Kompozycja orientalnych wspaniała
Ogródek AGNESS- wspomnienia
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Lilie mogę oglądać bez końca
Małe , duże , bez wyjątku.
Nie staram się nawet zapamiętywać nazw, niedługo dobiję setki odmian. Moja pamięć tego nie pomieści.

-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga nie mogę stąd wyjść-to też moja miłość -róże,liliowce,lilie.Mogę godzinami je oglądać.Muscadet i Marco Polo -tych nie mam a muszę je zamowić-czy Lilpolu?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko, cieszę się, ze podoba ci się
Małgosiu u mnie Mikołaj wpycha prezenty pod poduchę
Agunia dziękuje za miłe słowa
U mnie w połączeniach kolorystycznych jest wielki misz-masz
są przeróżne.....nawet te nie pasujące ....jakoś mi pasują
Majeczko dzięki
zestaw mnie też oczarował ....tym bardziej , ze te wszystkie kwiatuchy były ogromne
Majeczko ja też uwielbiam połączenie róż z liliami....obie takie szlachetne i piękne....mogłoby się wydawać, że będą konkurowały o palmę pierwszeństwa....a one podkreślają się nawzajem
Izuniu przy takich miksach to chyba najbardziej czeka się na kwitnienie....strasznie ciekawe jest jakie pięknotki zakwitną
Kasiu ja na szczęście nie miałam problemów z poskrzypką, były takie pojedyncze . Wiele szkody nie zrobiły. Mam nadzieję, ze podobnie będzie w przyszłym roku.
Co do cebul, to ja również zamawiam w Lilypolu.
Tadku ja też wszystkich nazw nie pamiętam....na szczęście mam ściągawkę
Ja lilie też mogę oglądać i oglądać ....dziś podziwiałam u ciebie
Dawidku bardzo dziękuję ci za nazwę.....bardzo lubię tę lilijkę, jest prześliczna, taka intensywna i słoneczna
Dorotko bardzo dziękuję za nazwę, już podpisałam
Aniu te akurat lilijki zamawiałam w ,,cebule.pl,, ale Muscadet na pewno mieli w Lilypolu, co do Marco Polo nie mam pewności, pożyczyłam swój katalog, więc nie mogę sprawdzić.....mam nadzieję, ze niedługo będzie nowy

Małgosiu u mnie Mikołaj wpycha prezenty pod poduchę
Agunia dziękuje za miłe słowa
Majeczko dzięki
Majeczko ja też uwielbiam połączenie róż z liliami....obie takie szlachetne i piękne....mogłoby się wydawać, że będą konkurowały o palmę pierwszeństwa....a one podkreślają się nawzajem
Izuniu przy takich miksach to chyba najbardziej czeka się na kwitnienie....strasznie ciekawe jest jakie pięknotki zakwitną
Kasiu ja na szczęście nie miałam problemów z poskrzypką, były takie pojedyncze . Wiele szkody nie zrobiły. Mam nadzieję, ze podobnie będzie w przyszłym roku.
Co do cebul, to ja również zamawiam w Lilypolu.
Tadku ja też wszystkich nazw nie pamiętam....na szczęście mam ściągawkę
Ja lilie też mogę oglądać i oglądać ....dziś podziwiałam u ciebie
Dawidku bardzo dziękuję ci za nazwę.....bardzo lubię tę lilijkę, jest prześliczna, taka intensywna i słoneczna
Dorotko bardzo dziękuję za nazwę, już podpisałam
Aniu te akurat lilijki zamawiałam w ,,cebule.pl,, ale Muscadet na pewno mieli w Lilypolu, co do Marco Polo nie mam pewności, pożyczyłam swój katalog, więc nie mogę sprawdzić.....mam nadzieję, ze niedługo będzie nowy
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Agus zapisuję oby mi wątek nie uciekł...cuda pokazujesz 
- AGNESS

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Przyznam się, że Red Alert mnie nie zachwycił. W przyszłym roku wyląduje pewnie w przedogródku, bo tam najrzadziej zaglądam 
te 2 ostatnie - ale kolory.....cuuudo
nie wiedziałam, że lilie mogą mieć takie kolorki....czarno-czerwone, śliczne!
zaś ta czerwona Red Alert to piekność.....dobrze, że mama śpi....i tego nie widzi
chyba by mnie udusiła - jej ulubiony kolor
hehe Dorotko ja ją chętnie przyjmę

nie wiedziałam, że lilie mogą mieć takie kolorki....czarno-czerwone, śliczne!
zaś ta czerwona Red Alert to piekność.....dobrze, że mama śpi....i tego nie widzi
chyba by mnie udusiła - jej ulubiony kolor
hehe Dorotko ja ją chętnie przyjmę
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Marto, kolor rzeczywiście to ona ma... ładny nawet i z resztą dla koloru ją kupiłam, ale jakaś taka.... niewydarzona
Kwiaty ani w górę, ani w bok, takie nieuporządkowane, ogólne wrażenie na nie.
Mogłabym wysłać, ale mam problem bo doniczki nie opisane stoją w szklarni. I jak teraz ją znaleźć?
Kwiaty ani w górę, ani w bok, takie nieuporządkowane, ogólne wrażenie na nie.
Mogłabym wysłać, ale mam problem bo doniczki nie opisane stoją w szklarni. I jak teraz ją znaleźć?
oj no to jest problem
poczekamy zobaczymy 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Agnieszko szukałam, szukałam i znalazłam
No moja droga przez 9 stron dałaś po
tymi liliami. I bardzo dobrze. Przynajmniej cos nam zostaje w szarobure niby zimowe dni. Czy Ty liczylaś ile masz tych lilii? Starałam się rachowac liczbe ale licho mi coś wyszło i na 9 stronie spasowałm
Pokazuj te śliczności
No moja droga przez 9 stron dałaś po
Pokazuj te śliczności
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu zjawiskowe są te Twoje lilie.
Co jedna, to piękniejsza i wspaniałe odmiany.
Myślę, że w śród nich dużo jest pachnących, orientalnych.
Ostatnio bardzo podobają mi się nakrapiane, ale po obejrzeniu Twojej kolekcji , wszystkie przez Ciebie pokazane mi się podobają.
Muscadet jest cudna.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Co jedna, to piękniejsza i wspaniałe odmiany.
Myślę, że w śród nich dużo jest pachnących, orientalnych.
Ostatnio bardzo podobają mi się nakrapiane, ale po obejrzeniu Twojej kolekcji , wszystkie przez Ciebie pokazane mi się podobają.
Muscadet jest cudna.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- AGNESS

Dorotko piękne jest właśnie to, że podobają nam się różne roślinki, dlatego nasze ogródki są takie różne. Wiele kwiatów mamy takich samych, ale inne połączenia i już jest zupełnie inaczej. Mnie Red Alert bardzo się podoba, ale ja bardzo lubię takie intensywne nasycone kolorki......i ja też myślę o jej przesadzeniu....ale na miejsce bardziej wyeksponowane
....myślę o połączeniu jej z kępą delikatnych w barwie lilii.....powinna fajnie być wtedy wyeksponowana
Martuś.....nie bądź taka pokaż mamie
Jeszcze troszkę a zacznie się wiosenne zamawianie cebul
Ilonko witaj
Nie liczyłam ile mam odmian lilii, nie wszystkie zakwitły w tym roku, bo niektóre cebule przyszły zbyt małe....mam nadzieję, że wszystkie ładnie przetrwają zimę i w przyszłym roku pokażą swoją urodę
Tajeczko faktycznie pachnących lilii jest sporo. Takie lubię najbardziej
Muscadet jest naprawdę wspaniała, wielkość, ilość kwiatów na łodydze....i ten zapach.....
Wiem, że u ciebie nornice buszują, ale mam nadzieję, że twoje lilie pięknie przezimują i te zębate paskudy ich nie dopadną....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
Martuś.....nie bądź taka pokaż mamie
Ilonko witaj
Tajeczko faktycznie pachnących lilii jest sporo. Takie lubię najbardziej
Wiem, że u ciebie nornice buszują, ale mam nadzieję, że twoje lilie pięknie przezimują i te zębate paskudy ich nie dopadną....
Ja również bardzo Ciebie pozdrawiam
no pokazałam......rozległ się pisk tylko
no niedługo się zacznie i trzeba bedzie pozamawiać trochę lilii.....za bardzo nam się spodobały....kolory czerwone najlepiej
inne też ale czerwieni najwięcej
na razie mam tylko jedną posadzoną teraz jesienią - no czerwoną, druga siedzi w domu w kuchni, w doniczce - też czerwona a jakże by inaczej
- staram się ją wybudzić, mam nadzieje, że się mi uda
i chyba nawet wiem, gdzie bym chciała je posadzić - wokół przyszłego miejsca wypoczynkowego wydzielę chyba taki wąski pas i tam wsadzę trochę

no niedługo się zacznie i trzeba bedzie pozamawiać trochę lilii.....za bardzo nam się spodobały....kolory czerwone najlepiej
na razie mam tylko jedną posadzoną teraz jesienią - no czerwoną, druga siedzi w domu w kuchni, w doniczce - też czerwona a jakże by inaczej
i chyba nawet wiem, gdzie bym chciała je posadzić - wokół przyszłego miejsca wypoczynkowego wydzielę chyba taki wąski pas i tam wsadzę trochę