ja jeszcze nic nie sieję...przez te mrozy ochłodziło mi się w domu...posieję po 20 tym , jak się ociepli
W cieniu brzozy cz.2
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.2
oj...chciałabym zasnąć i obudzić się w marcu...jednak te susl i misiaki maja dobrze, prześpia te zimowe nudy i budzą się na najlepsze...
ja jeszcze nic nie sieję...przez te mrozy ochłodziło mi się w domu...posieję po 20 tym , jak się ociepli
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halu , nie chandraj się
Za dwa dni trójka z przodu , do wiosny już tak blisko. Trzy suche miesiące , nie ciekawie to wygląda. Woda podrożała przecie i znowu wydatki rosną.
Za to chwasty zwolnią .
Wiosna powinna być mokra, rośliny muszą mieć kopa , podlewanie to tylko namiastka deszczu.
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To prawda. Pocieszam się, że mam w ogrodzie masę śniegu, to przynajmniej na początek wiosny jakiś zapasik.
- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Cześć Halusia ,jak to miło przeczytać ze jeszcze 41 dni zimy,ja juz chcę wiosny strasznie!!!!!
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Małgosiu zielony to kolor nadziei a szczypiorek źródło witamin. Jaka będzie pogoda? Zobaczymy. Ale tego śniegu to Ci zazdroszczę.
Dorotko dlaczego dopiero w marcu? Już w przyszłym tygodniu będzie cieplej. Można będzie coś pokombinować z pracami ogrodniczymi.
Tadziu dziękuję za pocieszenie. Czy będzie sucho to się dopiero przekonamy. Mam nadzieję, że Matka Natura zadba o równowagę w przyrodzie.
Ewuś 41 dni zimy astronomicznej /umownej/. Ja mam nadzieję, że wiosna tuż, tuż.
Dorotko dlaczego dopiero w marcu? Już w przyszłym tygodniu będzie cieplej. Można będzie coś pokombinować z pracami ogrodniczymi.
Tadziu dziękuję za pocieszenie. Czy będzie sucho to się dopiero przekonamy. Mam nadzieję, że Matka Natura zadba o równowagę w przyrodzie.
Ewuś 41 dni zimy astronomicznej /umownej/. Ja mam nadzieję, że wiosna tuż, tuż.
Pozdrawiam Hala
-
Keetee

W przyszłym tygodniu....
nie nabieraj mnie kochana ;:78
- hala67

Dorotko według prognoz w przyszłym tygodniu mają być temperatury dodatnie w dzień
Pozdrawiam Hala
-
andrzejek

- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Halinko
Prognoza co godzinę się zmienia i nie wiadomo czy ciepło czy zimno będzie ,ale mam nadzieję ,że cieplej .
Tylko też temperatury nie będą zbyt duże ,żeby się wszystko nie pobudziło .Jak tam pierwiosnki wysiane ?
Tylko też temperatury nie będą zbyt duże ,żeby się wszystko nie pobudziło .Jak tam pierwiosnki wysiane ?
-
tade k

Prognoza do czerwca , nie do końca dobra , ma być sucho . Czy się sprawdzi
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa
-
Keetee

że ocieplenie to nie pocieszyłas...ale ta susza do czerwca to niepokojąca sprawa 
- hala67

Andrzejku temperatura, aby nie była tak niska jak teraz. Nagły skok temperatury byłby szkodliwy. Pierwiosnki wysiane, czekają na wiosnę.
Tadku prognozowanie pogody to zawsze wróżenie z fusów. Klimat na tyle nam zwariował, że już nawet starzy górale pogody nie przewidują. Mam nadzieję, że wilgoci nam nie braknie /oby nie w nadmiarze/.
Dorotko z Matką Naturą kłócić się nie warto. Będzie co nam da.
Tadku prognozowanie pogody to zawsze wróżenie z fusów. Klimat na tyle nam zwariował, że już nawet starzy górale pogody nie przewidują. Mam nadzieję, że wilgoci nam nie braknie /oby nie w nadmiarze/.
Dorotko z Matką Naturą kłócić się nie warto. Będzie co nam da.
Pozdrawiam Hala
- hala67

Do kalendarzowej wiosny pozostało 40 dni. Dzisiejszy dzień jest dłuższy od najkrótszego w roku o 1 godz. i 54 min.
Wczoraj miałam posiać lobelię, ale nie zrobiłam tego. Trochę boję się wczesnego siania. Rośliny do rozsady powinny mieć zapewnioną odpowiednią ilość światła /dzień niby dłuższy
/. W przeciwnym razie będą wybujałe i przerośnięte. Mogą mieć problemy z przyjęciem się w gruncie.
Wyczytałam, iż na dno pojemników, w których będą siane rozsady, dobrze jest wsypać gruba warstwę piasku. Dzięki temu młode korzonki nie zostaną przelane i nie zgniją.
...troszeczkę wiosny - kwiat czereśni...

Życzę miłego dnia
Wczoraj miałam posiać lobelię, ale nie zrobiłam tego. Trochę boję się wczesnego siania. Rośliny do rozsady powinny mieć zapewnioną odpowiednią ilość światła /dzień niby dłuższy
Wyczytałam, iż na dno pojemników, w których będą siane rozsady, dobrze jest wsypać gruba warstwę piasku. Dzięki temu młode korzonki nie zostaną przelane i nie zgniją.
...troszeczkę wiosny - kwiat czereśni...

Życzę miłego dnia
Pozdrawiam Hala
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Halu nie mogę przywyknąć do tego. Ilekroć spotykam się z Tobą w innych wątkach to się zastanawiam czy to ta Hala.
Nie widziałam tak pięknego zdjęcia z kwiatem czereśni. Nie każdemu przyjdzie na myśl zrobienie takiej fotografii.
Nie widziałam tak pięknego zdjęcia z kwiatem czereśni. Nie każdemu przyjdzie na myśl zrobienie takiej fotografii.
- hala67

Zosieńko zapewne chodzi Ci o mój nowy awatar. Ten z motylkiem wydaje mi się taki radosny. A ten z gałązką fiołka afrykańskiego był taki smuty.
Bardzo dziękuję za pochwałę mojego zdjęcia. Fotka kwitnącej czereśni, to tak ku pokrzepieniu serc w ten mroźnawy dzień.
Bardzo dziękuję za pochwałę mojego zdjęcia. Fotka kwitnącej czereśni, to tak ku pokrzepieniu serc w ten mroźnawy dzień.
Pozdrawiam Hala
-
tade k

Kwiat czereśni to już wiosna w pełni.
Cebule w rozkwicie i ciepełko