Ojjjj znowu się trochę forumowo opuściłam,ale teraz jest tyle zajęc że przy kompie nie chce się siedziec
Pogoda piękna,a po tych wszystkich deszczowych dniach chwaściory rosną jak szalone,więc jest co robic
Grażka a rzeczywiście tak niechcący mi nutka w wężowym wyszła...może "anakonda" zaczyna śpiewac
Stasiu szczególnie duży wąż zabuszowiał,ale ma to swoje plusy...chwasty mają mniejsze szanse na przedarcie się
Comciu a dziękuję

Szkoda że mam tylko jeden punkt(pokój dzieci) z którego mogę robic fotki z góry,bo masz rację...z góry lepiej widac układ rabatek,ścieżek i ogólny zarys ogrodu
Tadziu nie wspinam się...to fotki robione z okienka od pokoju

,ale dziękuję za troskę

Widzisz ławeczkę w zakolu nutki

...to jesteś lepszy odemnie...ja ją widzę na razie tylko w wyobrażni
Dzidziu ostatnio dawno się nic nie zmieniło(poza roślinkami które przybyły,a inne urosły)...od wiosny żadnych przeróbek,ani nowych tworów
Olku takkk wężyska napchane maksymalnie...już wszystkie puste miejsca po zimowych stratach uzupełnione
Jacku bodziszek oczywiście himalajski

,a ta druga roślinka to pensdemon "Mystica".
Mariolka zapraszam na wypoczynek w wężowym...nie tylko ten wirtualny
Justynko a dziękuję,dziękuję...miło mi że się podoba
Iwonko ciąglę dzielę i wydaję a w wężach nieustający busz.W esach jeszcze jest lużniej,ale znając moje zapędy w kupowaniu to i tam się powoli zabuszowi
Elu dziękuję...mnie też się czasami u mnie podoba,ale gdy się napatrzę na Wasze cudne ogrody to mój mi się nie podoba
Aniu moja doba to chyba jeszcze krótsza...ostatnio jakoś coraz bardziej się kurczy...ciekawe dlaczego
Teraz czas jagodowy więc możesz się wybrac do lasu,a przy okazji na pewno na jakiś korzeń natrafisz
Dorotko koło(od grabiarki) na kiju to stary kwietnik dla jednorocznych był.W jednoroczne się ostatnio nie bawię,a ten stojak szkoda mi było wyrzucic więc wymyśliłam(podpatrzyłam w innym ogrodzie) że w połączeniu z pnączem będzie fajny parasol,przed wejściem na ścieżkę do altanki

dzwonkowiec powojnikowaty
................................

oset japoński
...............................

penstemon hartwegii

penstemon digitalis "Mystica"
................................

penstemon bródkowy "Iron Maiden"

ostrogowiec czerwony