Ogród Gosi cz. 2
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi cz. 2
Basiu, Aniu czyli u wszystkich jednakowa pogoda.
U mnie zaczynają kwitnąć rh, ale jak będzie taka pogoda to chyba nie będzie można ich podziwiać.
U mnie zaczynają kwitnąć rh, ale jak będzie taka pogoda to chyba nie będzie można ich podziwiać.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ja kupowałam niedawno tu http://www.e-clematis.com/Agatra pisze:Dziewczynki, jak już u Małgosi się panoszę, może któraś nam podpowie, gdzie wysyłkowo można kupić powojniki od Marczyńskiego? Szukamy takich odmian co to ich u nas nie ma. A te nieszczęśniki z Auchan są w opłakanym stanie. Ja na przykład szukam Precoxa i Rehderiana. A Małgosia to nie pamiętam nawet jakiego. Plisss , może ktoś wie.
Kasia
i jestem zadowolona z jakości.

Małgoś u Ciebie nie będzie takiej zapowiadanej ulewy jak u nas...juz sie boję,że piwnica zalana będzie...

Bedziemy jeszcze podziwiać Twoje RH,tak szybko nie przekwitają...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Nelu bardzo dziękuję. Właśnie o to mi chodziło.
Małgoś, ja nie kuszę, ja uważam, że wartościowe rośliny musimy u siebie mieć. A jak już je będziemy miały, to wymyślimy nowe do kupienia. Kochane koleżanki nam podpowiedzą.
Kasia
Małgoś, ja nie kuszę, ja uważam, że wartościowe rośliny musimy u siebie mieć. A jak już je będziemy miały, to wymyślimy nowe do kupienia. Kochane koleżanki nam podpowiedzą.

Kasia
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Witam Panie z Płocka
Szkoda ,że nie możecie jechać w piątek do Szmita
Mam nadzieję ,że jeszcze kiedyś będziemy miały okazję się spotkać
Kasia -Agatra Bożykwiat mi kwitnie
,a języczka od Gosi
rośnie jak na drożdżach

Szkoda ,że nie możecie jechać w piątek do Szmita

Mam nadzieję ,że jeszcze kiedyś będziemy miały okazję się spotkać

Kasia -Agatra Bożykwiat mi kwitnie

rośnie jak na drożdżach

- Agatra
- 500p
- Od: 23 lis 2009, o 17:03
Bożenko, niech ci Bozia da zdrowie. Jedź kobieto i napisz co ciekawego mają. Ja matury sprawdzam, nie wiem jak się nazywam, 13 godzin w pracy dziś byłam. A bożykwiat u ciebie już widziałam. Mam nadzieję że mój też kwitnie. Zobaczę za tydzień.
Kasia
Kasia
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Goś - opowiedz proszę o tych skrzyniach z boku domu. Co w nich rośnie? Pomyślałam żeby hosty w zacienionej części przy ścianie domu postawić... Czytałam kiedyś, że nie przemarzają i nieźle sobie radzą jako rośliny pojemnikowe...
Przygotowania do komunii
Przygotowania do komunii

Gosiu, jaka fajna rabata z hostami i żurawkami, nie wspominając o sporej ilości trawnika

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Margo2 pisze:Aniu on jest trudno reformowalny. Zmiany następują powoli. Raz na 7 lat![]()
Kasia Ty kusicielko![]()
Dalu obejrzałam i padłam. Strasznie lubię powojniki. Mam na razie tylko 4, ale na tym na pewno się nie skończy. Pierwsze próby miałam nieudane. Pierwszego powojnika straciłam, ale się nie poddałam i teraz odpukaćCo roku dokupuje nowy.
Tosiu, dzięki za relację. Ale może naprawdę może powinnaś kogoś zawołać do tej strasznej maszynerii. Chciałabym zobaczyć ten domek.![]()
To teraz trochę zdjęć sprzed kilku dni, czyli z czasów kiedy nie padał deszcz.
Ale fajowo! Masz super, bo przy domu. Pięknie, Pozdrawiam
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Zagęścić, zagęścić! Jak urośnie i będzie za gęsto, to rozsadzisz!
Adrianno-Gencjanno, ale... Ty przecież masz u siebie gęssssto
Achchc, te Twoje rododendrony
pozdrówki dla Gospodyni - Ula
Adrianno-Gencjanno, ale... Ty przecież masz u siebie gęssssto

pozdrówki dla Gospodyni - Ula
- Margo2
Nelu dziękujemy
. Znając Kasię .....i mnie to zapewne coś zakupimy.
Bożenko, bardzo żałuję, że nie jadę. Niestety obowiązki.
Ale mam nadzieję, że następnym razem mi się uda.
Kasiu właśnie tak to jest, a ja powiedziałam sobie, że kupuję już tylko to co potrzebuję
Pewnie i tak mi się nie uda, bo ze mnie zbieracz.
Izuś, w tych skrzyniach rośnie winobluszcz, wiciokrzew i właśnie hosty. Zaczynam dosadzać tam roślinki, żeby je całkowicie wykorzystać, bo przecież żadna przestrzeń nie może się zmarnować.
Posadziłam tam niektóre roślinki od Gosi - Ma-Do, bo na razie to mój jedyny wolny cień. Planuję jeszcze miniaturowe iglaczki.
Tak komunia
Grzesiu, ta rabatka to chyba moja najlepsza rabatka, oprócz tej z rh. Bardzo ja lubię, bo tylko tutaj rosną roślin, które zaplanowałam. Na pozostałych wychodzi moja mania zbieractwa, czyli rośnie wszystko bez składu i ładu. Trawnik niestety tylko wygląda z daleka na ładny. cały do poprawy.
Tosiu nic nie szkodzi. Wtryniaj się
Adrianno, to tylko takie wrażenie na tej rabacie, bo tutaj posadzone są nowe żurawki i hosty jeszcze nie rozwinęły swoich liści. Ja mam za gęsto, coraz bardziej podobają mi się mniej zapchane rabaty, no może bardziej uporządkowane. Nie taki chaos jak u mnie.
Dzisiaj popracowałam porządnie w ogrodzie, chcąc wykorzystać bezdeszczową pogodę. Od jutra ma lać tak jak Nela pisała. Zaczęły kwitnąć mi rh. Zdjęcia wkleję jutro bo czas się zdrzemnąć.

Bożenko, bardzo żałuję, że nie jadę. Niestety obowiązki.

Ale mam nadzieję, że następnym razem mi się uda.
Kasiu właśnie tak to jest, a ja powiedziałam sobie, że kupuję już tylko to co potrzebuję

Pewnie i tak mi się nie uda, bo ze mnie zbieracz.
Izuś, w tych skrzyniach rośnie winobluszcz, wiciokrzew i właśnie hosty. Zaczynam dosadzać tam roślinki, żeby je całkowicie wykorzystać, bo przecież żadna przestrzeń nie może się zmarnować.

Posadziłam tam niektóre roślinki od Gosi - Ma-Do, bo na razie to mój jedyny wolny cień. Planuję jeszcze miniaturowe iglaczki.
Tak komunia

Grzesiu, ta rabatka to chyba moja najlepsza rabatka, oprócz tej z rh. Bardzo ja lubię, bo tylko tutaj rosną roślin, które zaplanowałam. Na pozostałych wychodzi moja mania zbieractwa, czyli rośnie wszystko bez składu i ładu. Trawnik niestety tylko wygląda z daleka na ładny. cały do poprawy.
Tosiu nic nie szkodzi. Wtryniaj się

Adrianno, to tylko takie wrażenie na tej rabacie, bo tutaj posadzone są nowe żurawki i hosty jeszcze nie rozwinęły swoich liści. Ja mam za gęsto, coraz bardziej podobają mi się mniej zapchane rabaty, no może bardziej uporządkowane. Nie taki chaos jak u mnie.
Dzisiaj popracowałam porządnie w ogrodzie, chcąc wykorzystać bezdeszczową pogodę. Od jutra ma lać tak jak Nela pisała. Zaczęły kwitnąć mi rh. Zdjęcia wkleję jutro bo czas się zdrzemnąć.
- Margo2
Ulu ja już naprawdę mam za gęsto. Może gdyby to był taki uporządkowany gąszcz jak u Ciebie, to było by inaczej. CXoraz mniej mi się podoba.
Adrianna ma naprawdę piękne rh. Na nowej rabatce połączę Twój ogród i jej. Czyli iglaczki, kamienie i rh.

Adrianna ma naprawdę piękne rh. Na nowej rabatce połączę Twój ogród i jej. Czyli iglaczki, kamienie i rh.

- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
I tak mi mów! Oj bardzom ciekawa, co wyjdzie
Relacji mi trza, relacji! Porządnie, po kolei, po każdym kamyczku!
Dobranoc, "komunistko"

Relacji mi trza, relacji! Porządnie, po kolei, po każdym kamyczku!
Dobranoc, "komunistko"