[/quote]
Prześliczna fotka ogrodu w moim ulubionym stylu! Bogato i kolorowo od róż. Ciekawe zaułki i perspektywa. Ja wiem, że my tu o rózach /pięknie Ci kwitną!/, ale mnie totalnie zauroczyła brzózka...
sawka, amollis , dziękuję za miłe słowa,
róże w tym sezonie dają prawdziwy pokaz, kwitna cudownie.
Bardzo lubię brzozy i gdybym miała większy ogród, z pewnościa rósłby
w nim brzozowy zagajnik. Pod brzozą na fotce jest moja ulubiona ławeczka.
Nie mam swojego wątku na Forum.
Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
U mnie tuż przed apogeum kwitnienia nadeszły nawałnice z lodowatym deszczem i ... po efekcie na który tak długo czekałam
Dobrze,że mam zdjęcia z pogodnych dni.
Maigold
Colette
Maxima i Ritausma
Teraz to tylko kubeł i dawaj ścinać nadgniłe kwiaty...
Po godzinie studiowania jak wstawić zdjęcie wygląda na to, że się udało. Wobec tego jutro wstawię więcej zdjęć moich róż, niestety większość jak ta różowa jest nn, ponieważ sama szczepiłam z różnych zdobytych oczek. Może przy okazji, ktoś rozpozna i podpowie odmiany.
To może być rumba
Barbara
Ja mam z 10 krzaków starych już kwitnących. Trzymam je na nasiona. Na wiosnę natomiast posiałam różę dziką , odmiany nie znam ale jakaś pomarszczona albo coś w tym rodzaju.Te bedą posadzone na rabacie bo pięknie pachną i będę zbierała płatki na konfitury.
Barbara
Witam miłośników róż i na początek wrzucam zdjęcia róż w dniu ich święta...Święto Róży -Końskowola 2013.W swoim ogródku mam kilka róż ale nazw większości nie znam,mam również stare róże historyczne białą Maximę i najprawdopodobniej Jowitę ew.Ambroży.
A te wszystkie róże z foto są takie śliczne że chyba już na dobre przekonałam się do róż i będę uzupełniać swoją małą różankę.Pierwszy nowy zakup Róża Chippendale.
magduska81 - bardzo dziękujemy za piękne zdjęcia ze Święta Róż - może jeszcze ktoś tam był i ma zdjęcia?
Róża z nr 100 przypomina mi róże Delbarda - Camille Pissarro - piękna, kolorowa róża.