Pierwsze kroki w uprawie storczyków
Re: Pierwsze kroki w uprawie storczyków
nuszka oby, tak bym chciała, ale mi się połamał zaraz za pierwszym oczkiem, mam nadzieje,że to nie przekreśla przedłuzenia
pozdrawiam
pozdrawiam
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu, Twoje storczyki cudowne są, prezent od M. rewelacja, postarał się ten Twój chłop ;)
Gratuluję pierwszego samodzielnie wyhodowanego pędziku i czekam na foteczki Twojej nowości

Gratuluję pierwszego samodzielnie wyhodowanego pędziku i czekam na foteczki Twojej nowości

Zdjęcia mojej nowości, sorki za jakość

Uploaded with ImageShack.us

właśnie policzyłam ,że w tym miesiącu moja kolekcja zwiększyła się o 7 storczyków. W przyszłym miesiącu moge sobie pozwolić tylko na dwa
Mam pytanko ile po zakupie storczyka powinna trwać jego rekonwalescencja? Pytam ponieważ chciałabym poprzestawiać juz storczyki tzn wymieszać stare z nowymi

Uploaded with ImageShack.us

właśnie policzyłam ,że w tym miesiącu moja kolekcja zwiększyła się o 7 storczyków. W przyszłym miesiącu moge sobie pozwolić tylko na dwa

Mam pytanko ile po zakupie storczyka powinna trwać jego rekonwalescencja? Pytam ponieważ chciałabym poprzestawiać juz storczyki tzn wymieszać stare z nowymi
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Olu, piękna nowość
Jeśli po tygodniu, nie zauważysz żadnych niepokojących zmian, myślę, że spokojnie możesz wstawić do pomieszczenia ze "starymi storczykami" ;)
Powiem szczerze, ze ja w ogóle nie izoluje starych storczyków od nowych, nie mam już takiej możliwości, bo parapety zapełnione

Jeśli po tygodniu, nie zauważysz żadnych niepokojących zmian, myślę, że spokojnie możesz wstawić do pomieszczenia ze "starymi storczykami" ;)
Powiem szczerze, ze ja w ogóle nie izoluje starych storczyków od nowych, nie mam już takiej możliwości, bo parapety zapełnione

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
No mąż się postarał z nowością!
A Phal nowy bordowy cudnej urody
Jeśli chodzi o izolowanie to ja podobne jak Asia- już nie izoluję po zakupie bo nie mam gdzie.... Ale myśle, że tydzień starczy

Jeśli chodzi o izolowanie to ja podobne jak Asia- już nie izoluję po zakupie bo nie mam gdzie.... Ale myśle, że tydzień starczy

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Bordowy uroczy
ja po tygodniu jak nie widzę zmian dokładam do reszty 

- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Bardzo ładny kwiatek! Swoich storczyków też nie rozdzielam, bo nie mam jak... Staram się oglądać uważnie przy zakupie, żeby nie przynieść niespodzianek. Choć tyle mogę zrobić...
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna nowość, to miniaturek?
Haim, Monia, trzynastka, Uni dziękuje
tak Dusiu to miniaturka

tak Dusiu to miniaturka
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Olu śliczny kolorek tej miniaturki
takiej jeszcze nie widziałam
jak tylko wpadnie w moje oczka to też zaszczyci moje parapety 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu, piękny prezent dostałaś od męża. MM powinien już niedługo znowu wypuścić Pędzik. Bordowy uroczy. Niech zdrowo rosną. 

arlet dziękuję
Asiu juz nie mogę się doczekać kiedy MM wypuści jakiegoś pędzika, teraz jest w duzej osłonce a na jej dnie jest keramzyt, mam nadzieję,że mu się u Mnie podoba.
Jeszcze jaz dziękuję za MM

Asiu juz nie mogę się doczekać kiedy MM wypuści jakiegoś pędzika, teraz jest w duzej osłonce a na jej dnie jest keramzyt, mam nadzieję,że mu się u Mnie podoba.
Jeszcze jaz dziękuję za MM

- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Olcia witaj ,troszkę musiałam nadrobić i poprzeglądać wątki. No no muszę przyznać że szybciutko Ci przybywa nowości,są piękne
Cudne dendrobium ,trzymam kciuki za MM oby Ci szybciutko zakwitł

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.

Pozdrawiam Ania
pani_storczyk dziękuję za odwiedzinki
Mam do Was prośbę drodzy forumowicze, wskazcie mi prosze miejsce gdzie mogę zakupić phal. pink panther
Pozdrawiam

Mam do Was prośbę drodzy forumowicze, wskazcie mi prosze miejsce gdzie mogę zakupić phal. pink panther
Pozdrawiam
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ja swojego Phal. pink panther kupiłam 2 lata temu w obi. Widziałam je też raz na wystawie. Nie są zbyt częste do spotkania...