Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

Tu nie chodzi o pokazywanie sypialni w calosci :wink: Pokazanie w mniej "newralgicznych" czesciach, calkowicie wystarczy :lol: Mysle, ze i tak każdy ma na tyle swiadomosc prywatnosci, ze tez nie chce nikomu do alkowy zagladac.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jejku, jaki cudny mak ;:oj

Zdjęcie ściany można zrobić bez lampy zwiększając czułość (ISO), albo próbując w trybie manualnym, tylko wtedy często zwiększa się czas naświetlania i zdjęcie trzeba by zrobić ze statywu. Spróbuj zrobić zdjęcie choćby kawałka ściany, bo opis jest niesamowicie frapujący ;:224 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jola, mnie też tak namawiały na pokazywanie domu po kawałku a skończyło się na całkowitym ekshibicjonizmie wnętrzarskim :lol:
Co nie zmienia faktu, że ja też się przyłączam do prośby 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cebule kwitnące w lecie (niezimujące u nas) sadzi się w grunt w połowie kwietnia, lilie wcześniej, kiedy ziemia rozmarznie. I już, takiego kalendarza się trzymam :wink: Można zwlekać do końca kwietnia, ale nie ma najczęściej takiej potrzeby. W zeszłym roku posadzilam tak dalie-pierwsze pędy nieco zmarzły, ale mały przymrozek nie uszkadza karpy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo, ja sama nie wiem jakie rośliny sadzić. To bardzo często potrzeba chwili lub zasugerowanie się u kogoś innego. Ciągle zmienia mi się koncepcja. Jak ta kokoszka, zbierałaby wszystko. Druga strona mojej natury woli chłodną elegancję więc iglaki, różne topiary i geometryczne formy oraz ograniczenie koloru. Jak tu z takim Bliźniakiem dojść do ładu?
A z sypialnią się zobaczy. Przede wszystkim jak wyjdą zdjęcia i czy wyjdą ;:306 Na szczęście ekshibicjonizmu chyba nie ma we mnie raczej trochę chwalipięty. Bo to praca własnych rąk :;230
Marzenko, z tymi mieczykami jakoś tak samo wyszło. To było pierwsze co wysadziłam, nosiło mnie końcem zimy i efekty właśnie takie. To nie było w pełni przemyślane działanie. Ale ja generalnie nie lubię wysiewać nić do gruntu. Poza geodecją nic jeszcze mi tą metodą nie wzeszło. Zobaczymy sasanki i werbenę bo się odważyłam jesienią.
Julek, wiem ;:196 Tak się droczę ;:306 ;:306
Agatko, a po polsku możesz? Jakoś aparatu jeszcze nie oswoiłam. Niby robię wszystko ostatnio na manualu ale raczej na wyczucie niż na bazie jakiejś wiedzy. Chyba sobie Twojego posta wydrukuję ;:333 Muszę poszukać statyw, bo gdzieś mam. Nie używam go bo to za długo.
Ewo, czyli dalie w weekend już można sadzić? Fajnie. Tylko śnieg muszę rozgarnąć i użyć kilofa. Choć może się okazać, że pod śniegiem ziemia nie będzie tak mocno zmarznięta. Zaraz po powrocie do domu to sprawdzę :tan

Tak sobie przypomniałam że namiastkę już pokazywałam, jak dostałam od M latarenki. Tyle że wtedy one były w centrum uwagi a nie kolory ściany.

Obrazek
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

No to teraz juz całkiem pragnę zobaczyć zdjęcia reszty ścian ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jolciu zaglądam do Ciebie ,a tu piękne zakupy i energetyzujące foteczki z ogrodu .Rabatka iglaczkowa śliczna .Nudzić się u Ciebie nie można i jeszcze ten chór marudnic u Ciebie ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu muszę się przyznać, że wyposażenie wnętrz to mój kolejny konik ....wielki koń, powiedziałabym nawet :roll: :lol: i uwielbiam podglądać czyjeś mieszkania..... nie tak do końca, bez zachowania prywatności, ale różne domowe migaweczki, fragmenty, dekoracje......no uwielbiam po prostu..... Z wielką przyjemnością wchodzę do wątków, gdzie są pokazywane oprócz ogródków różne migawki z domków :D Latarenki uwielbiam..... i aż napatrzeć się na Twoje nie mogę.... są cudne...... kurczę.... zazdroszczę :oops: :lol: Kolor ścian podobny jak u mnie na piętrze :D też mam w szarościach ( parter w beżach )... ale ja dla odmiany nie z niebieskim, a z ....wiśniowym 8-) :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,przypomniałas mi o ismenie,muszę zacząć ją podlewać,bo nie wyjmowałam z donicy.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Magdo ;:196
Ewo, bardzo dziękuję i zapraszam. Rabatka iglaczkowa młoda, robiona jakoś w sierpniu chyba. w zeszłym roku. Wszystko jeszcze maleństwa. Zresztą cały mój ogród to dopiero namiastka ale z pewnością będzie się rozwijał. A marudnice cóż, mają swój ogromny urok :lol: Motywują ;:173
Agness, to podzielam Twój konik, mnie to też fascynuje. Zaczynałam od projektowania i szycia ubrań, głównie sobie. Potem zafascynowały mnie wnętrza a teraz ogród. Czasem żałuję że nie poszłam na jakiś kierunek z tym związany. Jednak ja preferuję styl nowoczesny, który wśród ogrodomaniaków jest raczej rzadko spotykany :;230 . Połączenie brązu i wiśni musi też ciekawie wyglądać. Jeszcze dużo zależy od odcieni i czy barwa ciepła czy zimna. Bo u mnie mimo że brąz to w zimnej barwie. Są fajne programy na DOMO o dobieraniu kolorów. Bardzo polecam. Znasz jakieś?
Małgoś, daj znać czy Twoja Ismena ruszyła. Może zrobiłam błąd że wyjęłam ją z donicy ;:131 Byłam ciekawa czy tworzy cebule przybyszowe ale nic nie znalazłam. Mam dwie cebule, obydwie były twarde i wyglądały ok. Może korzonki trochę poodpadały ale generalnie wyglądały na zdrowe.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A moją ismenę będę mieć chyba tylko we wspomnieniach, nawet nie zakwitła a cebula gdzie jest? Czyżby Hiro ją ostanio wygryzł z donicy?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

April pisze: Agness, to podzielam Twój konik, mnie to też fascynuje. Zaczynałam od projektowania i szycia ubrań, głównie sobie. Potem zafascynowały mnie wnętrza a teraz ogród. Czasem żałuję że nie poszłam na jakiś kierunek z tym związany. Jednak ja preferuję styl nowoczesny, który wśród ogrodomaniaków jest raczej rzadko spotykany :;230 . Połączenie brązu i wiśni musi też ciekawie wyglądać. Jeszcze dużo zależy od odcieni i czy barwa ciepła czy zimna. Bo u mnie mimo że brąz to w zimnej barwie. Są fajne programy na DOMO o dobieraniu kolorów. Bardzo polecam. Znasz jakieś?
Jolu ja też najlepiej się czuję w mieszkaniu urządzonym nowocześnie, ale uwielbiam łączyć stare z nowym..... to znaczy.... dom umeblowany nowocześnie a gdzie nie gdzie stare dodatki.... jakiś koronkowy obrus, stara porcelana, kufer, stolik, stare rodzinne zdjęcia..... uwielbiam takie połączenia, taki kontrast..... taką.....przekorę :wink: :lol:
U mnie jest połączenie szarego z wiśnią ( nie brązu z wiśnią) uwielbiam to zestawienie a do tego ciemnobrązowe meble :D
Zazdroszczę, że umiesz szyć..... bardzo zazdroszczę...... ja nie cierpię ( a tak bym chciała to robić :roll: ) jak moje dziewczynki były małe to szyłam im różne cudne ciuszki, ale że nie cierpię tego robić to zarzuciłam :roll: ..... może kiedyś nadejdzie czas, że znów wyciągnę maszynę z czeluści szafy..... teraz to już nie będę nawet wiedziała jak z niej korzystać.... szyłam ostatnio chyba 15 lat temu :roll:
Co do programów to powiem szczerze, że już dawno nic nie oglądałam...... jakoś brak czasu (internet :roll: ), ale wcześniej to pasjami ....
Awatar użytkownika
paryska
500p
500p
Od: 20 lip 2008, o 17:50

Post »

Aprilku świetne latarenki!!!Podpisuje się po słowami AGNES, ja też lubię podglądać jak ktoś ma w domku, może by taki wątek stworzyć??? pokazujcie dziewuszki nie tylko to co macie w ogódku ;)
I mam pytanko bo coś o ismenie wspominacie...czy z mojej cebulki coś będzie, bo jak jesienią wykopałam z ziemi tak do tej pory w garażu na półce leży, w żadnej ziemi czy piasku ot tak sobie leży ;:202

ps Aprilku pokaż co stworzyłaś , chodzi o płodozmian :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jest pewna szansa, że do niedzieli stopnieje, co zalega :roll: Gdybym nie wierzyła, że w końcu przyjdzie wiosna...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, kiedyś w końcu przyjdzie :;230
Jolu ja też uwielbiam Domo. Oglądam prawie wszystko jak oczywiście mam czas. A najczęściej kiedy siedze na forum. Jednym okiem zerkam w ekran komputera, drugim w telewizor. Może dlatego nie moge się z watkami obrobić ;:306
Zasoby masz olbrzymie. Ty chyba w tym roku chcesz cały ogród urządzić ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”