Ja przy karpie, tylko mniejszej oczywiście posadziłam hortensję pnącą, która całkiem ją zarosła i tyle ją widziałam.
Ogród kamyka
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród kamyka
Kamyku bardzo okazała karpa. Na skalniaku będzie ładnie się prezentowć. Uwielbiam takie naturalne ogrodowe dekoracje.
Ja przy karpie, tylko mniejszej oczywiście posadziłam hortensję pnącą, która całkiem ją zarosła i tyle ją widziałam.
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tajka - z ta hortensją na karpie może to być całkiem fajny pomysł, dzięki.

- kamykkamyk2
- 500p

A to kilka letnich zdjęć na osłodzenie zimowej aury, tyle tylko, że to zdjęcia nie ogrodowe lecz z wycieczki w okolice Białowieży. Uwielbiam te klimaty, szkoda tylko że nie mam profesjonalnego aparatu do robienia zdjęć.

Uploaded with ImageShack.us

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kamyku piękne zdjęcia ,tęskno już do takich klimatów , a to jeszcze przynajmniej 4 -5 miesięcy żeby można oglądać takie klimaty .
Genia
Genia
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Ech... ja miałam taką karpę po wykarczowanym (przez budowę)
czarnym bzie. Do głowy mi nie przyszło, że budowlańcy wyświadczą
mi "przysługę" i ją spalą.
Jak przyjechałam na działkę, było
już po zawodach...
Ja pelargonie co roku zimuję, a w lutym robię szczepki.
I jestem z tego zadowolona.
Kamyku - zwłaszcza zimą fajnie takie widoczki się ogląda.
Bardzo lubię takie "dzikości".
czarnym bzie. Do głowy mi nie przyszło, że budowlańcy wyświadczą
mi "przysługę" i ją spalą.
już po zawodach...
Ja pelargonie co roku zimuję, a w lutym robię szczepki.
I jestem z tego zadowolona.
Kamyku - zwłaszcza zimą fajnie takie widoczki się ogląda.
Bardzo lubię takie "dzikości".
Pozdrawiam serdecznie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Kamyku, nareszcie masz avatarek godny twojego nicka!
Ja również bardzo lubię naturalne dekoracje ogrodowe. Mam u siebie kilka sporych korzeni. M pokrył je jakimś preparatem, żeby je zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi. Takiej dużej karpy jak twoja nie miałabym jednak gdzie u siebie zmieścić. Ale w mojej bliskiej okolicy leżą już dwa lata takie dwie wielkie jak twoja i nikt ich nie rusza, bo są za ciężkie. Ja jednak za każdym razem, gdy przechodzę obok, łakomie rzucam na nie okiem.
Ja również bardzo lubię naturalne dekoracje ogrodowe. Mam u siebie kilka sporych korzeni. M pokrył je jakimś preparatem, żeby je zabezpieczyć przed warunkami atmosferycznymi. Takiej dużej karpy jak twoja nie miałabym jednak gdzie u siebie zmieścić. Ale w mojej bliskiej okolicy leżą już dwa lata takie dwie wielkie jak twoja i nikt ich nie rusza, bo są za ciężkie. Ja jednak za każdym razem, gdy przechodzę obok, łakomie rzucam na nie okiem.
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Kamyk nieźle pokombinowałeś całość wychodzi super

- kamykkamyk2
- 500p

ZbigniewG - dziękuje za odwiedziny.
wanda7 - ale jedna tak karpa, to zawsze przyda się w ogrodzie.
Lepiej działaj, bo je ktoś zwinie...
Wisienko i Geniu - ja strasznie tęsknię za takimi naturalnymi widokami, coś pięknego. Tylko czekam kiedy snieg stopnieje i wyruszam na spacer do pobliskiego lasku.

wanda7 - ale jedna tak karpa, to zawsze przyda się w ogrodzie.
Wisienko i Geniu - ja strasznie tęsknię za takimi naturalnymi widokami, coś pięknego. Tylko czekam kiedy snieg stopnieje i wyruszam na spacer do pobliskiego lasku.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Jestem w szoku .
Dom i ogród nie do poznania . :P
Szczególnie urzekły mnie kamienne rabatki . :P
Jeszcze planów mnóstwo .
Życzę pomyślnej realizacji .
Dom i ogród nie do poznania . :P
Szczególnie urzekły mnie kamienne rabatki . :P
Jeszcze planów mnóstwo .
Życzę pomyślnej realizacji .
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ale się napracowałeś aby zrobić piękny dom w ślicznym ogrodzie .. Ja też po remoncie domu i parkanu trzeci rok doprowadzam ogród do stanu użyteczności ,, pomysłowo z tą karpą ja ze swojej z kasztana zrobiłam skalniak bo nie udało się jej porznąć choć mąż z zięciem kilka razy się za nią zabierali a ponieważ pod drzewem była kamionka .. to ją ocaliło i to że szybko zrobiłam skalniak ..
Również czekam na wiosenne prace u ciebie , wiem jak ciężko to idzie jak trzeba coś plantować i tworzyć od nowa .. ciekawa jestem tego skalniaka ...
Również czekam na wiosenne prace u ciebie , wiem jak ciężko to idzie jak trzeba coś plantować i tworzyć od nowa .. ciekawa jestem tego skalniaka ...
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Witaj Kamyczku
Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyłeś w dom, ogród.No fantastycznie.Skoro masz tyle zapału do pracy to czekam z niecierpliwością na wiosnę.Chyba się będzie działo co?
Jestem pod wrażeniem pracy jaką włożyłeś w dom, ogród.No fantastycznie.Skoro masz tyle zapału do pracy to czekam z niecierpliwością na wiosnę.Chyba się będzie działo co?
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Zaszalałeś !! Z takiej rudery zbudowałeś piękny dom!! Gratulacje!!
My jesteśmy jeszcze przed gruntownym remontem choć sporo prac też już zrobiliśmy , głównie w środku. Teraz czeka nas dach, docieplenie strychu, ścian.... dren wokół budynku... aż mi się myśleć o tym nie chce.
Teraz pewnie czekasz wiosny by jak najprędzej korzystać z uroków własnego podwórka i ogrodu. Podoba mi się zagroda dla pieska. Mąż namawia , by wziąć psa i trzeba pomyśleć o bezpiecznym miejscu dla niego na podwórku na czas naszego pobytu w pracy.
My jesteśmy jeszcze przed gruntownym remontem choć sporo prac też już zrobiliśmy , głównie w środku. Teraz czeka nas dach, docieplenie strychu, ścian.... dren wokół budynku... aż mi się myśleć o tym nie chce.
Teraz pewnie czekasz wiosny by jak najprędzej korzystać z uroków własnego podwórka i ogrodu. Podoba mi się zagroda dla pieska. Mąż namawia , by wziąć psa i trzeba pomyśleć o bezpiecznym miejscu dla niego na podwórku na czas naszego pobytu w pracy.
- katik
- 1000p

- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Bardzo fajny pomysł z ta rabata podniesioną na kamieniach
- kamykkamyk2
- 500p

katik, aguskac, steasi, maniusika, JolantaGraj - Witam.
i dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, zapraszam ponownie. W wolnej chwili zajrzę do Was.
Wandziu ale na razie to nie ma co odsłaniać, chociaż, pewnie i u siebie zauważyłaś, że odwilż idzie na całego, u mnie jest 5 stopni na plusie. Ale czy to nie zawcześnie na koniec zimy
Znając życie pewnie nas jeszcze zaskoczy.

Wandziu ale na razie to nie ma co odsłaniać, chociaż, pewnie i u siebie zauważyłaś, że odwilż idzie na całego, u mnie jest 5 stopni na plusie. Ale czy to nie zawcześnie na koniec zimy