Hoja,woskownica(hoja) - uprawa, pielęgnacja
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dostalam hoje, niestety nie kwitła prawie 7 lat, rozrosła mi się, liscie piękne ale kwiatow jak na lekarstwo. W końcu powiedzialam: dosyc moja miła, w tygodniu wyladujesz w smietniku, ale jakos mi zeszło trzy tygodnie a tu hoja cudnie zakwitła ileż kwiatów.
Problem: cudne kwiaty ale i cudny duszący zapach, niestety musialam ja oddac, pogniewala sie na mnie juz minęlo 4 lata i nie zakwitla w nowym miejscu.
Problem: cudne kwiaty ale i cudny duszący zapach, niestety musialam ja oddac, pogniewala sie na mnie juz minęlo 4 lata i nie zakwitla w nowym miejscu.
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
Agnieszko ja bym przewiesiła obydwie hoje troszkę dalej od okna
jak dobrze zrozumiałam to z lewej strony patrząc na zdjęcie masz okno
wychodzące na południe
więc kwiatki wiszą w cieniu
może to jest przyczyną
Moja bella wisi na ścianie 4 m od okna zachodniego i może nie kwitnie tak pięknie jak Bożenki
ale kwitnie :P Twoja jest dużo większa od mojej i masz ją dłużej to już powinna się przyzwyczaić do nowego miejsca
tak myślę może się mylą , ale może warto spróbować zmienić im miejsce może pomoże
Życzę Ci tego z całego serca :P bo wiem jak się troszczysz o wszystkie kwiatuszki i jaką by Ci radość sprawiły gdyby zakwitły
Moja bella wisi na ścianie 4 m od okna zachodniego i może nie kwitnie tak pięknie jak Bożenki

Życzę Ci tego z całego serca :P bo wiem jak się troszczysz o wszystkie kwiatuszki i jaką by Ci radość sprawiły gdyby zakwitły

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
flowers- piękna jest ta Twoja compakta
moja stoi w miejscu jak zaczarowana
nic nie rośnie zaraza jedna
wszystkie inne rosną tylko ta jakaś uparta
ale mam nadzieję ,że ja też kiedyś doczekam się takich pięknych kwiatków
agaxkub -moja bella stoi blisko okna wschodniego
rano troszkę słońca ,a póżniej już nie ma -podobnie jak u selmun
może one lubią takie warunki
Figa -moja jakoś nie zrzuciła tych pąków co miała ,ale to że tak kwitnie to nie jest moja zasługa
bo jak wiesz
ona już była z pąkami
a w przyszłości to też nie wiem jak będzie
czy jeszcze zakwitnie 
agaxkub -moja bella stoi blisko okna wschodniego
Figa -moja jakoś nie zrzuciła tych pąków co miała ,ale to że tak kwitnie to nie jest moja zasługa