Jadziu Tardy to również moje ulubione tulipany

Narcyzy uwielbiam, jednak one nie chcą u mnie rosnąć.... czy to botaniczne, czy inne.... żadne się u mnie nie utrzymują..... bardzo żałuję, bo wiosną podziwiam je w innych ogrodach i normalnie zazdroszczę...
Gosiu no nie wytrzymałam

miałam otworzyć wątek dopiero wiosną z pierwszymi kwiatuszkami, ale tak bardzo brakowało mi Was i ogrodowych pogaduch, że poległam
To zasychanie pąków w storczykach to normalne sprawa....niestety

Zimą nie ma dla nich najlepszych warunków, suche powietrze z grzejników i mała wilgotność sprawia, że pąki mogą zasychać i opadać.... ale im dłużej storczyki są w domku, tym bardziej przystosowują się do panujących warunków i coraz lepiej je tolerują.... u mnie na początku bardzo pąki zasychały, teraz na szczęście już nie...
Agatko ja też szczególnie lubię właśnie te tulipanki...
Iguś oj tak..... od stycznia to już do wiosny czas szybciutko biegnie
Agunia to naprawdę nieczęsto ....
Kasiu bardzo miła jesteś, ślicznie dziękuję Ci za taką dobrą opinię o moim ogródku
Tobie również życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Kasiu wymyśają niesamowite rzeczy z tymi kwiatuszkami..... ostatnio jesienią też oglądałam wrzosy barwione na różne kolorki.... niby wyglądały pięknie, ale to takie sztuczne i nietrwałe.... po pewnym czasie wszystko wraca do pierwotnej formy....
Co do łączenia barw.... powiem Ci szczerze, że uwielbiam takie niesztampowe, odważne połączenia

Niebieski z zielonym tez jest super, pokoje Twoich dzieciaczków muszą wyglądać cudnie
Małgoś w tej kępie jest wysadzona cała paczka tulipanków, ale one bardzo się rozrastają i z roku na rok jest większa kępa
Dorotko czekam z niecierpliwością na Twój wątek
Ja nic nie będę siała, nie mam miejsca kompletnie na wysadzanie roślinek, może tylko kilka niecierpków do donic....
Twoje pelargonijki na pewno wzmocnią się i ruszą bliżej wiosny , jeszcze troszkę
Dziękuję Ci za miłe słowa o moim ogródku i fotkach