Abecadło ogrodowe
- lora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Abecadło ogrodowe
Witaj kochana i odpoczywaj bo na pewno te łapiduchy wymęczyły Ciebie

- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mam nadzieję że zdrowie powolutku wraca ..........ciesze się że mogłyśmy się spotkać u Ulci
Kochana kobito, te "ogóreczniki" zrobiły furorę u nas i są już na połowie wsi
szkoda że nie widziałam tego płozącego astra bo i ja bym ci podszczypneła na mój nowy skalniaczek...ale TY szybko wyzdrowiejesz i zaraz znów się spotkamy na jakimś "lubelskim zjeździe" to cię pomęczę..OK?
Zytko narobiłaś mi ochoty na pomidorki i o tej porze zgłodnieć (nie wypada
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zytko ta roślinka to bokkonia znana też pod nazwą makleya .U mnie rośnie na dwóch stanowiskach , na suchym i lekko wilgotnym i na obydwóch daje sobie radę , na wilgotnym jest dorodniejsza. Jest bardzo dobra jako osłona ,trochę się rozłazi podziemnymi kłączami ale raczej tworzy dorodne kępy. Na wiosnę zaczyna start od zera .
Masz jeszcze bardzo dorodne pomidorki, moje już zapomniane ale już za cztery miesiące będziemy siać nowe, ja teraz mam nazbierane nasionka ze swoich , takich które mi najbardziej odpowiadały.
Masz jeszcze bardzo dorodne pomidorki, moje już zapomniane ale już za cztery miesiące będziemy siać nowe, ja teraz mam nazbierane nasionka ze swoich , takich które mi najbardziej odpowiadały.
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witam Odwiedzających moje królestwo.
Na wstępie: Aster płożący który wzbudził duże zainteresowanie...w pełnym słońcu.
z bliska

i dalej...Aguś - pataza dla Ciebie

Ula, Misia, Jola
Dzisiaj sprzątnęliśmy wszystko co było w ogrodzie - nawet tunel bo pomidorki w nim już przemarzły.

Pod Kiwano wielkie kopce i część moich dziwaków była (zakopcowana) w postaci adopcji przez jakieś podziemne żyjątka...

Koszyk kiwano zabrałam do domu, reszta trafiła na kompostownik.

Na Dobranoc parę odcieni różu...

Na wstępie: Aster płożący który wzbudził duże zainteresowanie...w pełnym słońcu.
z bliska

i dalej...Aguś - pataza dla Ciebie

Ula, Misia, Jola
Dzisiaj sprzątnęliśmy wszystko co było w ogrodzie - nawet tunel bo pomidorki w nim już przemarzły.

Pod Kiwano wielkie kopce i część moich dziwaków była (zakopcowana) w postaci adopcji przez jakieś podziemne żyjątka...

Koszyk kiwano zabrałam do domu, reszta trafiła na kompostownik.

Na Dobranoc parę odcieni różu...

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zytuś widzę,że wpadłaś ze szpitala od razu w wir pracy....oszczędzaj się kochana dbaj o zdrówko
Asterek cudny......wcześniej nie znałam takiego.....czego to człowiek nie pozna na Forum
Powiedz mi jak smakuje kiwono......kolejny nie znany dziwaczek ........czy równie ciekawie jak wygląda
Asterek cudny......wcześniej nie znałam takiego.....czego to człowiek nie pozna na Forum
Powiedz mi jak smakuje kiwono......kolejny nie znany dziwaczek ........czy równie ciekawie jak wygląda
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Mój dziwaczek Kiwano (pochodzi z Nowej Zelandii) jest składanką słów kiwi i banan,
przypomina smakiem i aromatem te owoce.
W anglojęzycznych krajach nazywany jest też rogatym ogórkiem,lub rogatym melonem.
Miąższ o smaku orzeźwiającym, wraz ze znajdującymi się w środku nasionami spożywa się na surowo. Jego smak jest zbliżony do kiwi, melona i ogórka, a zapach do banana.
Kiwano doskonale nadaje się do przyrządzania sałatek owocowych, deserów ryb i owoców morza..
Owoce bardzo dobrze przechowują się w mieszkaniu (do 6 miesięcy), stanowiąc oryginalny element zdobniczy i zachowując przez cały czas przydatność do spożycia.
Aguś Polecam mojego dziwaczka bo jest niskokaloryczny.
Ogórek Kiwano

przypomina smakiem i aromatem te owoce.
W anglojęzycznych krajach nazywany jest też rogatym ogórkiem,lub rogatym melonem.
Miąższ o smaku orzeźwiającym, wraz ze znajdującymi się w środku nasionami spożywa się na surowo. Jego smak jest zbliżony do kiwi, melona i ogórka, a zapach do banana.
Kiwano doskonale nadaje się do przyrządzania sałatek owocowych, deserów ryb i owoców morza..
Owoce bardzo dobrze przechowują się w mieszkaniu (do 6 miesięcy), stanowiąc oryginalny element zdobniczy i zachowując przez cały czas przydatność do spożycia.
Aguś Polecam mojego dziwaczka bo jest niskokaloryczny.
Ogórek Kiwano

- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Zyto
jestem pod wrażeniem Twojego ogórka Kiwano
Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
Super wygląda, a w dodatku jeszcze jadalny i o takich ciekawym smaku
Pierwszy raz o czymś takim słyszę.
Super wygląda, a w dodatku jeszcze jadalny i o takich ciekawym smaku
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Zytko , wolę raczej coś wysokokalorycznego , nie mam problemu ze spalaniem kalorii.
Ale sałatkę z kiwano , czemu nie. Czym więcej namieszane , tym lepiej . I nowy smak.
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Zytko, kiwano smakowało jak ogórek z cytryną, w sałatce smak ma ciekawy. Zaskoczona jestem że tak Ci wyrosło bo u mnie nie zdążyło zaowocować. Kiedy wysiewasz? Jeszcze raz dziękuję za fasolkę, jedliśmy dwa dni, pychota 
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Witaj Zyto, życzę powrotu do zdrowia. Bardzo zaciekawił mnie ogórek KIWANO, wcześniej nie widziałam takiego. Muszę poszukać nasion na wiosnę.
Zyto, proszę zapisz mnie na szarym końcu kolejeczki chętnych na astra płożącego. Oczywiście jeżeli będziesz mogła. Zdaję sobie sprawę, że możliwości są ograniczone.
Ogólnie świetnie wygląda Twój ogród jesienią, jeszcze ma wiele kolorków, nawet wiosennych.
Pozdrawiam i jeszcze raz życzę wszystkiego najlepszego.
Zyto, proszę zapisz mnie na szarym końcu kolejeczki chętnych na astra płożącego. Oczywiście jeżeli będziesz mogła. Zdaję sobie sprawę, że możliwości są ograniczone.
Ogólnie świetnie wygląda Twój ogród jesienią, jeszcze ma wiele kolorków, nawet wiosennych.
Pozdrawiam i jeszcze raz życzę wszystkiego najlepszego.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana Zytuś, bardzo dziękuję za słowa otuchy- nawet nie wiesz, ile dla mnie znaczą
Z ogromna przykrością przyjęłam wiadomość o Twoich pobytach w szpitalu... Mam nadzieję, że wszystko jak najszybciej dojdzie do normy
Kochana, nie dzwoniłam, bo krótko mówiąć byłam w kiepskiej kondycji po tym wypadku...
Astry masz cudne i bardzo Ci ich zazdroszczę
Kiwano prezentuje się okazale!!
Zytuś, roślina, o którą pytasz to świecznica odmiany "Brunette"
Kochana, pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia

Z ogromna przykrością przyjęłam wiadomość o Twoich pobytach w szpitalu... Mam nadzieję, że wszystko jak najszybciej dojdzie do normy
Kochana, nie dzwoniłam, bo krótko mówiąć byłam w kiepskiej kondycji po tym wypadku...
Astry masz cudne i bardzo Ci ich zazdroszczę
Zytuś, roślina, o którą pytasz to świecznica odmiany "Brunette"
Kochana, pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Kiwano ciekawy...pierwszy raz widzę ...trzeba będzie pomyśleć o nasionkach... 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Muszę skosztować tego ogórkowego- bananowego kiwi . Jak zobaczę w sklepie to nie omieszkam kupić . Zytuś jak ze zdrówkiem 
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
ogólny widoczek ogródka łapie za serce - pięknie