Leśny ogród Moni68 cz.10
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.10
Januszu, rzeczywiście jakieś hobby trzeba mieć
Myślę, że to Forum jest miejscem spotkań nie tylko zielono zakręconych, więc życzę Ci wielu nowych przyjaźni 
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A wiesz, że chyba bym zapłaciła
większość atrakcji jest przereklamowaynych, ale wolałabym to niż skok na bangii
Ale takie wakacje w środku zimy
żeby tylko lot był nieco krótszy 
Ale takie wakacje w środku zimy
-
Monia68

Jolu, i wcale się nie dziwię, bo to są niezapomniane wrażenia
Nie patrz na godziny lotu, warto po prostu dobrze się zabawić za wcale nie aż tak dużo większe pieniądze niż w sezonie w Polsce
Życzę Ci cudownych wakacji
Życzę Ci cudownych wakacji
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Zachęcona Twoimi odwiedzinami w moim " Królestwie " postanowiłam i ja wpisać się w Twój wątek .
Fotorelacja z pobytu na Kubie , a zwłaszcza w okresie zimy ... rozgrzewające słońce , biały piasek , ciekawa architektura i gościnni Kubańczycy ...to kwintesencja dobrej zabawy . Ja uwielbiam zabytki ...gdziekolwiek bym nie była , to jakaś siła mnie ciągnie w kierunku zwiedzania .
dziękuję za możliwość oderwania się od rzeczywistości , spacer uliczkami Hawany , widoki tak piękne , że aż nie realne , dla nas Europejczyków . Myślę , że miałaś okazję do spróbowania markowych cygar , jak i rumu - w oryginale
.
Miłego tygodnia i dużo zdrowia
.
Fotorelacja z pobytu na Kubie , a zwłaszcza w okresie zimy ... rozgrzewające słońce , biały piasek , ciekawa architektura i gościnni Kubańczycy ...to kwintesencja dobrej zabawy . Ja uwielbiam zabytki ...gdziekolwiek bym nie była , to jakaś siła mnie ciągnie w kierunku zwiedzania .
dziękuję za możliwość oderwania się od rzeczywistości , spacer uliczkami Hawany , widoki tak piękne , że aż nie realne , dla nas Europejczyków . Myślę , że miałaś okazję do spróbowania markowych cygar , jak i rumu - w oryginale
Miłego tygodnia i dużo zdrowia
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monisiu u ciebie też śnieżek sypał? U mnie biała pierzynka otuliła wszystko szkoda tylko,że tak późno
Połowa lutego to już mamy z górki
A potem wiosna ukochana,a po niej lato
Miłego popołudnia 
-
Monia68

- rico62
- 500p

- Od: 19 lip 2010, o 20:45
- Kontakt:
Witam Monike
Bardzo Pieknie u Ciebie
Jeden z Najpiekniejszych Ogrodów jakie widziałem w zyciu!! byłem juz kiedys u Ciebie, ale czytałem tylko wspomnienia Twoje z Afryki-Bardzo Ciekawa lektóra
,mam troche pojecia byłem w 2 krajach Afrykanskich ,ale wczasy to nie to samo co mieszkac tam
, będę zaglądac bo uczyć sie trzeba od Mistrza, od najlepszych,Pozdrawiam 
- jarko

- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Monika. Jestem zaszczycony, dziękuję. Widzę, że plany masz ambitne i zróżnicowane, choć ta Alaska jak na kobietę bardzo nietypowa
. Turystyczne kierunki są oczywiste, kobiety ciągnie południe, ciepło, i dużo ludzi na km2, a nas facetów północ, bezdroża i bezludzie. Z radością jednak zauważam, że o ile dotychczas, ulegaliśmy Waszej presji i parciu na południe, to teraz bardzo widoczny jest powszechny trend wyjazdów na północ. No cóż, rodzaj męski nie może być w nieskończoność uległy, bo to nie jest cecha dana mu przez naturę. Podzielam jednak obawy rdzennych dzielnych ludków z prawdziwej północy, aby południe nie zadeptało jeszcze nie tkniętej ludzką stopą przyrody północy.
-
Monia68

Kochani, za chwilę muszę lecieć po P do szkoły
Dziękuję, że jesteście ze mną
- to bardzo miłe, zwłaszcza że ostatnio bardzo Forum zaniedbuję.... Odpowiem za czas jakis 
Teraz do Jarka
Myślisz, że kobiety nie lubią zimna?
Po latach spędzonych w tropikach chłodniejsze rejony wydają się bardziej atrakcyjne. Do tej pory udało mi się zjeździć całą Finlandię, część Danii i pokochać Amsterdam (spędziłam tam chyba 10 weekendów, przede wszystkim na wystawach van Gogha)... Alaska to moje na razie niespełnione marzenie- mam nadzieję wybrać się tam rowerem. Czekam, aż Pawcio dorośnie, bo też kocha rower
Chociaż jestem niespecjalnie praktykująca, ale myślałam o rowerwowej pielgrzymce do Santiago de Compostella (północna trasą)- co o tym myślisz??
Teraz do Jarka
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiedziałam, że Jarkowi się dostanie
Moniko, jakie wspaniałe kolory na Twoich zdjęciach
. Za serce mnie chwyciły szczególnie zdjęcie z niebieskimi okiennicami i kawiarenką(?) na placu i drugie z ostatniej serii - błękitny wóz na tle piaskowych budynków 
Moniko, jakie wspaniałe kolory na Twoich zdjęciach
-
Monia68

Dziecię w domu nakarmione i to najważniejsze
Ryszardzie, dziękuję za tak miłe słowa
Prawdę powiedziawszy ciągle po nich jestem w szoku... Absolutnie nie jestem żadnym mistrzem- jeśli komukolwiek w czymkolwiek mogę pomóc, to jestem szczęśliwa
Jestem ciekawa, w jakich krajach afrykańskich byłeś? Codzienność może nie należy do najłatwiejszych, ale cieszę się, że afrykańskie akcje rosną- nareszcie mają więcej przychodów z wydobycia różnych kopalin, a i byli kolonizatorzy zaczynają prosić o pożyczki
Afryka w końcu nabiera na znaczeniu- lepiej późno niż wcale!!
Tym razem kilka zimowych zdjęć sprzed ferii- teraz jest o wiele mniej śniegu
Hiacynt znaleziony i utrwalony już po powrocie 

Miłego wieczoru

Ryszardzie, dziękuję za tak miłe słowa
Tym razem kilka zimowych zdjęć sprzed ferii- teraz jest o wiele mniej śniegu

Miłego wieczoru
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Ho ho dawno mnie nie było jaki Pawcio już duży chłopiec 
- jarko

- Od: 1 cze 2010, o 17:26
Moniko. Masz za sobą karierę podobną Włoszczowskiej? Cenię umiar, rowerem na działkę i z powrotem, czyli niecałe 70 km, to dla mnie w tym wieku wystarczająca ekstrema
. Rowerem na Alaskę, to ...absurdalny pomysł
, podróż ....do Hadesu. Już lepiej po monotonnej i płaskiej Finlandii, jest przynajmniej nadzieja, że się wróci, choć ...w bąblach po złośliwych komarach. Płn. Skandynawia to bezkresne, bezludne, mrożne i bezwzględne pustkowie, z jedną drogą asfaltową, opuszczenie jej to pewna śmierć. Można rowerem, tylko latem, tylko tą jedną drogą, ale to prawdziwy wyczyn, setki a raczej tysiące kilometrów, dla prawdziwych twardzieli (z centralnej Polski do Nordcapu i z powrotem to ponad 8 tyś.km.). Rzeczywiście już lepiej do iberyjskich miejsc kultu religijnego, . Z Pawciem jednak będzie trudno, bo jak on dorośnie, to dla Ciebie w zupełności te 70 km. wystarczy
.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MONISIU Pawełek rośnie toż to uż chlop całą gębą . Twoje Rh ślicznie wyglądają pomimo ,że śniegu u Ciebie nie za dużo . W maju mam lecieć z mamą do Portugalii . Mam nadzieję ,ze trochę pozwiedzam
Spełnienia wakacyjnych planów
- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Witaj, Moniu.
Jak u wszystkich trochę "powtórki z rozrywki' (rh zawsze mile widziane)i tradycyjnie ciekawe fotki
z podróży.Nie przeżyłaś szoku termicznego?
z podróży.Nie przeżyłaś szoku termicznego?