Pierwszy,ale zanim kupiłam oglądałam w necie i te które mi się spodobały m.in. Elvas z przesyłką 30 zł
A za zestaw(cebula,podłoże,doniczka z podstawką) w Lidlu zapłaciłam 11 zł.
30 zł to dużo i niedużo,zależy jak na to patrzeć
Jeśli uprawa się powiedzie to w przyszłym roku być może zakupię ten wymarzony.
Uprawa Amarylisa nie jest specjalnie skomplikowana. Pamietaj, ze ona 'zimuja'. Warto poczytac, zeby sie nie zdziwic i nie popelnic bledu. Pozdrawiam
T.
Ludzie to nie rośliny, z czubków już nic nie wyrośnie?
Agnieszko! hippeastrum Elvas nie dostaniesz w markiecie tylko przez internet w marketach są tylko czerwone i białe a uprawa jest bardzo prosta ja mam około 10 różnych i co roku kwitną a są naprawdę piękne polecam i pozdrawiam
Mnie zdominowały Crassule i na nich się najpierw skupię,choć nie powiem,że storczyki także mi się bardzo podobają i chciałabym mieć ich więcej.
Jak trafi się taki który mnie zachwyci to kupię.
W sumie dopiero co zaczęłam upiększać domek żywymi roślinkami więc też nie wszystko na raz
Dzięki,że wpadłaś
Już mam plan na kolejną crassule.
Za kilkanaście dni może szybciej będę miała nowy nabytek
Już się nie mogę doczekać
Póki co staram się znaleźć miejsce dla Hippeastrum,który powoli będzie wypuszczał pączka
Aguś to przez Ciebie zamówiłam crassule
Mam w planach zrobić warkocz jak Ty to zrobiłaś Zobaczymy czy mi się to uda...
Jutro wstawię fotkę hipka,z tym,że póki co to tylko cebula w doniczce.
Na wcześniejszej stronie fotka jak ma wyglądać.Ciekawa jestem czy faktycznie będzie różowy.
A już myślałam, że odpuściłaś sobie ten warkocz i smutno mi było ...a tu proszę taka niespodzianka...uda się na pewno, będziemy się cieszyć naszymi cudeńkami
Co do hipka...to czy to cebula czy nie zdjęcia zawsze mile widziane....czy zakwitnie na różowo z czasem się dowiemy
Aga cebula jest super, niech rośnie fajnie ją opisałaś ...jeszcze nic nie widać ale widać...dobre
A co do wyboru crassuli wierzę Ci na słowo...zawsze jest ciężko...ale jeśli ma to przynieść fajne efekty to warto
Będzie super