Kwiatki prawie wszystkie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiatki prawie wszystkie

Post »

Irminko wspaniałe zakupy ta rutewka będzie mi się śniła po nocach, róża też cudna i floksiki ;:63
Liliowiec i jeżówka ta żółta niesamowita :D Bardzo udane zakupy !
Ja kupiła w tym tygodniu u forumowej Bożeny liliowce Barbara Michel, Stefan Batory i Barbulę.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jago, czuję się wyróżniona i doceniona ;:196
Ruda znika na całe noce, potem odsypia w dzień, a Szara wtapia się w pejzaże ogrodowe :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Małgosiu, nerwowe sytuacje miałaś, współczuję, ale już dobrze, to najważniejsze :!:
Szachownice bardzo ładne są, a pamiętasz (może masz?) o wiosennym kwiatku cebulkowym 'psiząb'? Ja będę szukała liliowego. Piękny kolor i wspaniałe liście :)

Masko, najbardziej cieszę się, że przy okazji zakupów dowiedziałam się jak dostosować moją ziemię do kocimiętek, szałwii i tych wszystkich, które nie chciały u mnie rosnąć. Róże ciągle jeszcze w doniczkach, bo muszę poszerzyć rabaty ;:173

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Czyzbym znów przegapiła? ;:202

Jak zwykle jest co u Ciebie oglądać. Powalaja mnie kosmosy, róże, jeżówki, floksy.
Cieszę się na widok Twoich dalii! A bishopy gdzie? :wink:
Może muszę głębiej poszperać :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

IRMINKA,zakupy prima sort ;:333
Klub posiadaczy Delavaja rozszerza się :wit
A Twój ogród zyskuje nowe,atrakcyjne kwiaty :!:
SŁA

-- 26 sie 2013, o 09:06 --

IRMINKA,zakupy prima sort ;:333
Klub posiadaczy Delavaja rozszerza się :wit
A Twój ogród zyskuje nowe,atrakcyjne kwiaty :!:
SŁA
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Irminko, zakupy super. Ja nic nie kupuję, ale to tylko pewnie takie gadanie a jak wejdę na jakiś ogrodniczy dział albo do B jak będą cebule to pęknę.
Dalie piękne i ten bordo pomponik to chyba Arabian Night. mam ją ale jeszcze nie kwitnie. DOstałam jednego suchego paluszka, może musi się odbudować...
Marcinki dla mnie też poproszę ;:196
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, 'bishopy' przesadzałam i chyba przesadziłam z nimi, powoli jednak dochodzą do siebie i mam nadzieję, że zobaczę je jeszcze w formie :)

Sławku, teraz, kiedy już mam rutewkę, zastanawiam się, gdzie ją wsadzić, by nie zginęła w tłumie i by jej nie przesadzać więcej. Nie miała baba kłopotu... :lol:

Marzko, ja też niczego nie kupuję... :;230
Zapisałaś marcinki?

Dzisiaj wszystkie rośliny znalazły swoje miejsce, przedtem zdarłam sporo darni i choć szczęśliwa, to jednak zmęczona jestem. Nie umiem rozkładać pracy ogrodowej, a nowo zakupione rośliny muszę wsadzić ' natentychmiast'. Najmniej kłopotu miałam z dopasowaniem liliowca Pardon Me, wszędzie wygląda wspaniale, pięknie przełamuje pastele, kwiat ma nieduży, ale wyrazisty. Nie chciałam go kupić, ale przekonała mnie sprzedająca, która ma go w swoim prywatnym ogrodzie: ' Będzie pani zadowolona', i rzeczywiście! Zrobiłam kilka zdjęć, ale nie udaje mi się oddać jego zalet. Bardzo polecam, może nie jako piękność samą w sobie, ale świetny element kompozycyjny większości rabat, nic na pewno nie 'zazgrzyta' (używając Jagi określenia) :D `

I dla mnie walor równie ważny, ma zielonkawe oczko ;:oj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Irminko ależ masz piękności dużo z tych roślinek jest w moim ogródku a wielu nie mam jeszcze a gleba tez nie jest najlepsza.Raj na ziemi w tym ogrodzie
lublinianka
200p
200p
Od: 18 kwie 2013, o 20:28

Post »

;:7 , w końcu znalazłam ten wątek i nie zamierzam już gubić :D
rutewka - piękności! ;:167
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Irminko, weszłam z postanowieniem, ze u ciebie zbiorę widoki na piękne sny.
Nie inaczej :D
Przyłączam się do miłośników rutewki ;:oj
Jestem przeszczęśliwa, bo w tym sezonie mam już różową i białą z listkami jak orliki.
Zachwyty wielkie nad kompozycjami, Pardon Me -miałam okazję podziwiać u Eli w ogrodzie.
Jeżówki cudne, lubisz zielone oczka :D
Ja też.

I z ostatniej chwili. Pod Nevadą znalazłam siewki werbeny. Największe przesadziłam do doniczki i wystawiłam na słonko. Może uda im się zakwitnąć. Mniejsze zostawiłam w mateczniku i zobaczę, co z nimi będzie ;:218

W sobotę jadę do Hortulusa, może gdzieś po drodze zobaczę twoją piękna wieś? I sielskie widoki za płotem?
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne, dopisałam. Zaraz smaruję PW
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Irminko, cudowne te Twoje kwietne łąki! W dodatku jeszcze cała okolica zyska, bo Werbeny, lawendy i kocimiętki stroją teraz nie tylko Twoj ogrod. U mnie zamiast patagonskiej piękności wyrosły brazylijskie chaszcze ;:145 Gdybyś miała nasionek w nadmiarze to bardzo proszę ;:180
Jakie różane nowości planujesz?skoro o poszerzaniu rabat mowa, to na jesieni chyba nie jeden ogródek straci trochę trawnika ;-)) Mój teź ;-)
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:196
Irminko pomyślałam ,że Ci się spodoba

http://www.youtube.com/watch?v=M2F-BHLlg_o

Rutewka to piękność.
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, ogródek masz jak marzenie, nie wiem, jaka jest ziemia, ale widziałam, że kwiaty rosną jak na kolorowych wyspach. Cieszę się, że zaglądasz :D

Lublinianko, zapraszam jak najczęściej. Rutewka jest na razie niewielka, może w przyszłym roku będzie co pokazać :D

Justynko, szukając rutewki Delawaya trafiłam na różową orlikolistną, ta też bardzo ładnie wygląda na rabacie. Będę miała dużo nasion werbeny i chętnie 'uszczęśliwię' tych, którzy jeszcze nie mają tej cudnej roślinki.
Justynko, do Hortulusa jeżdżę, bo często jestem w Koszalinie, a stamtąd to już naprawdę niedaleko. Najczęściej wybieram się wiosną, w okresie kwitnienia magnolii albo trochę później, kiedy kwitną liliowce. Trzeba zarezerwować sobie więcej czasu, by obejrzeć rośliny, zwiedzić ogrody tematyczne i zjeść lody w 'Barwinku'. Miłego pobytu życzę i ciekawa jestem Twoich wrażeń. Ja w weekend będę w Twoich (?) rejonach, w okolicy Studzienic, ostatni raczej wypad nad jezioro. Czy stamtąd blisko jest do szkółek, gdzie kupujesz kwiaty ( a może z geografii należy mi się niedostateczny, bo pomyliłam kierunki) ;:3
Justynko, z ostatniej chwili :zakwitła kocimiętka od Ciebie, to rzeczywiście 'niebieski smok', ma duże kwiaty ;:196

Marzko ;:167

Kasiu, werbenę oczywiście wyślę, kiedy tylko będzie gotowa. Pamiętam, jak pisałaś, że kupujesz nasiona werbeny i zastanawiałam się, jak to jest możliwe, skoro wymagają stratyfikacji. Kasiu, zarzekałam się, że koniec z różami, ale zobaczyłam na targach ładne, choć bezimienne i poszłam za głosem serca :lol: A planowałam kupować róże wyłącznie jednopłatkowe, widziałam taką u Ciebie, ale potem doczytałam, że to róża na patio :D

Justynko, dziękuję, to piękne klimaty i jak najbardziej trafione :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo lubię lobelię, tę później wysianą, będzie jeszcze długo się niebieściła, nie bojąc się zimna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowa dalia,' sąsiedzka'

Obrazek Obrazek

Lilie i marcinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj. :wit
Uwielbiam takie klimaty i ten klimat sam do mnie przyszedł. :uszy
Ależ się naoglądałam, teraz to chyba kolorowe sny mnie czekają. :D
Miłośniczko zwierzyny wszelkiej, masz niezwykłego farta mieszkając w takiej okolicy. ;:215
Posiadanie kota z buddyjskim wzrokiem to nie lada gratka. :;230
A i rudasce nic nie brakuje.
Cudne sielskie klimaty a ogród jak u Lidzi usłany kwieciem wszelkim, robi niesamowite wrażenie. ;:138
Jest w nim wszystko co kocham nad życie, czyli łączki kwietne, których u mnie już nie ma, gdyż wszystko zostało chemicznie zniszczone i sprowadzone do roli zbożowego ugoru.
Taki widok dla moich oczu, to jak miód dla ducha.
Onętki cudne w kolorach o których nie miałam pojęcia, że takie istnieją. ;:oj
Ale nade wszystko zgłodniałam na widok klusek z smażonymi listkami szałwii - proszę ;:180 o przepis.
Cóż mam powiedzieć więcej, skoro wątek aż jęczy od achów i ochów,....... dołączam do nich. ;:108
I na pewno już stąd nie wyjdę, to byłaby niepowetowana strata. ;:168 ;:167
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko, lilie+marcinki? Toż to prawdziwy mezalians miesięcy, nawet pór roku bym rzekła :wink: . Jednak zestawienie bardzo urodziwe i niech mu tak zostanie na długie szczęśliwe lata ;:167 . DO całej listy dopisuję nasionka kosmosu/onętka/warszawianki, jak zwał tak zwał, musze je wysiać, żeby za rok i u mnie zdobiły ogród.
Widziałaś, co wyczyniam ostatnio?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”