Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Asiu, dzieńdoberek! U nas jest regularna zima, więc o pracach w ogrodzie mowy nie ma... jednak za chwilę będzie ciepło, wiem to :) Dziękuję za akceptację mojej listy zakupowej... jestem bardzo ciekawa co szykujesz Ty, poza różanymi zmianami... muszę się wczytać w Twoje plany, może wieczorem :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
Elu, sobotnio witam... cieszyć zimą to ja się nigdy nie będę, kochana ;-) Jestem li tylko ciepłolubna i uzależniona od słońca :)
Miłego lepienia bałwana! Ja dzisiaj zagłębiam się w dalsze planowanie - porysuję sobie trochę przyszłe rabaty :) Do napisania!
Agnieszko, modrzew Ci się szybko zagęści - zobaczysz jak z sezonu na sezon młodziak nabierze ciała... będzie piękny :)
U mnie także krajobraz zimowy, ale słyszałam przed chwilą w tv, że od połowy tygodnia wróci wiosenna aura :) Tego się trzymam!
Ewa, śniegu nie ma? Wierzę, bo przed chwilą pokazywali plażę w Sopocie i było pięknie, słonecznie, choć wietrznie. Cieszę się, że choroba się wycofuje!
Stokrotko, miło mi Cię powitać w moim zielonym zakątku pod brzozami - rozgość się z zaglądaj jak najczęściej :)
Mewo, cieszę się, że mnie odnalazłaś! :)
Krysiu, kontynuując dyskusję o hortensjach, podzielam wszystko to, co o nich napisałaś... trudno spotkać rośliny, który w równie piękny sposób i przez cały sezon zdobią nasze ogrody, fantastycznie zmieniając miejsca w których rosną, dzięki przebarwianiu... poza tym, te rozmiary - u mnie w ogrodzie sprawdzają się rewelacyjnie: są z daleka widoczne, przyciągają wzrok, budują mocne akcenty. To lubię :) Kupuję większe ilości hortensji Limelight i Vanille Fraise, ponieważ z tej pierwszej robię szpaler składający się z hortensji, przeplatanych budlejami Black Knight oraz bodziszkami Plenum i Magnificum w nogach... z kolei Vanille Fraise utworzy mi poletko, po środku którego posadzę okazały klon Kelly's Gold. Czy to według Ciebie ma sens? :)
Co do połączenia hortensji z rozchodnikami - jak najbardziej popieram! Dołączyłabym tylko jeden element - zwiewne rozplenice... co Ty na to, Krysiu? :)
Fiwonko, cieszę się, że zajrzałaś w ten zimowy czas... myślę, że jeszcze chwila cierpliwości - zima ewidentnie z nami, ogrodnikami, pogrywa - i będziemy radować się wiosną :) Takie słyszę zapowiedzi :)
Marysiu, dziękuję za komplementy! Chcę zmieniać, bo czuję taką potrzebę... ogrody ewoluują z czasem - rośliny się zmieniają, zagęszczają, czasem trzeba dokonywać korekt... u mnie działania będą zintensyfikowane, ale konieczne dla mojego spokoju :)
Bogna, cieszę się bardzo że zmobilizowałaś się do planowania - dzięki niemu łatwiej będzie zapanować nad chciejstwami i z rozwagą zrealizować zakupy i nasadzenia. Pytasz o odmianę mojego derenia kousa - niestety nie wiem. Kupowałam go po prostu jako kousa. Trudno, taka wiedza musi mi wystarczyć :) Tu w okolicach Wawy te derenie są bardzo drogie - ja kupowałam na kiermaszu wiosennym w Nowym Dworze, koło Rogowa. Pytasz o rośliny kupowane z gruntu - ja w ubiegłym roku kupowałam dużego cyprysika nutkajskiego, choinę kanadyjską i naprawdę duży miłorząb. Najlepiej to robić wczesną wiosną bądź na jesieni. Nie ma wielkiego ryzyka, że coś się nie przyjmie. W sezonie kupujesz tylko z donicy. Śnieg spadł, ale niedługo się rozpuści. Wiosna za pasem! :)
Julek, dzięki za wytyczne co do psiej diety - Sara je głównie suchą karmę Royal Canin, czasem zdarzy jej się wypić mleko, czy podjeść mokre kotu, ale generalnie ma swoje jedzenie, zbilansowane. Z tym pomelo to jest tak, że dopóki nie zjemy całego, ona siedzi i skomli o kęs... dostaje, ale maleńkie, dosłownie kilka. Miłego! Czy u Ciebie śnieg?
Małgosiu, pokaż swojego psa z dredami, koniecznie :) Czy Cardinal Hume też Cię tak zachwycił? Ja nie mogę się wprost napatrzeć na tę różę...
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Aga pozdrawiam serdecznie ;:196
x-ag-a
---

Post »

Ewo, pozdrowienia odwzajemniam :) Miłej soboty!

Obrazek

Obrazek

Obrazek
...Iwy już nie ma... padła :(

Obrazek

Obrazek
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś z zimą to żart z mojej strony ale nie chcę się bardziej stresować -jestem wyjątkowo ciepłolubną osobą ur sie 1 sierpnia i letnie -ciepłe miesiace najbardziej mi pasują
ale nawrót zimy tłumaczę sobie ,ze może lepiej teraz niż w maju -bo to jest nie do przeżycia .... ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zielonego mi brak :D Dobrze, że u Ciebie można choć popatrzeć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miło popatrzeć na takie słoneczne i kolorowe zdjęcia, dla relaksu po odśnieżeniu podjazdu ;:306
No żesz normalnie przeżyć nie mogę...że znów biało na dworze :twisted:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus zimny dobry ale bez sniezny :wit Iva byla piekna ;:167 bardzo lubie to drzewko - tez mialam w starym ogrodku i jak juz kiedys pisalam, dosc spory okaz ... no ale mrowy mi Ive zalatwily po paru latach i drzewko uschnlo :| Agus tu na wejsciu, to co za plozace jalowce masz? ladnie to wyglada i takie fajne plaskie sa.
Moje piesia tez zawsze jadly RC suche i dostawaly kesek czegos tam ot tak. Daje tez zawsze lyzeczke jogurtu - czy to kociambrowi czy piesiom, bo to i dobre na flore zoladkowa i w razie czego mozna lekarstwo w tym przemycic - bo to jakby oczekiwana nagroda :wink:
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Jula, ja Nucie muszę wszelkie tabletki przemycać w paszteciku drobiowym. ;:173
Wtedy łyka od razu. Jak podam w czymś innym, to obliże i wypluje ;:306

A płożące jałowce wyłażące na kostkę i mi się strasznie podobają :)
Dlatego moja łezka w kostce wysadzona właśnie jałowcami :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Aguś
Dwa dni nie za bardzo mogłam zaglądać na forum a tu nowy wątek i dopiero na 9 stronę się załapałam :oops:
Śliczne te zdjęcia wiosennego modrzewia, ciekawa jestem kiedy mój choć w połowie będzie podobny do Twojego? muszę go wiosną troszkę przyciąć. muszę napisać że ja też liczyła już na wiosnę a tu tyle śniegu nasypało że mam więcej przez jeden dzień niż przez całą zimę :( koszmar. Ciekawe zakupy i te zrobione i te planowane, już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ten hortensjowy szpaler.
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Już trzeci raz zabieram się do napisania i w końcu nic mnie nie oderwie ;:131
Aguś takie zieloności to już całkiem niedługo, ja mówię byle dotrwać do Świąt a potem to już będzie ciepełko ;:3
Co do diety kocio-psiej to już dawno zrezygnowałam z mleka a mleczne to tylko jogurt naturalny, serek biały i Edulowi ewentualnie śmietanki jak na nią zasłuży. Goldiego odchowałam w młodości na białym serku na śniadanie - zjadał całe 200g.
Na takie skomlenie i proszenie nie pozwalajcie bo się nauczy i nic nie zjecie bez jej próśb i pisków, zawsze będzie towarzyszyć przy stole , wiadomo że kiedy ludzka część stada siada do posiłku to zwierzęca część stada pozostaje na swoich miejscach i grzecznie czeka na swoją kolej. ;:108
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p

Post »

Majko, ponoć psy w jakimś tam wieku (wraz z rozwojem), tracą możliwość prawidłowego trawienia mleka(tym bardziej krowiego :wink: ). Mleko trawią jedynie jako szczenięta pijące mleko matki. Psy nie trawią też świeżego pieczywa. Nuta dostaje jedynie czerstwe bułki jako gryzaki (od czasu do czasu) :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, pozdrawiam z kanapy... zima w pełni, czekam na wiosnę, której już rozpaczliwie pragnę... Sara póki co ma fazę ochoty na wszystko co ładnie jej pachnie - mam na myśli jedzenie :) Nie ulegamy jej zachciankom zbyt często, ale smakołyki psie dostaje regularnie :)
Majutku, dziękuję za psie rady - wszystkie chłonę i staram się realizować... Niech to zielone już do nas przyjdzie, bo zwariować można... Spokojnego wieczoru!
Iwonko, witam Cię serdecznie w tę zimową sobotę... słyszałam, że w połowie tygodnia przyjdzie ocieplenie, a śnieg się rozpuści... wytrzymamy, musimy! Swojego modrzewia przycinaj, a szybko się zagęści... przycinanie to najlepszy sposób, by nabrał objętości... pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny!
Julek, dzień dobry w zimowy dzień! Słońca niet, ochoty na cokolwiek także, zatem stacjonuję na kanapie leniuchując... jałowce płożące to seria Green Carpet oraz Wiltoni...
Ewa, zielonego skąpanego w słońcu nigdy dość!
Elu, tak myślałam, że i Ty masz dość zimy :) Tyle miesięcy już to trwa, że każdy pragnie soczystej wiosny :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, ze śniegu powinnaś się cieszyć, ochroni Ci roślinki ;:196
Fatalna pogoda tylko do końca tygodnia, potem ma znowu się ocieplić i powróci normalna wiosna :D

Widoczki podnoszą na duchu, dzięki ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, nie martw się.
I tak zapowiadają lepszą pogodę niż kilka dni temu.
Najgorszy bedzie poniedziałek, przynajmniej u mnie, bo znowu zapowiadają sniezyce, a ja nie cierpię jazdy w takich warunkach..
Opowiadacie o karmieniu psów.
Ja ze względu na to, że mój pies jest duży rozkładam posiłki na 2 razy.
Rano dostaje suchą karmę, ponieważ nie mam czasu, a po południu dostaje gotowy makaron z warzywami i mięsem. Wystarczy tylko zalać wrzątkiem.
Najpierw podeszłam do tego bardzo sceptycznie, ale okazało się, że Flesz rewelacyjnie na ten pokarm reaguje. Skończyło się uczulenie i sierść wychodzi minimalnie.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,ty jesteś niemożliwa,zanim zacznie sie na dobre wiosna ty dojedziesz do 20ej części wątku.
Zakupy imponujące,pewnie trawnika znowu ubędzie?A może w tajemnicy dokupiłas jakieś działki od sąsiadów?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”