Pozdrawiam

Pewnie tak - tylko teraz siewki wylądują na Pereskiopsis, jestem w trakcie mnożenia tej podkładki. Osobiście wolałbym skrzyżować 'Violet' z E. subdenudata lub E. eyriesii, ale tam pąki są za mały. Może uda się przechować pyłek do przyszłego roku (chyba że najdzie ją na wyprodukowanie jeszcze kilku [tak dwóch-trzech] pąków). W każdym razie będę próbował.Artur89 pisze:Znaczy się, że jeśli wszystko pójdzie po twojej myśli to będziesz w posiadaniu hybryd z 'Rainbow' i 'Violet'.
Z pierwszego krzyżowania jest ich aż dwie, tak oficjalnie. Nieoficjalnie było trzy, tylko jedna zdechła. Z siedmiu nasion.Tak w ogóle to ile masz siewek z pierwszego krzyżowania, tak oficjalnie?
Rzeczywiście roślince bliżej jest do echinopsa WR613a ale by mieć pewność musi kaktus jeszcze trochę podrosnąć.moritius pisze:Tak, od ciebie. Też mi nie bardzo pasuje, po tym, jak oglądałem zdjęcia w necie. Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą, a mianowicie, czy przypadkiem nie włożyłem źle nazwówki (po pewnej ulewie prawie wszystkie nazwówki leżały obok doniczek). Możliwe więc, że ta WR202 to będzie któraś z pozostałych roślin (może WR613a, bo reszta to mi nie bardzo pasuje).
Profil to tu, jak widzę niezmiennie ten sam "dużo pyłku" ;)Rejden pisze:Profil kolekcji się powiększa.