Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Re: Familokowy pachnący różami i nie tylko cz10
Witaj Jadziu, ja dopiero trafiłam do nowego wątku. Ale się na oglądałam wiosny, bo ona u mnie bardzo powoli przychodzi. U mnie też już po 15 cień i nie wygrzewa je ciepłe zachodnie słońce. Ja jeszcze róże mam okopcowane, one nic u mnie nie puszczają. Może już po nich. A wszystko mi już jedno, nawet skalnice pomarzły. Nie będę już nic kupowała, bo wszystko znika.
Pozdrawiam Krystyna
- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu,dobrze,że pokazałaś hiacynta,bo u mnie to już wspomnienie
Teraz niecierpliwie czekam aż wstawisz fotki w pełnym rozkwicie.Szkoda tylko,ze zapachu nie możesz wstawić ..cóż będę musiała uruchomić wyobraźnię 

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu
gdzie Ty mieszkasz ,że róże już się obudziły mają pierwsze pąki.U mnie jeszcze
i nie wiem czy coś z nich będzie.W ogóle u Ciebie wiosna na całego.Cudownie to wszystko wygląda.Miło popatrzeć .Pozdrawiam

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nelka to jest absolutna mistrzyni upychania
Nigdy nie przestanę się dziwić, jak ona to robi
A ciekawe ile u Nelki mieści się róż? Chyba nigdy nie pisała ...
A róża będzie niespodzianką
Ja nawet lubię takie niespodzianki, o ile nie ma ich zbyt wiele naraz

A róża będzie niespodzianką

- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Kontakt:
A ja dopiero dziś trafiłam do nowego wątku, ależ ja mam zaległości- a tu tak pięknie już się wszystko zieleni 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
WITAM DESZCZOWO muszę polecieć zobaczyć do ogródka jak tam wyglą, czy już nie pokazały się oślizgłe bestie
AGATKO teraz każdy ma chyba zaległości ,gdyż wszyscy sadzimy ,przekopujemy ,sprzątamy wszak idą świeta . Milo Cię gościć
IZULKO ,ale wszystko jej pięknie rośnie ,kwitnie a pnące róże potęgują buszowatość . Jak posadze te wszystkie róże i rośliny to znowu będzie busz
a miało być przewiewnie
GRAŻYNKO tylko niektóre róże wypuściły pąki, a reszta śpi w najlepsze
DANUSIU czyżby wszystko wymarzło
U mnie wszystkie dopiero wychodzą na powierzchnię . Kup sobie kwitnącego nie będziesz musiała używać wyobrażni
KRYSIU
może nie bedzie tak żle jak sądzisz .Moje stare róże też jeszcze śpią,gdyż mają głębsze systemy korzeniowe tylko jesienne nasadzenia szaleją
MONISIU witaj
wszystko powoli będzie sie ruszać do kwitnienia . U nas od wczoraj leje ,ale dzisiaj czasem przebłyskuje

AGATKO teraz każdy ma chyba zaległości ,gdyż wszyscy sadzimy ,przekopujemy ,sprzątamy wszak idą świeta . Milo Cię gościć
IZULKO ,ale wszystko jej pięknie rośnie ,kwitnie a pnące róże potęgują buszowatość . Jak posadze te wszystkie róże i rośliny to znowu będzie busz

GRAŻYNKO tylko niektóre róże wypuściły pąki, a reszta śpi w najlepsze
DANUSIU czyżby wszystko wymarzło

KRYSIU

MONISIU witaj

Jak patrzę na szare kolory ogólnego widoku u innych to mi jakoś lżej. Przeżywam te ciągłe straty i zniechęca mnie to.
Jadziu a czy Ty nie blamujesz siatki od strony zewnętrznej, gdzie widzę drzewa i krzewy, obawiałabym się wejść obcych na teren ogrodu.
Jadziu a czy Ty nie blamujesz siatki od strony zewnętrznej, gdzie widzę drzewa i krzewy, obawiałabym się wejść obcych na teren ogrodu.
Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH
KRYSIU tam jest siatka, a w tym roku będzie obrośnieta [mam taką nadzieję ] powojnikami i różami pnacymi . Za siatkę mam posadzone też róże i floksy a także docelowo będą posadzone jednoroczne pnącza . Za siatka rośnie rdest sachaliński wredny chwast jak mało który i dziki bez
aha, to na zdjeciu nie widać tej siatki, ja właśnie też bym tam dosadzała w miare możliwosci.
Pozdrawiam Krystyna
- JAKUCH
KRYSIU chciałam tam posadzić żywotniki ,ale nie wiem jak długo by tam rosły ,albo w ogóle nie zdążyłyby sie nawet ukorzenic . Dla złodziei nie będe kupować i dlatego tak to beznadziejnie w tej chwili wygląda . Jak już zacznie wszystko rosnąć wtedy nawet siatki nie będzie widać
Przywiozłam wreszcie moje roślinki 10 piwonii 6 róż i bylinki anemony, jarzmianki ,tojady campanulei gerania a także hemerocalisyi wiązówki . Jutro będzie sadzenie i oby tylko pogoda była znośna ,bo nie mam zamiaru sie rozchorować . W poniedziałek będą następne róże

Przywiozłam wreszcie moje roślinki 10 piwonii 6 róż i bylinki anemony, jarzmianki ,tojady campanulei gerania a także hemerocalisyi wiązówki . Jutro będzie sadzenie i oby tylko pogoda była znośna ,bo nie mam zamiaru sie rozchorować . W poniedziałek będą następne róże

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
To Jadziu masz dużo nowych roślin
, puszkinia biała ja ma taką trochę niebieską
ciekawe jak w tym roku róże będą puszczać u mnie widzę że od ziemi mają patyki zielone

ciekawe jak w tym roku róże będą puszczać u mnie widzę że od ziemi mają patyki zielone

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- chatte
- Przyjaciel Forum
Jadziulek, masz ogród z gumy, bez dwóch zdań
Tyle nowości i jeszcze róże!
A przeciez w ubiegłym roku Twój ogród kipiał obfitością! To co teraz będzie? 

Tyle nowości i jeszcze róże!

- JAKUCH
IZULKO jakisik sadzonek sie pozbyłam np hortensji ogrodowej szt 3, teraz chyba wypadna 2 wielkie hebe ,Osmanthus ,wrzośce .No widzisz robi sie miejsce ,patyczkowe przedszkole bedzie rozdane nie ma sie czym martwić, a i warzywnik pozostał nienaruszony [NA RAZIE ]
Część już zastąpiły inne roślinki . Rotacja trwa
Wiesz ile przed ogródkiem miejsca jeszcze zostało,
wiec musisz zajrzeć ,żeby ocenić na miejscu
STASIU te stare róże widziałam dzisiaj ,ze mają zielonkawe patyczki ,ale kiedy do góry się zazielenią . Teraz zapowiadają przymrozki to one całkiem skiepcenieją

STASIU te stare róże widziałam dzisiaj ,ze mają zielonkawe patyczki ,ale kiedy do góry się zazielenią . Teraz zapowiadają przymrozki to one całkiem skiepcenieją

- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Jadziu,wiem że ukorzeniasz róże.W ubiegłym roku wyłamał mi wiatr jeden pęd róży Mme Knorr.Posadziłam go w ziemię wśród irysków bródkowych i wyobraź sobie że całe lato był zielony. Przykryłam go kopczykiem i nawet przetrwał zimę,jest nadal zielony.Tylko nie wiem co dalej z nim zrobić bo to znaczy że się ukorzenił.Zostawić go jeszcze ,czy przesadzić do doniczki.Przydała by się ta różyczka bo w ubiegłą zimę jedna Knorr mi wyleciała.Nie chcę zrobić coś źle.
- chatte
- Przyjaciel Forum
Muszę, muszę!JAKUCH pisze:(...) musisz zajrzeć ,żeby ocenić na miejscu![]()

Nie chcę Cię wyręczać w odpowiedzi, ale musze to powiedzieć:
Alicjo, to, że pęd jest zielony, nie oznacza jeszcze, ze ma juz korzenie, a jedynie, że jest zywy!
Resztę zostawię Jadzi, bo w końcu pytanie było do niej skierowane