Moje Ogrodowe krople pamięci...
-
Miriam
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje Ogrodowe krople pamięci...
Śnieg stopniał i zaczyna się chodzenie po ogrodzie i szukanie śladów wiosny.Sporo nabrzmiałych pąków wszędzie i wyścig;co pierwsze wystartuje
Tylko ten nieprzyjemny wiatr 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mirko a u nas wieje wciąż mocno,poszliśmy w łaki po ziemie z kretowisk, którą "smażę"
by wystraszyć robactwo a właściwie unicestwić wszelkie żyjątka a potem mieszam z piaskiem i ziemia ze sklepu i sadzę, sieję.....
Moje pole

..chyba jesiennie...

i lada chwila...

A te zdjęcia z innej bajki, naszych wypraw po okolicy.Planujemy jutro tam popedałować
Tamy bobrów nad rzeka Czarną

i myśli nieczyste......

Wiosnooooo

Moje pole

..chyba jesiennie...

i lada chwila...

A te zdjęcia z innej bajki, naszych wypraw po okolicy.Planujemy jutro tam popedałować
Tamy bobrów nad rzeka Czarną

i myśli nieczyste......

Wiosnooooo

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
-
bianka1977
- 100p

- Od: 25 sie 2011, o 14:08
Basiu mieszkasz w pięknej okolicy 
Pozdrawiam. Bianka
jak powstaje ogród pod starym modrzewiem
Każdy kto kocha rośliny musi byc dobrym człowiekiem...
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie u Ciebie i kociaczek słodki 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Brak mi słów,żeby napisać jak się cieszę,że do Ciebie wdepnęłam
Twoja historia jest taka prawdziwa,jesteś bardzo silną kobietą i do tego romantyczną
Walka o męża,o każdy dzień daje siłę i wiarę,że jutro będzie lepiej.Wyobrażam sobie,że często nie jest Ci łatwo,ale Twoja determinacja i miłość do męża wszystko złe przezwycięży
Wierzę,że Wam się uda i operacja męża się uda
Będę do Ciebie zaglądać...przesyłam ciepłe i pozytywne fluidy
Walka o męża,o każdy dzień daje siłę i wiarę,że jutro będzie lepiej.Wyobrażam sobie,że często nie jest Ci łatwo,ale Twoja determinacja i miłość do męża wszystko złe przezwycięży
Będę do Ciebie zaglądać...przesyłam ciepłe i pozytywne fluidy
- ra_barbara

- Kontakt:
Soniu dziękuję za życzenia
Spełniły się
Roza zdjecie jest z przeszłości a kotka juz nie ma z nami
Dzięki że wpadłaś
Annes pieknie piszesz.dziękuję Ci bardzo
Ja też wierzę ze sie uda i mój chłopina będzie widział w miarę dobrze, choc póki co niestety nawet za ciężką kasę w prywatnych klinikach nie są chetni podjąc sie tego zabiegu, więc na razie postanowilismy odpocząć, nie mówic, nie szukać bo to nas oboje mocno stresuje.
A co do milości........hm....po tyyyyluuu latach pożycia i wielu wielu perypetiach ;:25 to myślę tak:>
"Małżeństwo w tym jest podobne do życia, że to pole walki, a nie grządka róż."(?!)
-----------------------------
-------------------------------------------------

Roza zdjecie jest z przeszłości a kotka juz nie ma z nami
Annes pieknie piszesz.dziękuję Ci bardzo
Zadziałały :P...przesyłam ciepłe i pozytywne fluidy
Ja też wierzę ze sie uda i mój chłopina będzie widział w miarę dobrze, choc póki co niestety nawet za ciężką kasę w prywatnych klinikach nie są chetni podjąc sie tego zabiegu, więc na razie postanowilismy odpocząć, nie mówic, nie szukać bo to nas oboje mocno stresuje.
A co do milości........hm....po tyyyyluuu latach pożycia i wielu wielu perypetiach ;:25 to myślę tak:>
"Małżeństwo w tym jest podobne do życia, że to pole walki, a nie grządka róż."(?!)

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
-
Miriam

Nawet gdyby było grządką róż,to bez pielęgnowania i tak tylko...szara pleśń,plamistość i...mszyce
Tak już jest,że prawdziwą,trwałą radość i satysfakcję daje to ciężko zdobyte,wywalczone.Łatwe szybko powszednieje.Życie to nasze ogrody.Rzadko piękne bez naszego zachodu;połamanych paznokci i bolącego krzyża
A propos pracy.Piękne słońce zmobilizowało mnie i zaczęłam prace w ogrodzie
Rozebrane krzaczki z zimowego okrycia,poprzycinane pięciorniki i liście kosaćców.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ra_barbara

- Kontakt:
Mirko
A my tez trochę popracowaliśmy.Podcięłam gałązki wierzbom moim zakręconym i to drastycznie oraz winogron i mam wątpliwości czy nie za późno?
Wierzba która posadziłam jako 10cm. gałązkę

Urosła i daje cień przy kawce
A tę szkoda było mi skracać

No i to był błąd

No i pigwowiec zawściekł się ma mnóstwo odrostów a ja chce się go pozbyć stąd bo nasadziłam w innym miejscu, kiedys bez wyobraźni posadzony między świerki i tuje, drzewa porosly a pigwowiec ma mało światła, wprawdzie wciąż owocuje ale mniej.Wykopuję ciągle te odrosty,a i tak pojawiaja się nowe
Nawet Kicia dziwi sie....
to prawda.Życie to nasze ogrody.Rzadko piękne bez naszego zachodu;połamanych paznokci i bolącego krzyża
A my tez trochę popracowaliśmy.Podcięłam gałązki wierzbom moim zakręconym i to drastycznie oraz winogron i mam wątpliwości czy nie za późno?
Wierzba która posadziłam jako 10cm. gałązkę

Urosła i daje cień przy kawce A tę szkoda było mi skracać

No i to był błąd

No i pigwowiec zawściekł się ma mnóstwo odrostów a ja chce się go pozbyć stąd bo nasadziłam w innym miejscu, kiedys bez wyobraźni posadzony między świerki i tuje, drzewa porosly a pigwowiec ma mało światła, wprawdzie wciąż owocuje ale mniej.Wykopuję ciągle te odrosty,a i tak pojawiaja się nowe
Nawet Kicia dziwi sie....Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Taką wierzbę na pniu możesz ciąć kilka razy w sezonie
Moją zniszczył jakiś szkodnik akurat w czasie, kiedy nauczyłam się ją ciąć bez skrupułów i zaczęła wyglądać jak należy. Zakręcona wierzba bardzo mi chorowała w ubiegłym roku. Obawiam się, że trzeba będzie ją naprawdę drastycznie przyciąć. Najważniejsze jednak, że śnieg zniknął 
-
bianka1977
- 100p

- Od: 25 sie 2011, o 14:08
Basiu my też swoją Hakuro Nishiki tniemy kilka razy w roku. Tylko się zagęszcza i ładniej wygląda.
Pozdrawiam. Bianka
-
Miriam

Ale ta pokręcona to mandżurska
Piękne masz krzesła
A w jakim czasie przesadzałaś pigwowiec?Mi się nie powiodło,przesadzałam wczesna wiosną 
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- ra_barbara

- Kontakt:
Mirusiu
mówisz mandżurska, to pewnie takowa ona jest
.Ja mówię pokęcona a częściej "poparzona".Kiedy 1-wszego roku zaczęlismy porządkować dom,wlazłam na piec w kuchni by posprzatać, na piecu stały 2 gary wrzatku i tak jakoś mi sie chybotnęło do tyłu że spadłam na podloge a na mnie wylaly sie te gary z wrzątkiem.Najbardziej poparzona była jedna stopa, ale popryskałam czyms na oparzenia i dalej remontowałam, grzebałam w ziemi wdało sie zakażenie stopa jak bania, i wtedy dopiero poszłam tu na wsi do lekarza, a że pod przychodnią rosła pokrecona wierzba to chciałam miec pamiątkę, wiec 10cm. gałazeczke uszczknęłam ;:78 i jak mi sie odwdzięczyła 
A tę stopę mam pechową bo później wbiłam sobie metalowe szczeble z bramy.....ale to już było......
Krzesełka i stoliczek to prezent od najmłodszej córki z okazji wszystkich naszych jubileuszy za rok2011.
Pigwowiec tez ma podobna historię jak i wierzba,tyle że wykopany z pod szkoły mojego męża,
(kleptomania?) inne przesadzałam z wykopanych gałązek tylko wiosną i to wczesną marzec-kwiecień.Dziwne że Ci się nie przyjęły,próbuj do skutku 
Fajny dzień dziś więc ja..."pierę, bielę i chleb piekę"-to jest regionalne powiedzenie na mojej wsi jak sie ma kuuupe roboty i nie wiadomo w co ręce włożyc 
Ale ta pokręcona to mandżurskaPiękne masz krzesła
A w jakim czasie przesadzałaś pigwowiec?Mi się nie powiodło,przesadzałam wczesna wiosną
A tę stopę mam pechową bo później wbiłam sobie metalowe szczeble z bramy.....ale to już było......
Krzesełka i stoliczek to prezent od najmłodszej córki z okazji wszystkich naszych jubileuszy za rok2011.
Pigwowiec tez ma podobna historię jak i wierzba,tyle że wykopany z pod szkoły mojego męża,
- ra_barbara

- Kontakt:
Annes
oczywiscie że robię przetwory z pigwowca ale na 1-wszym miejscu jest Naleweczka
a także dżem i ostatnio marynowałam,choć w poprzednim sezonie mniej było owoców.
Plasterki pigwy do herbaty zamiast cytryny
oczywiscie że robię przetwory z pigwowca ale na 1-wszym miejscu jest Naleweczka
a także dżem i ostatnio marynowałam,choć w poprzednim sezonie mniej było owoców.
Plasterki pigwy do herbaty zamiast cytryny