Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Twoje storczyki mnie powaliły... przepiękne, szczególnie ten miodowy.
Niebieskie storczyki uzyskuje się przez wbicie w pędzik strzykawki z barwnikiem ;:145 , też sobie takiego kiedyś sprawiłam, ale miałam świadomość że nie jest to naturalny kolor. Trafił mi się rarytasik, bo w jednej doniczce były dwa falki. Oczywiście je rozsadziłam :heja .
Pisałaś o zestawieniu różu z pomarańczowym na pazurkach ;:oj , właśnie go odnalazłam na zdjęciu ostatnich tulipanków- znakomite ;:215. Polecam łączenie niebieskiego z zielonym...wyjątkowo odważne, ale bardzo wesołe. Moje dzieci mają takie połączenie w pokoju. ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,czy te pierwsze tulipany same rozrastaja się w takie pokazne kepy czy masz tam wsadzone kilkanaście cebulek?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko u nas też pogoda brzydka, wiatr wieje z różną siłą deszcz pada ( z tego jestem zadowolona, bo po zeszłorocznej suszy może wody gruntowe się podniosą) Grypa wszędzie robi spustoszenie, do lekarza trzeba się rejestrować z samego rana.
Ja już zaczęłam planować co posieję, od tego tygodnia mają być już w ogrodniczym świeże nasionka, więc zapewne wyruszę na drobne zakupy, postaram się nie szaleć czy się uda zobaczymy ;:306
Koleusków bardzo dużo ukorzeniłam, kilka odmian rococo mi wypadło, one jakieś liche o cienkich łodyżkach, zaczęły gnić.
Jak tylko wytrzymają te co mam to do cienistych zakątków wystarczy. Z pelargoniami coś mi marnie idzie mam ukorzenione, ale porównując z zeszłym rokiem sadzonki takie małe, lichawe, mam nadzieję że do wiosny ruszą, teraz nie ma nawet co im uszczyknąć, żeby się mocno rozkrzewiły, uparcie stoją w miejscu nic nie rosną.
A wracając do Twojego ogródka, wiesz że masz uroczy zakątek, rabatki mnie urzekają o każdej porze roku. Zdjęcia robisz wspaniałe profesjonalne, jak ja tak chciałabym :uszy To pewno zasługa bardzo dobrego aparatu, mój nie oddaje piękna rabatek w perspektywie, z bliska tak wychodzą ładne zdjęcia, ale jak chcę sfocić większą całość to porażka.
Agnieszko może już niedługo otworzę nowy wątek.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu Tardy to również moje ulubione tulipany :D Narcyzy uwielbiam, jednak one nie chcą u mnie rosnąć.... czy to botaniczne, czy inne.... żadne się u mnie nie utrzymują..... bardzo żałuję, bo wiosną podziwiam je w innych ogrodach i normalnie zazdroszczę...

Gosiu no nie wytrzymałam :roll: :lol: miałam otworzyć wątek dopiero wiosną z pierwszymi kwiatuszkami, ale tak bardzo brakowało mi Was i ogrodowych pogaduch, że poległam :lol:
To zasychanie pąków w storczykach to normalne sprawa....niestety :? Zimą nie ma dla nich najlepszych warunków, suche powietrze z grzejników i mała wilgotność sprawia, że pąki mogą zasychać i opadać.... ale im dłużej storczyki są w domku, tym bardziej przystosowują się do panujących warunków i coraz lepiej je tolerują.... u mnie na początku bardzo pąki zasychały, teraz na szczęście już nie...

Agatko ja też szczególnie lubię właśnie te tulipanki...

Iguś oj tak..... od stycznia to już do wiosny czas szybciutko biegnie :D

Agunia to naprawdę nieczęsto ....

Kasiu bardzo miła jesteś, ślicznie dziękuję Ci za taką dobrą opinię o moim ogródku ;:196
Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ;:196

Kasiu wymyśają niesamowite rzeczy z tymi kwiatuszkami..... ostatnio jesienią też oglądałam wrzosy barwione na różne kolorki.... niby wyglądały pięknie, ale to takie sztuczne i nietrwałe.... po pewnym czasie wszystko wraca do pierwotnej formy....
Co do łączenia barw.... powiem Ci szczerze, że uwielbiam takie niesztampowe, odważne połączenia :D Niebieski z zielonym tez jest super, pokoje Twoich dzieciaczków muszą wyglądać cudnie :D

Małgoś w tej kępie jest wysadzona cała paczka tulipanków, ale one bardzo się rozrastają i z roku na rok jest większa kępa :D

Dorotko czekam z niecierpliwością na Twój wątek :D
Ja nic nie będę siała, nie mam miejsca kompletnie na wysadzanie roślinek, może tylko kilka niecierpków do donic....
Twoje pelargonijki na pewno wzmocnią się i ruszą bliżej wiosny , jeszcze troszkę :D
Dziękuję Ci za miłe słowa o moim ogródku i fotkach ;:196
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kocham wszystkie tulipany! Jesienią posadziłam około setki nowych, juz się nie mogę doczekać :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Tulipanki Tarda w takiej masie wyglądają bajecznie! posadziłam je pierwszy raz w tym roku, ciekawa jestem tego widoku ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

cześć ;))) oj kusisz wiosną, kusisz. Dobre wieści - kupiłam piwonie i lilie, teraz czekam na wiosnę ;D pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ile energii w tych ogrodowych fotkach Agniesiu ;:138 ;:138 ;:138
U mnie ... biało za oknem, ale cos czuje, że nie na długo, bo ta biel taka... mokra ;:224
czy pomysły na zagospodarowanie tarasu sie wykrystalizowały ? zdradzisz nam cos ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ja też uwielbiam tulipanki , ale niestety jesienią nie posadziłam ani cebulki :? mam nadzieję, ze te z poprzednich lat ładnie przetrwają zimę i zakwitną.... Ty posadziłaś ich mnóstwo, ależ będzie pięknie ;:138

Kasiu na pewno będą wspaniale wyglądały, a z czasem rozrosną się w piękną, ogromną kępę :D

Hej Santio :wit kupiłaś wspaniałe kwiaty, jedne i drugie uwielbiam :D Ja w poprzednim sezonie też posadziłam kilka piwonii, ciekawa jestem jak przezimują, bo niestety poprzednia zima skutecznie unicestwiła wszystkie moje nowo posadzone piwonie ;:145

Ewuniu u mnie też dziś padał śnieg..... nie jest go zbyt dużo i też obawiam się, że szybko stopnieje.... zapowiadają mrozy, przydałaby się grubsza kołderka na roślinkach....
Co do tarasu, to faktycznie już pomysł mi się wyklarował...... mam na nim drewno i wiklinę i chcę dalej pójść w tym kierunku, bo to moje ulubione materiały w ogrodzie. W tej chwili mam wrażenie takiej pustki na tarasie....chcę go troszkę ,,ubrać,, na jednej pełnej ścianie bez drzwi chcę zawiesić na całość wiklinową matę....na jej tle będą zwieszały się kwiaty w wiklinowych koszach ( one już były) a na dole stoi wielki, stary drewniany kufer, na drugiej ścianie na całości prawie są drzwi, z boku jest około 60 cm muru, tam chcę powiesić 3 duże wiklinowe wianki - jeden pod drugim.... No i chcę wymienić donice, które były w dużej ilości, na kilka dużych drewnianych skrzyń. Mam też fajne duże wiklinowe kule :D Tak go sobie wyobrażam i mam nadzieję, że w realu będzie wyglądał ciekawie :D

Kilka majowych fotek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Witaj Aguś ;:196
Stęskniłam się za forum i za takimi kolorowymi zdjęciami, jak Twoje. Wiedziałam, że je u Ciebie znajdę ;:138
;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O ranyyyyy Izuniu witaj kochana , jak się cieszę, że Ciebie widzę ;:196 Ja też stęskniłam się za Tobą baaardzo i na pewno nie tylko ja :D Ale się cieszę, że jesteś, mam nadzieję, że wróciłaś na dobre ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

No jasne, ze na dobre ;:196 Tylko nie wiem ile zdołam popisać, bo coś mi się palce ciągle nie chcą zginać jak nalezy. Ale będę się starać :D Brakowało mi Was ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja też się cieszę, ze Cie widzę Izulek ;:138 trenuj paluszki , trenuj, bo Cie już nie puścimy ;:196
Agniesiu - tarasowe rewolucje zapowiadają się fantastycznie i juz nie moge się doczekać fotograficznego sprawozdania z realizacji - cudnie będzie ;:215 ;:172
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,dzięki za cudne fotki,moze pomoga mi złapać sen. ;:108
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, kolory aż tryskają z ekranu. Tyle pozytywnej energii w tych zdjęciach jest, że aż się oczu nie chce odrywać.
Chyba nie pokazywałaś swojego tarasu do tej pory :?: Ciekawa jestem Twoich pomysłów. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”