Jarmuż
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jarmuż
Tak samo można teraz siać brukselkę 

Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
-
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ktoś hoduje jarmuż w doniczce np. na balkonie?
Mam 2 sadzonki, rosną sobie powoli, ale zastanawiam się czy nie wysiać go więcej.
W poprzednim roku nigdzie nie mogłam go kupić ani w wersji świeżej, ani mrożonej.
Mam 2 sadzonki, rosną sobie powoli, ale zastanawiam się czy nie wysiać go więcej.
W poprzednim roku nigdzie nie mogłam go kupić ani w wersji świeżej, ani mrożonej.
Ja kiedyś musiałam wyrwac jarmuż z korzeniem. Bez szpadla nie dało rady, a i tak sporo zostało w ziemi. Także nie wiem, czy w doniczce by mu nie było ciasno.
mam trochę miejsca w ogrodzie na słoneczku i w cieniu. Gdzie wysiać jarmuż?
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
- kama_80
- 1000p
- Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Kupiłam nasiona jarmużu kadet i wg opakowania należy go posiać do końca czerwca. Trochę mi nie pasi bo fajne miałby miejsce po groszku. Groszek ma już całkiem grubaśne strąki więc powinnam go zebrać do początku lipca...lub jakoś tak
Poczekać czy siać na rozsadę w domu?

Pozdrawiam Jola
Z braku obecnie miejsca zrobiłem rozsadę. Pójdzie do gruntu w miejsce kalafiorów i brokułów.
- Elfia
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:51
- Kontakt:
U mnie też rozsada w doniczce. Dzisiaj wysadziłam kilka do gruntu, tam gdzie miałam miejsce, a resztę popikowałam do donicy. Jeszcze jakiś czas da radę go tak przetrzymać, a nawet te pikowane siewki powinny być dorodniejsze i lepiej ukorzenione.
Jeszcze została mi brukselka do pikowania i sadzenia, ale to już chyba pójdzie na grunt od razu.
Jeszcze została mi brukselka do pikowania i sadzenia, ale to już chyba pójdzie na grunt od razu.
-
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 11:30
Co może zjadać jarmuż?
Od dołu brakuje mi połowy listka, szkodnika brak, albo jestem ślepa. Dodam, ze jest to 5-te piętro na balkonie, więc ślimaków nie mam
Od dołu brakuje mi połowy listka, szkodnika brak, albo jestem ślepa. Dodam, ze jest to 5-te piętro na balkonie, więc ślimaków nie mam

- Marconi_exe
- 1000p
- Kontakt:
Po kapustnych kapustne??Kropek pisze:Z braku obecnie miejsca zrobiłem rozsadę. Pójdzie do gruntu w miejsce kalafiorów i brokułów.

Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
Tak, bo robię to wyłącznie z ciekawości jak to warzywo wygląda w gruncie. 2 zielone , 2 fioletowe. Poza tym w zeszłym roku w podobny sposób sadziłem pekinke i jakimś dziwnym trafem też urosła 

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Wysiałam po raz pierwszy jarmuż fioletowy i zielony. Pierwszy słabo wzeszedł... Nie znam smaku, ale ciekawość zwyciężyła. Lubię kapustne 

-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
Dzięki Wam, też wysiałem jarmuż - 10 sztuk. Chciałbym poznać jego smak w dodatku z własnej hodowlii
No i kuszące jest to że świeża zielenina zimą.

- Marconi_exe
- 1000p
- Kontakt:
Ja już codziennie podjadam jarmuż do kolacji, ma orzechowy smak i wcale nie jest gorzki jak to piszą niektórzy, że dopiero jak go mróz przemrozi to traci gorycz. Jarmuż rośnie bardzo szybko, niektóre liście mają już po 15 cm długości.
Marek
Marek