Kwiatuszki Filigranowej cz.VII
- Iwona 0103
- 500p
- Od: 9 sie 2014, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatuszki Filigranowej cz.VII
Piękny ten nowy storczyś
. Ja byłam dzisiaj w LM, Praktikerze i Ikei ale wróciłam z Cambrią bo nic ciekawego z falków nie było.

- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale kolorowo u Ciebie . Pozytywnie zazdroszczę storczykowych kwitnień
a nowy nabytek śliczniutki.
Moje niestety strzeliły focha i nadal podziwiam?liście
.
Trzymam kciuki oby kolumnea nie zasuszyła.

Moje niestety strzeliły focha i nadal podziwiam?liście

Trzymam kciuki oby kolumnea nie zasuszyła.
-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Nie mogę się napatrzeć na te Twoje cudne i okazałe storczyki. Najbardziej podoba mi się ten całymi bielutkimi kwiatami
Jak Ty to robisz, że one się obsypują pąkami aż w takiej ilości?

Jak Ty to robisz, że one się obsypują pąkami aż w takiej ilości?
kasiuta74 a gdzie ty swoje storczyki trzymasz,że strzelają focha? wygrzałaś je latem?
nieulozona-tak kochana po kazdym kwitnieniu daję storczykowi odpocząć , mniej go podlewam i po 3-4 miesiącach wyciągam go na okno i zaczynam wygrzewać, podlewać i tak kwitną 1-2 razy do roku
.
Wracając wczoraj z nart wstąpiłam do sklepu i wypatrzyłam 4 phalenopsisy na przecence kwitnące po 5zł każdy
Kupiłam świetną donicę jakiś czas temu , a wczoraj dopasowałam do niej kompozycję, szkoda,że nie ma wiecej takich na hurtowni.

a na parapecie pączki na phal. pęcznieją, chyba będzie jakiś w kropeczki

nieulozona-tak kochana po kazdym kwitnieniu daję storczykowi odpocząć , mniej go podlewam i po 3-4 miesiącach wyciągam go na okno i zaczynam wygrzewać, podlewać i tak kwitną 1-2 razy do roku

Wracając wczoraj z nart wstąpiłam do sklepu i wypatrzyłam 4 phalenopsisy na przecence kwitnące po 5zł każdy

Kupiłam świetną donicę jakiś czas temu , a wczoraj dopasowałam do niej kompozycję, szkoda,że nie ma wiecej takich na hurtowni.

a na parapecie pączki na phal. pęcznieją, chyba będzie jakiś w kropeczki

- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne kolorowe kwiaty - aż miło do Ciebie zaglądać bo zawsze coś ciekawego zobaczyć można. Super! 

- Dorotkaf123
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 paź 2014, o 18:40
Witaj
jak u ciebie pięknie i kolorowo
Storczyki przecudne

jak u ciebie pięknie i kolorowo

Storczyki przecudne

Dorotka 

Jakie storczyki!
niewątpliwie masz do nich rękę ;) jak często je teraz podlewasz (w sensie - zimą)?
a czy do kwitnących stosujesz jakiś konkretny nawóz?

niewątpliwie masz do nich rękę ;) jak często je teraz podlewasz (w sensie - zimą)?
a czy do kwitnących stosujesz jakiś konkretny nawóz?
Dziękuję za odwiedziny.
Storczyki podlewam teraz raz na 7-10 dni gdyż stoją na parapecie, pod którym jest grzejnik, gdyby go nie było to bym podlewała raz na 14-16dni, nie stosuję żadnych nawozów, odżywek do moich roślin.
Storczyki, które są po kwitnieniu i stoją w ciemniejszym miejscu podlewam raz w miesiącu.
Storczyki podlewam teraz raz na 7-10 dni gdyż stoją na parapecie, pod którym jest grzejnik, gdyby go nie było to bym podlewała raz na 14-16dni, nie stosuję żadnych nawozów, odżywek do moich roślin.

Storczyki, które są po kwitnieniu i stoją w ciemniejszym miejscu podlewam raz w miesiącu.

Kwitną tak pięknie bez nawozów?? szok
chyba w takim razie masz bardzo dobrą wodę
o talencie i dobrej ręce już nie wspominam

chyba w takim razie masz bardzo dobrą wodę

o talencie i dobrej ręce już nie wspominam

- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Patrycjo moje storczyki całe lato stały na południowym parapecie więc na pewno dogrzane. Myślę,że powodem braku kwiatów może być wełnowiec, którego nie jestem w stanie w 100% zwalczyć. Może też dlatego ,że przesadzałam je stosunkowo niedawno(pod koniec września).
Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać a podziwiać u innych np. u Ciebie
Śliczne nowe nabytki w super cenie, świetnie razem wyglądają
.
Nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać a podziwiać u innych np. u Ciebie

Śliczne nowe nabytki w super cenie, świetnie razem wyglądają

Kochani mało czasu mam na forum ostatnio, czas spędzałam na zimowym szaleństwie, w góry mam blisko więc 1 dniowe wycieczki były:).Teraz czas planowania remontu więc więcej zaglądam i czytam niż pokazuję, ale dziś pogoda zmienna jest więc wykorzystałam słonko iporobiłam zdjęcia.
Najpierw było pięknie i słonecznie, później w momencie zrobiło się mroczno jakby noc miała nastać i zaczął mocno padać śnieg

pozapalałam świece aby troszkę w pokoju się rozjaśniło- na zdjęciach troszkę ciemniej wyszło

Po 15 minutach wyszło słonko i do teraz pięknie świeci

Dużo kwiatów zaczyna pomału pięknie się rozrastać, pomimo że są to jeszcze małe szczepki
hibiscus

i drugi też rośnie

cissus amazonica rośnie razem z syngonium wendlandii obawiałam sie,że dla cissusa będzie u mnie za suche powietrze, ale nie wręcz przeciwnie zaczął pięknie rosnąć i listków nie zasusza

monstery variegaty i ich młode listki -są już wybarwione

philodendron martianum i jego młoda odnóżka:)

filodendron andreanum

philodendron squamiferum

pellonia

pepperomia prostrata bardzo dużo pędów wydłużyła;)

kupiłam ciekawe szkło- macie pomysł jakimi kwiatami je wypełnić?

następny post będzie o storczykach
Najpierw było pięknie i słonecznie, później w momencie zrobiło się mroczno jakby noc miała nastać i zaczął mocno padać śnieg

pozapalałam świece aby troszkę w pokoju się rozjaśniło- na zdjęciach troszkę ciemniej wyszło

Po 15 minutach wyszło słonko i do teraz pięknie świeci

Dużo kwiatów zaczyna pomału pięknie się rozrastać, pomimo że są to jeszcze małe szczepki
hibiscus

i drugi też rośnie

cissus amazonica rośnie razem z syngonium wendlandii obawiałam sie,że dla cissusa będzie u mnie za suche powietrze, ale nie wręcz przeciwnie zaczął pięknie rosnąć i listków nie zasusza

monstery variegaty i ich młode listki -są już wybarwione

philodendron martianum i jego młoda odnóżka:)

filodendron andreanum

philodendron squamiferum

pellonia

pepperomia prostrata bardzo dużo pędów wydłużyła;)

kupiłam ciekawe szkło- macie pomysł jakimi kwiatami je wypełnić?

następny post będzie o storczykach

- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
Temu, kto ma zielone rączki, zima nie straszna.
Ale dobrze że już teraz mamy z górki - dnia przybywa i słoneczka też. Szkło ciekawe i ładne , tak i widzę w nim coś płożące i kolorowe. Może fittonia , może skalnica varie, może sedum burrito...A od strony z wyższym brzegiem jakiś akcent pionowy. Mnie by takie szkiełko przydało się pod minisynningie. 

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Zadziwiasz bogactwem roślin ale też ciekawą aranżacją wnętrza swojego mieszkania. Zimowe fotki również ciekawe. Warto do Ciebie zaglądać! 

georginja dziękuję za podpowiedź - przemyślę te rośliny. Szkoda,że nie mieszkasz bliżej -wtedy kupiłybyśmy dla ciebie takie szło piekne;)
Henryku dziękuję bardzo. Mieszkanko staram się urządzić i wyremontować aby było ciepło i przytulnie, ale droga do tego jeszcze długa przede mną;)
Henryku dziękuję bardzo. Mieszkanko staram się urządzić i wyremontować aby było ciepło i przytulnie, ale droga do tego jeszcze długa przede mną;)

- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Pati - filodendron andreanum śliczny !!
A peperomia bardzo mi przypomina ceropegię woodi, też śliczna !!
Natomiast mój pomysł na szkło jest tylko jeden - duża tillandsia xerographica na kamienno-muszelkowym podłożu
A peperomia bardzo mi przypomina ceropegię woodi, też śliczna !!
Natomiast mój pomysł na szkło jest tylko jeden - duża tillandsia xerographica na kamienno-muszelkowym podłożu

Pozdrawiam i zapraszam