Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Ula,zawsze mnie odmładzaj nie zgniewam się.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto z każdym kolejnym zdjęciem jestem coraz bardziej zakochana w Twoim ogrodzie
Jest po prostu piękny.... dojrzały, pełen wspaniałych roślin w wielkich kępach..... naprawdę czarowne miejsce..... wracam jeszcze raz od początku oglądać widoki

Jest po prostu piękny.... dojrzały, pełen wspaniałych roślin w wielkich kępach..... naprawdę czarowne miejsce..... wracam jeszcze raz od początku oglądać widoki

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku
chyba nabawię się jakiejś choroby
Twoje rabatki piękne. Już stwierdziłam, że muszę na wiosnę poprzesadzać kwiaty. U mnie nie ma takich pięknych plam barwnych, ja mam lekki bałagan kolorystyczny. Trzeba będzie roślinki pogrupować gatunkami i kolorami.
Nie wiem czy naparstnica dałaby radę bo naprawdę u mnie jest sucha ziemia. Np Ty masz cudne dzwonki, a u mnie one nie chcą rosnąć po roku dwóch zasychają, też nie chce rosnąć zawilec japoński ileż ja go razy już sadziłam, tego roku odpuszczam. Daję lepszą ziemię kompost, staram się podlewać, ale to i tak nie pomaga.

Nie wiem czy naparstnica dałaby radę bo naprawdę u mnie jest sucha ziemia. Np Ty masz cudne dzwonki, a u mnie one nie chcą rosnąć po roku dwóch zasychają, też nie chce rosnąć zawilec japoński ileż ja go razy już sadziłam, tego roku odpuszczam. Daję lepszą ziemię kompost, staram się podlewać, ale to i tak nie pomaga.
-
Aguś,spacerując,po tym ogrodzie na pewno zauważyłaś,że dużo razy byłaś na tej samej ścieżce w tym samym zakątku ale za każdym razem wyglądał on inaczej -to zakwitające systematycznie byliny tak zmieniają dane miejsca.praktycznie w rzeczywistości ogród zmienia się codziennie.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Marto oglądając Twoje zdjęcia czuję się jak w czarodziejskim ogrodzie ,cudowne irysy ,maki śliczności 

-
Dorotko,cieszę się że to zauważyłaś-dobra jesteś.Rośliny sadzone w grupach np.po 5 szt lub więcej (ta ilość sadzonek zależy oczywiście od wielkości byliny i miejsca na to przeznaczonego).Rośliny posadzone plamami tworzą po zakwitnięciu jeden zlewający się dywan,wyglądają jak obraz namalowany na ziemi.Powodzenia! 

- korzo_m
Trudno było nie zauważyć, tak pięknie wyglądają te kolorystyczne plamy. Ty w sezonie chyba cały dzień spędzasz na ogrodzie ( ja bym tak robiła) bo takich pięknych widoków człowiek nie jest w stanie się nasycić.
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Przepiękny ogród. Co ja mówię to raj dla oczu i serca.
Marto nie sposób przejść obojętnie obok tak pięknych zakątków.U Ciebie wszystko jest posadzone w odpowiednim miejscu, widać, ze masz wyczucie piękna, spacerując po tych pięknych zakamarkach nie chce się opuszczać tych miejsc.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Dziękuje za informację o przetaczniku;:196
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

-
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
Witam dopiero teraz trafiłam do Twojego ogrodu i sama nie wiem co napisać słów brak .Te piwonie ,dyptamy ,oczywiście świerk , hosty i wszystko inne jest códne a amorki obłędne ja poluje na takie ale jakoś trudno mi na nie trafić .Pozdrawiam i na pewno będę częstym gościem
- korzo_m
Marto na jaką wysokość wiosną przycinasz janowce, mam 3 krzaki najstarszy rośnie dość wysoko, a dwa młode z własnego wysiewu chciałabym poprowadzić nisko.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Marto te ogromne kępy janowca rewelacja ,cudownie zdobią ogród 

-
- 500p
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
Marto- moja imienniczko, jaki cudowny, romantyczny ogród. Już zapisałam nazwy kilku gatunków bo chciejstwo wielkie mnie ogarnęło.