Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Datura taka u mnie przezimowała, nakryłam jej system korzeniowy i ślicznie teraz rośnie...Wiec warto ją nakryć, może odbić.Ja też wykopuje jej korzenie i wsadzam do donicy i trzymam w chłodnym. :wit
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiulka, czy mogłabyś przetłumaczyć z polskiego na nasze, bo czegoś nie rozumiemy ;:131
Chowasz korzenie datury na zimę, czy tylko przykrywasz, a może stosujesz obie te metody?
I co to znaczy "odbić"?

Czasem nawet lubię moją pracę, szczególnie jak dane mi jest poruszać się po mieście i zaglądnąć tu i ówdzie /czyt. do szkółki/ ;:333

Obrazek

Tym sposobem nasz ogród wzbogacił się m.in. o obwojnika greckiego, irgę i kilka innych roślinek, dostałam też różniaste hosty i żurawki od koleżanki, teraz szukamy przepraszam za wyrażenie "łosia", który nam to jutro posadzi :;230 , bo przyznam, że chwilowo nasadzania mam powyżej kokardy ;:60
Przy tej okazji chciałabym podziękować Violi K, za wszystkie cudeńka którymi nas obdarowała ;:180 ;:166

Nie widać tego jeszcze specjalnie w wątku, ale codziennie ciężko pracujemy, powstaje całe mnóstwo nowych rabat, jednak ujrzą światło dzienne, dopiero jak przestaną straszyć, chwilowo nasza zielona oaza przypomina krajobraz po bitwie ;:171
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Kawał dobrej roboty,piszę z przywidzeniem :wit ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Piękne okazy do ogrodu przytargałaś ... to na tym kółku to irga? Będziesz ją w doniczce trzymała czy do gruntu ze stelażem?
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
kryzysowa
---

Post »

Dzięki Mateo ;:196
Bożenko, to jest irga, ale wyobraź sobie, że nie ma tam żadnego kółka, splecione są ze sobą jej własne pędy i w ten sposób nadany widoczny kształt :)
Zamierzam ją wysadzić do gruntu, pani ze szkółki /jak na mój gust osoba kompetentna, z ogromną wiedzą/ stwierdziła, że wystarczy ją lekko zabezpieczyć i powinna bez problemu przezimować :)
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p

Post »

Jestem pod ogromnym wrażeniem tej irgi. Aż wierzyć się nie chce, że tak pięknie zapleciono jej pędy. Znasz może odmianę tej irgi?

kryzysowa
---

Post »

Bożenko, to jest irga błyszcząca :)
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59

Post »

Witam Kasiu :wit
Piękna datura ;:oj Bardzo mi się podoba ta doniczka z kory oraz ten kwietnik - wózeczek ;:215 Clematisy sliczne ;:138 I to dużo ich masz ;:224
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p

Post »

Dzięki Kasiu
Będę szukała irgi błyszczącej i spróbuję zrobić swoje kółeczko :tan ... no chyba, że mi jajo wyjdzie ;:306

kryzysowa
---

Post »

Nikt nie powiedział, że jajo nie będzie się prezentowało równie dobrze Bożenko ;:333
Irga ma dość plastyczne pędy, przynajmniej te nie do końca zdrewniałe, więc masz duże szanse na sukces, trzymam kciuki ;:333
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Kasiu piękne roślinki .. irga ciekawa ... ja siałam irgę dammera , posadzone już w gruncie .

Bardzo jestem ciekawa Twoich prac w ogrodzie ... co tam tworzysz pięknego ;:oj

Cieszę się ,że jesteś zadowolona z cudeniek ;:196

Życzę Wam udanego wekeendu ,,,

chciałabym życzyć Ci chłodu ale to nie będzie możliwe ... bo ma być straaszny upał !

będziemy się smażyć ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Faktycznie, trochę nowości przywiozłaś ;:oj . Podróż służbowa nie była bezowocna :D . Mam nadzieję, że dzisiaj nie wybierasz się w 'moje okolice', bo, jak sama piszesz, nie ma komu tego, co jest posadzić. Chyba, że już byłaś, ale gorąc okropny ;:3 . Podoba mi się ten obwojnik grecki; szybko może stworzyć jakąś zasłonę.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---

Post »

Violuś, weekendy byłby zapewne piękny, gdyby nie temperatura, jest istna tragedia, tak dla nas, jak i dla roślinek ;:179
Aniu, właśnie wróciliśmy z "naszego" sklepu, chociaż patrząc na mnie, można odnieść wrażenie, że przed chwilą wyszłam z basenu ;:218 , jeżu kolczasty, niech ktoś już zgasi to wściekłe ;:3 ! ;:161

Na szczęście udało nam się zdobyć kielichowca wonnego, ostatnia sztuka, ewidentnie na nas czekał :heja

Obrazek

Co do obwojnika greckiego roczny jego przyrost to nawet 3m ;:333 , poza tym ma śliczne kwiatuszki ;:333
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Przeczytałam już trochę o obwojniku i dlatego też mi się spodobał. Same plusy, mówiąc w skrócie :D .
Masz Ty 'parę' dziewczyno, robić zakupy w taki gorąc!. Ale, jak przeżyłaś, to będziesz żyć ;:306 . Tempo masz iście ekspresowe, ale może to i dobrze.
A teraz LB ;:205.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Tez podziwiam, ja sobie na razie odpuściłam zakupy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”