Jak zaplanowałem,to wygląda teraz tragicznie.Trzeba pchać na spontana
Na wzgórzu z widokiem
Re: Na wzgórzu z widokiem
Ja tam nie wnioskuję.
Zmienia się COŚ cały czas, bo ciągle pokazujecie jakieś piękności to ja też chcę dla nich miejsce u siebie znaleźć
Ale już powoli wszystko się klaruje. Wyjdzie, wyjdzie 
Właśnie tym razem chcę uniknąć corocznego przesadzania, dlatego teraz kartka, ołówek i google z informacjami o roślinach
Właśnie tym razem chcę uniknąć corocznego przesadzania, dlatego teraz kartka, ołówek i google z informacjami o roślinach
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Milena, ja ciebie doskonale rozumiem, bo robię tak samo
. Tylko rabatki bylinowe rysuję w większej proporcji i nanoszę kółeczkami roślinki, coby nie nakupić za dużo, bo miejsca mało
. Ale inżynierowie to chyba tak mają 
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja czekam na te pola cebulowe . Ja posadziłam 50 krokusów.
Byle do wiosny
Byle do wiosny
- Elfia
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Kontakt:
Heh, ja jak na humanistkę przystało zamiast liczyć i mierzyć idę na spontan
Rozpisuję sobie tylko co mniej więcej na danym miejscu będzie rosło, planuję w głowie i na papierze co wyższe, co niższe, tworzę kompozycję, a później na miejscu i tak jest pełen spontan i radosna twórczość. Nie mówiąc już o tym, że planuję coś dokładnie, a później trafiam w sklepie na jakąś ciekawą roślinę, kupuję ją bez zastanowienia i wywracam plan do góry nogami, by dostosować go do nowego nabytku
Na wiosnę, jak mnie dopadnie szał siania to zapominam o zdrowym rozsądku i wielkości ogrodu. Wysiewam więc tyle, że nadwyżki rozdaję, bo nie sposób ich upchnąć w ogrodzie nawet kolanem
Póki co koleżanki nie narzekają z tego powodu.
Na wiosnę, jak mnie dopadnie szał siania to zapominam o zdrowym rozsądku i wielkości ogrodu. Wysiewam więc tyle, że nadwyżki rozdaję, bo nie sposób ich upchnąć w ogrodzie nawet kolanem
Kobiety ja muszę planować, bo wyszedł by jeden wielki śmietniko-miszmasz, bo uporządkowana wcale nie jestem wręcz przeciwnie
Znacie piosenkę T-Love "Potrzebuję wczoraj"
Jadziu ja w tym roku nic nie zdążyłam posadzić, niestety pola dopiero za dwa lata
Jadziu ja w tym roku nic nie zdążyłam posadzić, niestety pola dopiero za dwa lata
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Milena, planuj, planuj. Co masz innego do roboty jak zima za pasem. Zawsze to człowiekowi raźniej jak myśli że ma już porządek
Ja też planowałam, projekty robiłam. Na szczęście wiosną przychodziło olśnienie. Poza tym u mnie ogród jeszcze nigdy nie wyglądał wiosną tak samo jak w ubiegłych latach.
Milena, ale masz fajną działeczkę
i to z jakim pięknym widokiem
No i urocze dzieciaczki
Miło tu u Ciebie, będę zaglądać 
Danusiu nigdy nie będzie tak samo jeśli sieje się rośliny jednoroczne i ciągle przesadza
W planach chodzi o głównie o dobór odpowiednich roślin i ogólny zarys. Chyba tylko szaleniec mógłby trzymać się planu na 100%
Amanito witaj, dziękuję za wizytę, zapraszam
Dziś wysyłam nasiona na akcję 
W planach chodzi o głównie o dobór odpowiednich roślin i ogólny zarys. Chyba tylko szaleniec mógłby trzymać się planu na 100%
Amanito witaj, dziękuję za wizytę, zapraszam
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Ja tam stosuję się do swojego 'credo' na tablicy w przedpokoju: "Planowanie, to czas stracony"
. Wiem, wiem, żartuję, chociaż faktycznie nie planuję, bo już tyle razy nic z tego nie wyszło, iż nie ma sensu. No cóż, przy jednorocznych tym bardziej jest inaczej i to mi się podoba, tylko, że ja je po prostu kupuję. Ale o tym, pewnie już pisałam
. Zobaczymy, co mi kryzysowa 'podetknie' wiosną; już sobie 'ząbki ostrzę'
.

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- Elfia
- 500p

- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Kontakt:
Ja trzymam kciuki za Milenę, bo sama jestem typem, któremu ciągle mało miejsca na warzywa. W końcu to podstawa mojej diety 
- Margita
- 500p

- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I ja trzymam kciuki, sama mam mnóstwo planów na nowy sezon - chcę po raz pierwszy posadzić papryczki, najlepiej z własnej rozsady.
A z warzywnika i jego planowania mam dużo frajdy, mimo że w tym roku "najbardziej udały mi się ślimaki".
A z warzywnika i jego planowania mam dużo frajdy, mimo że w tym roku "najbardziej udały mi się ślimaki".
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ale się napracowałaś z tym planem.
Zrób taki sam dla reszty działki, wtedy będziesz miała czarno na białym, czy zostawiać pergolę, czy zmieści się wszystko.
Ale już chyba wyliczyłaś, prawda? I jaką podjęłaś decyzję?
Zrób taki sam dla reszty działki, wtedy będziesz miała czarno na białym, czy zostawiać pergolę, czy zmieści się wszystko.
Ale już chyba wyliczyłaś, prawda? I jaką podjęłaś decyzję?
Aniu, mi nie wyjdzie jak nie zaplanuje
Mnie Kasia obdarowała samymi cudami m.in. daturą Double Purple Queen już wykiełkowałam i są w doniczce 
Witaj Ewo to paskudnie, że jest plaga podjadaczy tfu tfu
Odejście od warzyw byłoby dla mnie katastrofą
Elfia dziękuję za kibicowanie
Jesteś wege?
Małgosiu oczywiście, że z własnej rozsady - rozsada to najłatwiejsza część uprawy, takie to małe, kształtne nieporażone i nietknięte jeszcze
i właśnie ta satysfakcja 
Gosiu wyliczyłam, po dobudowaniu werandy oraz tarasu zostanie jeszcze 4 metry, więc będzie i taras i pergola
a między nimi nieregularne rabaty zupełnie ozdobne róże, szałwie, malwy, słoneczniki, goździki, ostróżki. No może karczocha wcisnę ale on też zdobiący 
Witaj Ewo to paskudnie, że jest plaga podjadaczy tfu tfu
Elfia dziękuję za kibicowanie
Małgosiu oczywiście, że z własnej rozsady - rozsada to najłatwiejsza część uprawy, takie to małe, kształtne nieporażone i nietknięte jeszcze
Gosiu wyliczyłam, po dobudowaniu werandy oraz tarasu zostanie jeszcze 4 metry, więc będzie i taras i pergola
Na wzgórzu z widokiem
Na wzgórzu z widokiem