Florą malowane 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane 2
Elu zanim posadzisz wiesiołka koniecznie o nim poczytaj 

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Może mnie się też kiedyś uda odwiedzić Elę-Ela jest 

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Wczoraj spędziłam przemiły dzień w Zielonych pokojach JagiS gdzie
. Relację zamieściłam TUTAJ
Dla zachęty, do zajrzenia do pokoi, kilka obrazów namalowanych
przez JagęS- w zielonych pokojach

Drewutnio Ok może być po 7 sierpnia. Umówimy się na pw. U Ciebie też roślinki bujne i wielkie - widziałam wykopaną lawendę
Masko Spotkania są wspaniałe
Dziękuję za życzenia dzień był BARDZO miły- RELACJA U JAGI
Kochamkwiaty Mamie na pewno będzie przyjemnie jak przeczyta, że Tobie się u niej spodobało.
Ewamaj66 Ewuniu- posprzątane u mamy tak, u JAgiS owszem, ale u mnie nie tak dokładnie- nie musisz się stresować.
Izaziem JA też miałam bonus -krótkie, ale intesywne spojrzenia na BYLINOWĄ, PANAROMICZNĄ Twoją rabatę. Dzięki.
Asma Asiu na pewno się uda.

Dla zachęty, do zajrzenia do pokoi, kilka obrazów namalowanych

Drewutnio Ok może być po 7 sierpnia. Umówimy się na pw. U Ciebie też roślinki bujne i wielkie - widziałam wykopaną lawendę

Masko Spotkania są wspaniałe

Kochamkwiaty Mamie na pewno będzie przyjemnie jak przeczyta, że Tobie się u niej spodobało.

Ewamaj66 Ewuniu- posprzątane u mamy tak, u JAgiS owszem, ale u mnie nie tak dokładnie- nie musisz się stresować.
Izaziem JA też miałam bonus -krótkie, ale intesywne spojrzenia na BYLINOWĄ, PANAROMICZNĄ Twoją rabatę. Dzięki.

Asma Asiu na pewno się uda.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ala, gdyby faktycznie bałagan był dla mnie bardzo stresujący-posprzątałabym. A tak tylko marudzę
Czekam na deszcz, bo gliniasta gleba ma wiele zalet (dobrze trzyma wilgoć) i ogromną wadę-jeśli wyschnie, trzeba używać łomu (na razie nie posiadam, a może warto zainwestować?
).

Czekam na deszcz, bo gliniasta gleba ma wiele zalet (dobrze trzyma wilgoć) i ogromną wadę-jeśli wyschnie, trzeba używać łomu (na razie nie posiadam, a może warto zainwestować?

- a_nie
O TO, TO. Dla mnie też nie jest stresujący, póki nikt go nie widzi. Muszę jednak ogarnąć pokoje dzieciaków przed ich powrotem z kolonii, TAK MI SIĘ nie chce, dlatego niby na chwilkę zajrzałam tu na FO.ewamaj66 pisze:Ala, gdyby faktycznie bałagan był dla mnie bardzo stresujący-posprzątałabym.

Gleba piaszczysta ma więcej wad - nie dość że nie trzyma wody, to w czasie suszy STRASZNIE się kurzy. U nas też znowu susza!!!ewamaj66 pisze: Czekam na deszcz, bo gliniasta gleba ma wiele zalet (dobrze trzyma wilgoć) i ogromną wadę-jeśli wyschnie, trzeba używać łomu

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Pięknie ta "susza"wypada na zdjęciach
Lecę zobaczyć fotki do Jagi

- a_nie
Trochę mniej jest mnie na forum, ale więcej spotkań w realu. W sobotę na grillu byli koledzy z liceum mojego M. Tylko 5 chłopaków a dzieciaków uzbierało się 13 i to są tylko te młodsze, bo starsze nie chcą już jeździć z rodzicami. Starają się chłopaki o nasze emerytury, z takimi nie zginiemy.

Mimo pewnych kłopotów z zasięgiem telefonii komórkowej i pomyłką cyfr w numerach tychże, udało się spotkać z Anią (Sweety), przyjechała też Klarysa. Potem odwiedziliśmy jeszcze Izę.

Wszędzie dookoła leje, a nas omija!!!!
Dzisiaj jadąc do Izaziem, pod drodze oberwanie chmury, a u mnie i Izy -sucho!!!
NA dobranoc- moja róża numer 1 w tym roku hansestadt rostock

Mimo pewnych kłopotów z zasięgiem telefonii komórkowej i pomyłką cyfr w numerach tychże, udało się spotkać z Anią (Sweety), przyjechała też Klarysa. Potem odwiedziliśmy jeszcze Izę.

Może na zdjęciach tak, ale poza tym to niech lepiej stąd WYPADA!!!asma pisze:Pięknie ta "susza"wypada na zdjęciach
Wszędzie dookoła leje, a nas omija!!!!
Dzisiaj jadąc do Izaziem, pod drodze oberwanie chmury, a u mnie i Izy -sucho!!!
NA dobranoc- moja róża numer 1 w tym roku hansestadt rostock

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alicjo masz tego lata dużo miłych gości i nowych znajomości, a basen pełen dzieci wygląda rzeczywiście obiecująco
Róża piękna

Róża piękna

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu
gwarno u Ciebie i niemal tłoczno.
Szkoda, że nie udało mi się spotkać Anią Sweety.
Ale przynajmniej Wy godnie reprezentowałyście naszą grupę pomorską.
Czy ta róża Hansestadt Rostock to ta, którą zachwycałyśmy się u Ciebie wszystkie z Jagodą nawet ?
Miłego dnia i darmowego podlewania w końcu.

Szkoda, że nie udało mi się spotkać Anią Sweety.
Ale przynajmniej Wy godnie reprezentowałyście naszą grupę pomorską.

Czy ta róża Hansestadt Rostock to ta, którą zachwycałyśmy się u Ciebie wszystkie z Jagodą nawet ?
Miłego dnia i darmowego podlewania w końcu.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, dziękuję za gościnę
W twoim ogrodzie suszy nie widać, trawnik jak malowany. Reszta zresztą też.
Hansestadt Rostock mnie zachwyciła
.
Miłego. U nas jeszcze cieplej niż wczoraj
. Zaraz się wybieram z chłopakami nad jezioro
.

W twoim ogrodzie suszy nie widać, trawnik jak malowany. Reszta zresztą też.
Hansestadt Rostock mnie zachwyciła

Miłego. U nas jeszcze cieplej niż wczoraj

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- a_nie
Upał straszny, na razie bez deszczu
Jedynie po schłodzeniu w wodzie jestem w stanie coś porobić w ogrodzie. To coś to najczęściej obcinanie szybko przekwitających kwiatów. Najwięcej roboty jest z bardzo płodną lilią Cordelią. Posadziłam 4 cebule takich lilii w 2010 wzdłuż wąskiego pasa ziemi przy parkingu wraz z cisami Wojtek i Dawid

Rok póżniej wyglądały tak:

Podzielone dały początek 3 nowym kępkom.
A teraz utworzyły wręcz liliowy żywopłot:

No a mi pozostaję obcinać liczne przekwitłe kwiaty, przy czym zawsze wychodzę z tego miejsca żółta od pyłku.

Masko Rzeczywiście dużo wizyt i czas tak szybko leci, a pół wakacji za nami. Lubisz ptaki, a takie chodziły za moim oknem.

Drewutnio Myślę że obecnie każde miejsce gdzie trochę -wody dla ochłody jest tłumnie odwiedzane. Dla Ciebie niskie rundbekie.

Ignis05 Tak to ta róża, jeszcze nie miała przerwy w kwitnieniu. Teraz ładnie prezentuję się też Nostalgia.

Klaryso U nas też cieplej. Woda w basenie robi się już za ciepła 29 stopni, to i ochłodzić za dużo się nie można. Suszy nie widać, ale jakim kosztem
Dzisiaj musiałam z konewką reanimować zupełnie zdechłe kwiatki, ale szybko zauważyłam zwinięte główki i zdążyłam uratować. Co będzie dalej? Dla Ciebie Edenek z Nina renaissance

Dla wszystkich cichych gości:
Jeszcze inna niska rundbekia

Jedynie po schłodzeniu w wodzie jestem w stanie coś porobić w ogrodzie. To coś to najczęściej obcinanie szybko przekwitających kwiatów. Najwięcej roboty jest z bardzo płodną lilią Cordelią. Posadziłam 4 cebule takich lilii w 2010 wzdłuż wąskiego pasa ziemi przy parkingu wraz z cisami Wojtek i Dawid

Rok póżniej wyglądały tak:

Podzielone dały początek 3 nowym kępkom.
A teraz utworzyły wręcz liliowy żywopłot:

No a mi pozostaję obcinać liczne przekwitłe kwiaty, przy czym zawsze wychodzę z tego miejsca żółta od pyłku.

Masko Rzeczywiście dużo wizyt i czas tak szybko leci, a pół wakacji za nami. Lubisz ptaki, a takie chodziły za moim oknem.

Drewutnio Myślę że obecnie każde miejsce gdzie trochę -wody dla ochłody jest tłumnie odwiedzane. Dla Ciebie niskie rundbekie.

Ignis05 Tak to ta róża, jeszcze nie miała przerwy w kwitnieniu. Teraz ładnie prezentuję się też Nostalgia.

Klaryso U nas też cieplej. Woda w basenie robi się już za ciepła 29 stopni, to i ochłodzić za dużo się nie można. Suszy nie widać, ale jakim kosztem

Dla wszystkich cichych gości:
Jeszcze inna niska rundbekia

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Alu nie za szybko ciachnęłaś te lilie? jeszcze takie żółciótkie
Chyba już możesz otworzyć sklep z liliowymi cebulami 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Alu
Ale lilie żółciutkie piękny szpaler tworzą
Róze śliczne
niskie rundbekie bardzo ładne, jeszcze takich nie widziałam zbierasz nasionka może. bo ja chętna byłbym na nie ???

Ale lilie żółciutkie piękny szpaler tworzą

Róze śliczne

niskie rundbekie bardzo ładne, jeszcze takich nie widziałam zbierasz nasionka może. bo ja chętna byłbym na nie ???
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aż trudno uwierzyć, że lilia tak się rozrosła
i pewnie jeszcze cebule nie osłonięte przed nornicami? Trzeba będzie poszukać tej terminatorki
Ptaki oczywiście lubię, ale z tymi boćkami to uważaj
Pozdrawiam!

Ptaki oczywiście lubię, ale z tymi boćkami to uważaj