-- Śr 11 cze 2014 11:54 --

Ponoć lepszy wróbel w garści a niżeli ......
 biedak wpadł do szklarni i już nie umiał znaleźć drogi powrotnej,w zamian za uwolnienie musiałam go ofocić.
 biedak wpadł do szklarni i już nie umiał znaleźć drogi powrotnej,w zamian za uwolnienie musiałam go ofocić.

kiedyś kuropatwa uwiła sobie gniazdko w kępie iryska syberyjskiego
 kiedyś kuropatwa uwiła sobie gniazdko w kępie iryska syberyjskiego   teraz sikory siedzą w budce na jajeczkach i produkują drugi wylęg. A ten maluch chyba z gniazdka nie wziął GPS-u i troszkę zboczył z trasy
 teraz sikory siedzą w budce na jajeczkach i produkują drugi wylęg. A ten maluch chyba z gniazdka nie wziął GPS-u i troszkę zboczył z trasy   ale często ich widuję przez okno jak gromadka spaceruje.
 ale często ich widuję przez okno jak gromadka spaceruje.

zająca, kuropatwy kilka lat już nie widziałem
 zająca, kuropatwy kilka lat już nie widziałem   Ostatnio sąsiad podcinał żywopłot przed posesją i widział jak lis z bażantem w pysku maszeruje, wcale się nie bał ani sąsiada ani jego elektrycznych nożyc. Sarny też ostatnio gdzieś wywiało
 Ostatnio sąsiad podcinał żywopłot przed posesją i widział jak lis z bażantem w pysku maszeruje, wcale się nie bał ani sąsiada ani jego elektrycznych nożyc. Sarny też ostatnio gdzieś wywiało  

Chciałabym się odnieść do zapytania Wojtka.WojtekS pisze: Takasobie te czarne łabądki dziko spotkane? Jak tak wysyłałaś zgłoszenie do KF?

). Jeżdżą motorkami, rowerkami, rozklekotanymi samochodami, puszczają muzyczkę z radia i generalnie niczego sobie nie robią z ptaków. Turystów niewiele, jest spokojnie. Teren jest taki ... onieśmielający
 ). Jeżdżą motorkami, rowerkami, rozklekotanymi samochodami, puszczają muzyczkę z radia i generalnie niczego sobie nie robią z ptaków. Turystów niewiele, jest spokojnie. Teren jest taki ... onieśmielający  Podmokła, lekko zalatująca bagnem łąka, lub wręcz zalany całkowicie teren. Chodzić można po wałach, wyznaczonych ścieżkach. Generalnie ze strony obserwatorów lub fotografów nie ma zagrożenia, lub jest mało prawdopodobne. Kto tu przyjeżdża, z reguły zna zasady...
 Podmokła, lekko zalatująca bagnem łąka, lub wręcz zalany całkowicie teren. Chodzić można po wałach, wyznaczonych ścieżkach. Generalnie ze strony obserwatorów lub fotografów nie ma zagrożenia, lub jest mało prawdopodobne. Kto tu przyjeżdża, z reguły zna zasady...