Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 5

Post »

Oj ale gafa :oops:
co ja widzę kosmosy uwielbiam je
to moje kwiatki z dzieciństwa babcia miała w ogródku a potem jak się rozsiały to było bajkowo w każdym zakątku podwórka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Optymistyczne zdjęcia ! Jak miło na takie popatrzeć , gdy za oknem ponuro :( , bo głupia zima nie może się zdecydować - ma padać ten śnieg, czy nie ? Na razie w Wielkopolsce to towar reglamentowany, czego już nawet specjalnie nie żałuję... Byle by nie przymroziło za mocno .
Wandziu, latarenka na pewno świetnie się wkomponuje w różaną rabatkę. A pachnące groszki sprawią ,że całe wieczory będziesz latem spędzała w ogrodzie ( jako i a czynię , gdy to tylko możliwe ) !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,widze u ciebie biały kosmos,one same ci się rozsiewaja?Wiosną kupiłam pierwszy raz sadzonkę i ciekawe czy przeżyje.Jak wracam pieszo z miasta przechodzę koło takiego starego bloku,rośnie tam dużo kosmosów,chyba bedę musiała wiosna podpylic takiego białego.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jule pisze:A bo to wszystko przez Was :twisted: gdzie sie nie wlezie, to jakies nowe cynie, groszki, gipsowki, dalie, lubiny i inne tym podobne a czlowiekowi mozg paruje :;230
Albo jeszcze gorzej ;:14
A potem pustki w portfelu :twisted:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wlasnie Anula i co my takie biedne zrobimy :;230
Ja sobie paczuszke kosmosow kupilam w biedronce, rzucilam za hortensjami kolo siatki, zeby mi chwasty tam nie rosly i zaroslo mi spory kawalek. Tylko moje jakies takie niskie byly, nie takie wysokie jak Twoje. Ale ladnie wygladaly ;:108
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

ale się zagapiłem .wydawało się ,
że pisałem w starym wątku jeszcze przed chwilka
a tu juz 8 stron nowego i piękne fotki .
Penelopa
200p
200p
Od: 2 sie 2010, o 16:47

Post »

Wando, założyłaś przepiękny ogród ;:63

Róże i liliowce to także i moja miłość, więc z przyjemnością będę zaglądać. Zwłaszcza, że pokazujesz też całe rabaty - a ja nadal jestem na etapie wkomponowywania liliowców gdzie tylko się da i chętnie coś podpatrzę ;:224 Mój mąż mówi, że nie zdziwi go już nawet liliowiec pomiędzy sałatą a marchewką ;:14

I ja dostałam katalog od L. i o ile lilie od nich biorę, to na liliowce jakoś nigdy się nie skusiłam. Ale zaznaczyłam sobie tak "na wszelki wypadek" 4 takie, które mogłabym mieć ;:224 . W tym właśnie te, które wymieniłaś. Tylko do głowy mi nie przyszło, że one już nieaktualne, to teraz nie mam co się zastanawiać ;:14 A sprawdzają ci się odmianowo liliowce od nich ?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu z tymi liliowcami i liliami to właściwie sama nie wiem czemu mi liliowce nie podchodzą, a lilie to wolę takie co się całe otwierają, tych trąbkowych to nie za bardzo.
Ale żeby nie było trochę liliowców mam i dosadziłam sobie jesienią, a na te piękne rasowe to będę do Ciebie zaglądać. :lol:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

goferek, witaj świeżaczku. Wiesz co, u mnie ta biała rabata też ma być od północy i dlatego wybieram hosty, żurawki, hortensje. Może jeszcze trawy. Myslę, że tego rodzaju rośliny świetnie się tam sprawdzą, bo są cieniolubne, choć niektóre z nich mogą też na słońcu. Jeżeli zamierzasz stworzyć taką rabatę, to bądź od początku konsekwentna i przesadzaj gdzie indziej inne kolory. Obrazek

patkaza, no właśnie, wiele osób myśli o białej rabacie, ciekawe dlaczego Obrazek

Koniczynko, kosmosy przypominają mi motylki. Są takie zwiewne i delikatne. I rzeczywiście, rosły kiedyś w babcinych ogródkach obok malw, dziewanny, naparstnic Obrazek

Ewelino, ja w swoim ogrodzie po prostu latem mieszkam. Biorę laptopa, siadam na leżaczku i pracuję zawodowo, od czasu do czasu zaglądając na FO. Dlatego musi być wokół ładnie i pachnąco. A co do groszku, to dawno go nie miałam, a może nawet wcaleObrazek

Małgocha, ja mam nie tylko białe kosmosy, ale w różnych odciniach różu. Wysiewają się baaardzo obficie. Skubnij gdzieś nasiona i wrzuć u siebie w ziemię, to zobaczysz ile będziesz tego mieć Obrazek

AniuDS, ale ty wpadasz jak burza i szybko wypadasz Obrazek

Julka, kosmosy moje są faktycznie wysokie. Widocznie inna odmiana. Ciekawe, nawet nie wiedziałam, że takie pospolite kwiatki też mają swoje odmiany Obrazek

Andrzejku, witam serdecznie, wątki mają być teraz krótsze, więc czasem rzeczywiście trudno się połapać, że ktoś już zamknął swój wątek i otworzył nowy. Cieszę się, że mnie znalazłeś Obrazek

Penelopo, jakże mi miło powitać nową osobę. :) Co do wkomponowywania liliowców, to zupełnie cię rozumiem, bo sama też tak robię jak ty. Co prawda mam główną aleję liliowcową, ale jest już do końca zagospodarowana. Inne liliowce sadzę gdzie indziej, prosząc sałatę czy hortensję, aby się trochę posunęła.
W katalogu L. nie ma już niektórych zeszłorocznych odmian, ale są nowe, często podobne do poprzednich. Jedno mogę powiedzieć, odmianowo się sprawdzają, choć kłącza są niewielkie. NIektóre mi zakwitły w tym samym roku po zakupie, na inne jeszcze czekam, ale żaden liliowiec się nie zmarnował. Z pewnością coś sobie wybierzesz ładnego Obrazek

Edulkotku, skoro nie liliowce, to przynajmniej róże nas będą łączyć. A jeśli dosadziłaś, jak piszesz, trochę jesienią, to znaczy, że nie są ci aż tak obojętne i wkrótce pojawi się ich jeszcze więcej, nawet sama tego nie zauważysz Obrazek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Wandziu oświeć mnie czy ten kwiatek to kosmos

Obrazek[/quote]
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , jaki ruch dzisiaj u Ciebie. Nic dziwnego , liliowce na tapecie. Wielki krzaczor Bonanzy , super ;:138 ;:138 Czy masz Wandziu zdjęcie bardziej ,,z frontu'' White Temptation. Chyba mam go u siebie jako NN. No i może będę miał , to co poszukujesz bez skutku. Irys w jasno błękitnym kolorze. Mam dwa duże ,,szczypiorka'', problem w tym , że przesadzałem na jesieni i nie wiem dokładnie które to są . Dopiero jak zakwitną będę wiedział. Tylko , czy odcień taki, jakiego szukasz. ;:24
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liliowcom nie mogę się napatrzeć :D Do katalogu dorwę się dopiero w niedzielę i na pewno coś wybiorę. Nie daruję ani liliom, ani liliowcom :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Marzenko, tak, to są właśnie kosmosy.
Tadziu, nie mam niestety innego zdjęcia White Temptation. Tylko to jedno. Porównamy w tym roku, jak mój i twój zakwitnie. Co do irysa, to marzy mi się taki jasnobłękitny jak wiosenne niebo. Gdybyś miał, to wiesz... :D
Ewamaj, jak dostaniesz katalog, to dopiero się zacznie. Co kupić? To czy tamto? A może jedno i drugie?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zamówienie będę robić razem ze szwagierką-pozamieniamy się potem :D Już marzę o tej chwili, kiedy dostanę oczopląsu :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pięknie się te kwiaty komponują z otoczeniem :) zresztą co w twoim ogrodzie nie jest idealnie dobrane ? wszystko jest!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”