Dzwoniłą Bozenka,jadę po rosliny,przyszła paczka od p.Podstolca.Nie wiem co mam zrobić jak na dworzu zimno,a miejsca na doniczki już brak.
Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
O ile pamietam to okragły 457 srednicy i 122 wysoki na stelazu.Na pewno się zmieścimy.
Dzwoniłą Bozenka,jadę po rosliny,przyszła paczka od p.Podstolca.Nie wiem co mam zrobić jak na dworzu zimno,a miejsca na doniczki już brak.
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Małgoś, w doniczki, nie ma wyboru. Gdyby były w ziemi to jeszcze jakoś by przetrzymały ale bez ziemi to nie wytrzymają długo... My z tym samym musimy się uporać...
- Malgolinka

- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekamy na fotorelację 
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Cześć Małgosiu, zakupy w sklepie holenderskim bardzo udane, do tego jeszcze basen, kochana nic tylko się do Ciebie wprosić i wypoczywać w pięknych okolicznościach ogrodowych. Na dodatek odbierasz dzisiaj roślinki, fajnie masz coś się już u Ciebie dzieje. U mnie totalny impas, śniegu nadal dużo, miałam robić oprysk promanalem, ale wyszłam na chwilę i zmarzłam. Tak więc nadal czekam na poprawę pogody.
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Gosiu to w lecie przyjeżdżamy do Ciebie na kompiele
Też dziś dostałam paczkę od Podstolca, trochę było problemów bo błądziła po Krakowie, pan pomylił adres, ale udało się szybko odkręcić.
Też dziś dostałam paczkę od Podstolca, trochę było problemów bo błądziła po Krakowie, pan pomylił adres, ale udało się szybko odkręcić.
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu ,pochwal się co ciekawego sobie sprawiłaś u p.Podstolca. Po tak wspaniałych rekomendacjach jakie ma ten sprzedawca na naszym forum,jestem przekonana tym razem będziesz bardzo zadowolona. Gadżety ogrodowe i basen umilą Ci czas w upalne (mam taką nadzieję) dni letnie.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- malgocha1960

Dziewczyny,wróciłam.Faktycznie sadzonki są bez żadnego zabezpieczenia ziemią,ale ogólnie ładne i dorodne.Myślę,ze jak będzie jutro ciepło zacznę je stopniowo wysadzać do ziemi,bo nie dam rady wystawic tyle kolejnych doniczek.Juz M i tak wnerwiony,bo nie ma jak się ruszać,powiedział,ze przyniesie części do samochodu i poustawia sobie.
Dostałam od Bozenki masę gałązek fuksji róznych,wierzbę melanostachys = ma czarne bazie i amorfę,nie wspomnę o kilku fajnych sadzonkach domowych.Zapomniałabym o listkach pieknych fiołków,które juz posadziłam.
Dostałam od Bozenki masę gałązek fuksji róznych,wierzbę melanostachys = ma czarne bazie i amorfę,nie wspomnę o kilku fajnych sadzonkach domowych.Zapomniałabym o listkach pieknych fiołków,które juz posadziłam.
- BOGULENKA
- 500p

Gosiu, jeżeli to są kłącza to nie rób tego, bo dużo Ci wypadnie. Ja wiem, że nie masz miejsca, ale moim zdaniem już lepiej powsadzać je nawet w korytka kwiatowe i werandować na dzień a na noc zabierać do garażu.
- malgocha1960

To kiedy do gruntu można je wysadzić?
- BOGULENKA
- 500p

Małgosiu, ja na Twoim miejscu podhodowałabym je w doniczkach i do gruntu wsadziła wówczas gdy będzie wiadomo, co żyje, co nie. Poza tym mi zawsze się zdaje, że takie świeżynki w postaci kłącz, nagich korzeni to zawsze lepiej do roślinnego żłobka, czyli do doniczek. Wówczas widzisz, co się z tym dzieje i masz możliwość reagowania. Ja zawsze takie rośliny z tzw kapersów to najpierw do doniczek, a potem na ogród.
- malgocha1960

Zadzwonię jeszcze do Marzenki,zobaczę czy wróciła z pracy.Pewnie masz rację,ale przeraża mnie ta ilość doniczek.
- BOGULENKA
- 500p

Małgosiu, tak sobie myślę, a Ty brałaś już w zeszłym roku te roślinki od p. Marka, czy były podobnych gabarytów jak teraz, czy wtedy je wsadzałaś wprost do ziemi? Bo jeśli są podobne, to przymierzając rok do roku o tej porze jedyną różnicą jest temperatura podłoża, mnie się wydaje, że ziemia jest zimniejsza niż rok temu o tej porze? Ale to musisz sobie jeszcze przympomnieć rozmiary tych sadzonek.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ja bym je do gruntu sadziła....te co w domu masz to wydelikacone, musisz poczekac,ale kłacza od pana Marka ja w ubiegłym roku sadziłam wprost do gruntu 
- BOGULENKA
- 500p

Małgoś, moja propozycja posadzenia tych roślin do doniczek wynikała z tego, że u kogoś czytałam, że przyszły bardzo małe kłącza, ale faktem jest, że nie wzięłam pod uwagę możliwości, że może Twoje są dorodne. Więc jeśli są dorodne takie jak w zeszłym roku to sadź do gruntu. Źle zrobiłam, że się odezwałam tylko namieszałam Ci w głowie, przepraszam, nie taki był mój zamiar 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Gosiu Ty się nie przejmuj, sadź do donic, mąż stosuje wobec Ciebie ewidentny szantaż
Części samochodowe mają swoje miejsce w garażu
Swoje sadzonki dałam do donic, postawiłam w garażu
Masz rację sadzonki bez ziemi, ale ładne duże, chyba nie jest to mój ostatni zakup u P. Marka
( pomimo, że pomylił adres dostawy
)
Swoje sadzonki dałam do donic, postawiłam w garażu
( pomimo, że pomylił adres dostawy