Nieśmiało przedstawiam......

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

Tak przygotowaną mieszankę ziemi dobrze by było zdezynfekować, np.(do piekarnika )
Awatar użytkownika
ewciaks
---
Od: 14 lip 2007, o 09:12

Post »

żwirek i piasek wygotowany i wysuszony a ziemia oryginał do kaktusów ze sklepu...kwiatki już siedzą w nowej ziemi... :D
Regulamin zabrania linków bez zgody
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kari pisze:
ewciaks pisze:hmmmm...to teraz kompletnie nie wiem co ja mam....
Heh, chyba jednak kordylinę :D
Przemo zauważył, że choć zarówno dracena, jak i kordylina mają pieniek, to jednak u draceny jest on właściwie prawie zawsze bardzo dobrze widoczny, natomiast u kordyliny jest króciutki i po prostu go nie widać - jeśli już można go dostrzec, to na ogół u bardzo starych lub po prostu chorych okazów. A u Ciebie, Ewciu? Widać go czy nie?
Podobno można je rozróżnić po kolorze korzeni, jedno z nich ma pomarańczowe, ale nie wiem które :cry:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj ewciaks ,śliczne roślinki ,czy nie masz przypadkiem na zbyciu odrobinkę stapeli :oops:
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

Witam gorąco!! cosik by się znalazło...na pewno....
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jakich roślinek szukasz w zamian ?pnących,zielonych,sukulentów niestety nie posiadam-tylko grubosza :roll:
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

:D trafiłaś w setno, ja akurat gruboszka nie mam...a nie ukrywam że chciałabym mieć...pozdrowionka
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gruboszek mam nawet ukorzeniony :)
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

Bona Już wysłane...
Zrobiłam napad na Lidla (5,99 zł) Obrazek...Przemo zawsze podobły mi się palemki...jedna Dzięki Tobie ma się dobrze...wręcz śmiem twierdzić bardzo dobrze....zakupiłam chamaedora elegans... Obrazek
Obrazek muszę jeszcze kupić doniczkę i ziemię....czaję się też na palemkę Washingtonia, ale myślę realnie.... Obrazek nie mam gdzie jej postawić Obrazek
a jest taka piękna
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

[quote="ewciaks"]Bona Już wysłane...
Zrobiłam napad na Lidla (5,99 zł) Obrazek...Przemo zawsze podobły mi się palemki...jedna Dzięki Tobie ma się dobrze...wręcz śmiem twierdzić bardzo dobrze....zakupiłam chamaedora elegans... Obrazek
Obrazek

To Areca nie chamaedorea :D
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

Obrazek a już myślałam ze trafiłam z nazwą..... Obrazek jeszcze długoooooo...muszę się uczyć...dzięki Przemo za poprawna nazwę....teraz chyba bardziej się przyłożyłam i doszłam to takiego wniosku(popraw jak źle); Areca jest ogólnie wizualnie większa a chamaedorea drobniejsza i ma rozcapierzone liście....hmmmm .... Obrazek

a co powiesz na Nannorrhops ritchiana "Blue form" (Silver form) urzekła mnie... Obrazek niestety tylko foty w necie widziałam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-C-j
---

Post »

ewciaks pisze:Obrazek a już myślałam ze trafiłam z nazwą..... Obrazek jeszcze długoooooo...muszę się uczyć...dzięki Przemo za poprawna nazwę....teraz chyba bardziej się przyłożyłam i doszłam to takiego wniosku(popraw jak źle); Areca jest ogólnie wizualnie większa a chamaedorea drobniejsza i ma rozcapierzone liście....hmmmm .... Obrazek
Zgadza się areca jest większa ale liście jak to nazwałaś rozcapierzone mają obydwie
a co powiesz na Nannorrhops ritchiana "Blue form" (Silver form) urzekła mnie... Obrazek niestety tylko foty w necie widziałam
Jest śliczna ale szybkawo przyrasta i możesz mieć z nią problem za kilka lat jej w domu nie zmieścisz poza tym lubi bardzo dużą wilgotność powietrza ok 80% kolejny problem jeśli nie umiesz tego stworzyć(tzn. takiej wilgotności) :D :D :D
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

Aniu Cz trzykrotka od Ciebie ma ogromniaste listki dla porównania mój kciuk Obrazek
i nowe nabytki coś stapeliopodobne...ale niestety nie umiałam w necie znaleźć dokładnie co to ...kwiatek już przekwitły Obrazek
i cosik jeszcze jak dobrze zidentyfikowałam to jest Euphorbia milli Obrazek
x-C-j
---

Post »

ewciaks pisze:
i cosik jeszcze jak dobrze zidentyfikowałam to jest Euphorbia milli Obrazek
Zgadza sie tylko czemu rośnie w kubku a nie w doniczce czy w dnie są porobione dziurki?
Awatar użytkownika
ewciaks
---

Post »

Przemo...ten kubeczek to tylko osłonka...normalnie w doniczce...jak wróce do domku strzele fotke
i jeszcze jedno pytanko do Ciebie....Areca...czy mam ją rozsadzać czy mogę wsadzić wszystko do jednej doniczki??? co prawda bujam się z zakupem, nigdzie nie mogę dostać..najmniejsze średnica 23 cm...dzisiaj robię napad na ostatni możliwy sklep ogrodniczy...jak nie będzie to ...... :twisted:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”