W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Madziu ja też lubię fiołki i stokrotki w trawniku, u mnie trawnik nie musi być całkiem zielony, nie lubię tylko jak się koniczyna panoszy. Hiacynty posadzone tak przez przypadek, jak większość roślin w moim ogródku, ale masz rację fanie tak wyglądają.
dziś w pełnym rozkwicie, a ten zapach
Obrazek
Jacku bardzo dziękuję Ci za miłe słowa, bardzo mnie cieszy że jest ktoś komu podobają się moje zdjęcia, staram się jak mogę żeby roślinki na nich ładnie wyglądały. Dzięki za info o tulipanku, nie miałam pojęcia że on ma nazwe odmianową i tak to kolejna moja roślinka ma swoje imię.
Beatko te hiacynty posadzone tak zostały przez przypadek a to tylko dlatego że jak przychodzi jesień to ja chętnie dosadziłabym trochę cebulowych tylko nie bardzo pamiętam w których miejscach one już są a w których nie ma.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Takie coś (chyba złoć ) wyrosło w moim ogródku, ciekawe skąd się tu wzięło?na razie jest tylko jedna roślinka, ciekawe czy to sie bedzie rozrastać czy na drugio rok juz jej nie będzie?
Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim odwiedzjącym mój wątek życzę słonecznego, ciepłego weekendu.
dla Was dzisiejsza sesja moich sasanek, bo one teraz są najpiękniejsze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko sasanki przepiękne.....a ta biała.......no naprawdę cudo i taka wielka piękna kępa ;:oj
Jeśli nie będzie to problemem, to bardzo byłabym wdzięczna za zebranie nasionek ;:196
Trójkolorowy bukiet hiacyntów cudny ;:oj
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

ojejku ależ kwiatów na tej białej, wcale zielonego nie widać> Co ty z nimi robisz?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Myślałam, że mam już wszystkie kolory sasanek, a tu się okazuje, że są jeszcze jasno fioletowe :) Śliczne masz kępy.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Biała kępa sasanek - imponująca :shock: Moje siewki posadziłem za gęsto i nie mają jak się rozrosnąć. Muszę jesienią przesadzić. Już w ub. roku przesadzałem i znoszą to wbrew opiniom bardzo dobrze 8-)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Sasanki ;:215 pięknie kwitną...według mnie to jedne z najpiękniejszych kwiatów kwitnących o tej porze...miłej Soboty ;:3
Awatar użytkownika
anka93
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko cudowne są Twoje sasanki ;:63 - bardzo zazdraszzam ;:180 .Hiacynty to moje ulubione cebulowe -za zapach , a dopiero potem kolory. ;:63
Wspaniała jest wiosna. ;:3
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Sasanki przepiękne ;:215 i do tego takie wielkie kępy tych cudnych "futrzaków".
Naprawdę robią wrażenie - potrafisz o nie zadbać ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Iwonko i u Ciebie w ogrodzie królują sasanki-cudne ja mam taka zwykłą fioletową ale jeszcze nie zakwitła.
Hiacynty bardzo dorodne.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Iwonuś ledwo kilka dni mnie zbrakło a Ty kolejny wątek założyłaś. Brakuje mi czasu albo u mnie jakoś szybciej on biegnie bo jeszcze wszystkie rabaty są uprzątnięte.Ostatnio więcej na wyjazdach niż w ogrodzie jestem.
Twój ogród piękniej za każdym razem co tylko spojrzę to śliczności kwitną.
Ta biała sasanka rewelacyjna i do tego już konkretna kępka.
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko , białą sasanka powala, reszta też niczego sobie, ;:215 Mam kilka białych , ale tak wielkiej nie mam ;:131
Wszystkie roślinki od Ciebie rosną na 6 , zobacz tulipany ;:333 Te gwiazdki to ZEFIRANT ŻÓŁTY ZEPHYRANTHES
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Iwona
Mam mieszane uczucia co do tego ziarnopłonu, bardzo się rozsiał i wczoraj wyplewiłam większość jako chwast.
Hiacynty o uroczych barwach. A takie małe zółte iryski miałaś w tym roku? Moje gdzieś przepadły...
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko ta biała sasanka jest już u mnie chyba ze trzy lata i to jest największa u mnie inne to jeszcze maluszki. Zebarnie i wysłanie nasionek z niej nie będzie żadnym problemem jak tylko dojrzeją to Ci je wyślę, przynajmniej mogę Ci się jakoś zrewanżować za Twoje nasionka. ;:196
Beatko- Jagusiu nic nie robię z moimi sasankami posadzę i czekam aż urosną i zakwitną, no od czasu do czasu podleję jak jest bardzo sucho, a ta biała rzeczywiście pięknie wyrosła, a w ubiegłym roku była taka
Obrazek
Beatko - Norbitko sasanki z siewek mogą mieć różne odcienie różu i fioletu, dlatego u mnie są ciemniejsze i jaśniejsze choć widziałam jeszcze ciemniejsze.
Jacku ta kępa w ubiegłym roku była całkiem mała a w tym roku to faktycznie zaszalała, mam nadzieję że inne też będą mi się tak rozrastały. Moje siewki sasanek na razie rosną w tunelu ale dzisiaj popadało więc hcyba jutro część ich przepikuję na rabatę.
Aniu dziękuję, ja też uważam że o tej porze nie kwitnie nic piękniejszego i tak rzucającego się w oczy.
Beatko - anka93 dziękuję i nie ma co zazdraszczać tylko trzeba sobie posadzić, albo spróbować wysiać może wtedy zechcą rosnąć, jakbyś chciała to mogę Ci podesłać nasionka jak dojrzeją. A hiacynty to i ja najbardziej lubię za ich zapach.
Beatko -anastazja B dziękuję w imieniu moich sasanek.
Jolu ja bardzo lubię sasanki i dlatego co roku je dosadzam, a one jakoś tak same ładnie się rozrastają i ślicznie kwitną. Hiacynty sadzone jesienią dlatego takie dorodne mam takiego co rośnie już w jednym miejscu kilka lat to nie ma za wiele kwiatków, jutro mu zrobię fotkę bo już zaczął rozkwitać.
Kasiu Ty to już widzę taka jesteś zapracowana że nie zauwarzyłaś że już tu u mnie byłaś :;230 U mnie też w ogródku jeszcze niewiele zrobione jakoś nie mam weny, planuję jakieś zmiany na ten sezon ale nie wiem czy tylko na planach się nie skończy. To jak ty tak ciągle na wyjazdach to może i do mnie zajedziesz na kawkę?
Tadziu ta biała sasanka to przyszalała w tym roku, w tamtym miała zaledwie kilka kwiatków, chyba podpasowało jej miejsce. Wydaje mi się że te żółte gwiazki to jednak nie jest zefirant, tylko jednak złoć bo nic takiego nie sadziłam a skądś się u mnie wzięło, a te kwiatuszki są malutkie mają jakieś 1,5 cm średnicy.
Hej Ewka
Ten ziarnopłon to faktycznie chwast ale na zdjęciach ładnie wygląda, też staram się go plewić, zresztą on niedługo sam zniknie i pojawi się znów wiosną.
Ja nie mam niestety tych żółtych irysków, może jesienią uda mi się je gdzieś kupić. Szkoda że Twoje zniknęły :(
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie
Przez cały weekend nie było mnie w domu więc od piątku nie zaglądałam do ogródka, a dziś czekała na mnie bardzo miła niespodzianka... wkońcu pokazała się moja sangwinaria, a ja już płakałam bo myślałam że ją straciłam, a tu dziś pokazał się jeden maleńki kwiatuszek :tan :tan :tan
Obrazek
Do tego przy plewieniu okazało się też że mam kilka nowych siewek kokoryczy lakolistnej i chyba też nasiał mi się biały ciemiernik.
moja korona miała być czerwona ale jakoś nie za czerwona jest ta czerwień
Obrazek
tak pięknie zakwitł omieg od Jagusi
Obrazek
tulipany Tarda
Obrazek
kokorycz lakolistna
Obrazek
ostatni hiacynt
Obrazek
i takie tam
Obrazek