Mireczko kolekcja żórawek wspaniała.
Dalie Ci jeszcze pięknie kwitną.
Widzę, że już sposobisz się do zimy- zaczynasz kolekcję fiołków afrykańskich.
Gratuluję.
Marzanko mam jeszcze kilka od Celiny i jeden nawet zaczyna kwitnąć
Marto właśnie zrobiłam to głównie z myślą o zimie , bo Ty nawet nie wiesz co ja potrafię kupić w lutym i marcu do ogrodu , a tak zajmę się fiołkami , a poza tym są naprawdę piękne . Zresztą zamęczę znawczynie pytaniami , bo z doniczkowych u mnie dobrze się mają tylko grubosze ( ostatnio crassula Hobbit skubnięty w pizzerni pięknie rośnie)
Anka zapomnij po pierwsze primo ogrodowe mnie kręcą znacznie bardziej , po drugie primo na szczęście żurawki nie rosną na parapetach w domu , po trzecie nie wiesz jaką mam listę żurawkową na następny rok
Tajko taki właśnie mam pomysł na zimę , czy się rozwinie w kolekcję zobaczymy
gosia07 pisze:Mireczko następna kolekcja.Ty to jesteś jednak zakręcona zielono
Słuchajcie , niestety był przymroz , dalie na bardziej odsłoniętym miejscu zwarzyło , te z miejsc zacisznych jeszcze się trzymają. Kilka godzin po południu miałam na ogród , o dziwo była nawet pogoda ( tylko bardzo zimno ) . Schowałam datury i fuksje , część dalii i begonii, szczawiki, agapanty , a na resztę nie starczyło czasu
Smutne , pięknie wyglądały w ogrodzie , ale stracić je to była by porażka!
Tylko po co ten przymrozek już przylazł!
To pa pa im , do następnego roczku , teraz mają wakacje!
Zasłużyły!
Oj szkoda .
Moje jeszcze się trzymają choć teraz na wariata dołuję maluchy żurawek.
Kurczę nie wiem jak to zrobiłam ale mam ich ponad 50 .
Dalie muszą poczekać-żurawki ważniejsze .
Juz przymrozki u ciebie jak szkoda ! lato trwa stanowczo za krotko !
U nas piękna pogoda, po deszczowym tygodniu, mamy prawdziwe lato. Latamy w krótkich rękawkach a w sobotę dzieciaki chcą iść na plażę się kąpać, zobaczymy czy woda nie będzie za zimna.