Co do ROJNIKA "Otello" - miałam początkowo chyba z 5 sztuk. Ale on co roku wypuszcza wiele dzieciaczków.Po kilku sezonach mam go już w kilku miejscach na skalniakach , a chyba drugie tyle ( kilkadziesiąt rozetek ) powędrowało do zaprzyjaźnionych ogrodników ... No bo rojnik się roi . Wiadomo...
Ogród w cieniu sosen cz. 7
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród w cieniu sosen cz. 7
Tak, DELOSPERMA NUBIJSKA zimuje bez problemu , mam ją już kilka lat. Polskie zimy znosi lepiej niz amarantowa DLOSPERMA COOPERII.
Co do ROJNIKA "Otello" - miałam początkowo chyba z 5 sztuk. Ale on co roku wypuszcza wiele dzieciaczków.Po kilku sezonach mam go już w kilku miejscach na skalniakach , a chyba drugie tyle ( kilkadziesiąt rozetek ) powędrowało do zaprzyjaźnionych ogrodników ... No bo rojnik się roi . Wiadomo...
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko i tą delospermę nie trzeba nakrywać daszkiem? a rojnik śliczny! Ja mam kamienisko od roku i jest moim oczkiem w głowie.
A zapomniałabym świetne masz kamienie
A zapomniałabym świetne masz kamienie
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja tu dopiero trafilam.
Cudny ogród, ale czemu teraz taka cisza?
- Ewa_tuli

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
Ewelino, Twoje roślinki skalne piękne.
Rozchodnik przeogromny i przy tym bardzo ładny.
Mam pytanie czy bluszcz taki jak masz na swoich drzewach to jakaś specjalna odmiana,
czy to taki pospolity, który można spotkać w lasach, parkach.
Pięknie u Ciebie wygląda, a u znajomej są takie ogołocone od dołu drzewa iglaste i pomyślałam,
że pokażę jej Twój ogród, żeby coś takiego jak u Ciebie spróbowała zrobić.
Ile lat ma już Twój bluszcz?
Rozchodnik przeogromny i przy tym bardzo ładny.
Mam pytanie czy bluszcz taki jak masz na swoich drzewach to jakaś specjalna odmiana,
czy to taki pospolity, który można spotkać w lasach, parkach.
Pięknie u Ciebie wygląda, a u znajomej są takie ogołocone od dołu drzewa iglaste i pomyślałam,
że pokażę jej Twój ogród, żeby coś takiego jak u Ciebie spróbowała zrobić.
Ile lat ma już Twój bluszcz?
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ewelino, długo nie miałam kontaktu z forum, nie takiej informacji oczekiwałam
.
Twój piesek przeżył 14 wspaniałych, cudownych lat z taką Panią i w takim ogrodzie.
Pokazuj go, z wielką przyjemnością oglądam znajome widoki. Piękne pejzaże i piękne, dobrze wyeksponowane rośliny
.
Serdeczności - Jagoda
Twój piesek przeżył 14 wspaniałych, cudownych lat z taką Panią i w takim ogrodzie.
Pokazuj go, z wielką przyjemnością oglądam znajome widoki. Piękne pejzaże i piękne, dobrze wyeksponowane rośliny
Serdeczności - Jagoda
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
dostałam delospermę różową i żółtą...czy mogłabym ją posadzić w szparach starego korzenia? poradziła by sobie?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Ewelino, co słychać w życiu i ogrodzie?
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Aga Nie gospodyni, więc odpowiem. Delosperma jest rośliną sucholubną.Musi mieć dobry drenaż, a w okresie zimowo-jesiennym ochronę przed wilgocią. Z tym korzenie to nie najlepszy pomysł.Może raczej rojniki.
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ewelino, gdzie jesteś
I co się dzieje w Twoim pięknym ogrodzie...
Jagi
I co się dzieje w Twoim pięknym ogrodzie...
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ewelinka o tej porze roku lubiła wyjeżdżać w swoje ukochane śródziemnomorskie klimaty, może i teraz podróżuje 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Po dość długiej przerwie dopadłam dziś laptopa i oczywiście zajrzałam na forum...
Zdjęć ogrodu w lipcowej odsłonie chwilowo nie mam, ale pozwólcie zaprosić się na spacer po Riwierze Liguryjskiej, a konkretnie w rejon CINQUE TERRE (Pięć Ziem). Pomiędzy przylądkiem Montenero a cyplem Mesco leży pięć malowniczych miasteczek :Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Corniglia i Manarola (wpisane są na listę światowego dziedzictwa kulturalnego i przyrodniczego UNESCO). Trudno ustalić , które ładniej położone i bardziej urokliwe... Małe , kolorowe domki posadowione na stromych nadmorskich skałach toną w zieleni winnic uprawianych na tarasach pokrywających wzgórza. Ciepłe morze, słońce,wino,ryby, sery, owoce... Czego chcieć więcej ?
Tu mieszkamy

Zdjęć ogrodu w lipcowej odsłonie chwilowo nie mam, ale pozwólcie zaprosić się na spacer po Riwierze Liguryjskiej, a konkretnie w rejon CINQUE TERRE (Pięć Ziem). Pomiędzy przylądkiem Montenero a cyplem Mesco leży pięć malowniczych miasteczek :Monterosso, Vernazza, Riomaggiore, Corniglia i Manarola (wpisane są na listę światowego dziedzictwa kulturalnego i przyrodniczego UNESCO). Trudno ustalić , które ładniej położone i bardziej urokliwe... Małe , kolorowe domki posadowione na stromych nadmorskich skałach toną w zieleni winnic uprawianych na tarasach pokrywających wzgórza. Ciepłe morze, słońce,wino,ryby, sery, owoce... Czego chcieć więcej ?
Tu mieszkamy

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Piękne miejsce! uwielbiam takie uliczki - pozdrawiam! 
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudnie Ewelina, normalnie aż dech zapiera. Wpisuje te miejsca na swoją lisię " kiedyś"
Ppozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne, także ogrodowe fotki .
Ppozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne, także ogrodowe fotki .
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Czyli dobrze wyczułam, ze podróżowałaś? Przepraszam, ze tak się poszarogęsiłam w Twoim wątku pisząc o Twoim podróżowaniu