No,to szczęściara z Ciebie. Bo u mnie i u Kermitka strat było sporo.
Calicynka domaga się przeprowadzki do Ciebie. Chyba ją jutro wypuszczę. Nie jest może najokazalsza,ale jest.
Oj Krysiu nawet nie wiesz jak się cieszę z tej Calicynki
Mam nadzieję że będzie u mnie jej dobrze a jak wygląda Krysiu to nic nie oczekuje przecież dużego okazu
Taką radość mi Wiesiu zrobił jak napisał że może mi ją ofiarować że jak dziecko się cieszyłam mój M to już nie raz to się nie odzywa jak mówię o kwiatach ale ja to się już wzięłam na sposób i mówię jak się nie podoba to wsiadaj na swój motorek i wynocha na ryby po co ma mnie denerwować
I już mi się zapowiada miły dzionek dziękuję wam kochani
A jeszcze mi powiedz Krysiu jakiej ona ziemi potrzebuje bo wiem że jakiejś innej niż te co mam
JESTEM JAK MOTYLEK , KIEDY ZNIKNĘ NIKT TEGO NIE ZAUWAŻY
Pozdrowionka ASIA
Ja robię swoją mieszankę. Mieszam ziemię storczykową z substratem torfowym i perlitem. Calicyna nie lubi być pryskana ani ruszana. Nawożę ją naprzemiennie (raz na 2 tyg.) Biohumusem lub do kwitnących (podczas gdy zamierza kwitnąć) . Czasami też używam połowy dawki nawozu do Storczyków.Uważaj, bo Calicyna nie lubi bardzo mokrego podłoża,więc łatwo ją przelać. Ja czekam aż troszkę przeschnie i wtedy podlewam. Niech Ci pięknie rośnie i wspaniale kwitnie.
A teraz proszę ''hojniętych'' o radę chcę ukorzenić hojki tricolorkę i compakte i nie wiem czy zakręcić słoik czy zostawić jak jest
I pokarzę storczyka który ciągle kwitnie
Krotonik też postanowił zakwitnąć
Wilczomlecz
Stefek już wygląda tak
Męczennica z nasionek już jest taka
Hojka która przyszła do mnie razem z australis i gracjalis myślałam że to też gracjalis ale jest inna może ktoś wie co to za hojka a listek puściła bardzo fajny
I carnosa którą kupiłam z zaschniętym chyba albo śpiącym pędem kwiatowym nic się nie dzieje tylko puszcza liście a kwiatka nie
Pozdrowionka ASIA
esti42 pisze:Hojka która przyszła do mnie razem z australis i gracjalis myślałam że to też gracjalis ale jest inna może ktoś wie co to za hojka a listek puściła bardzo fajny
To Hoja Pubicalyx i podejrzewam że to jest Silver Pink.
Calicynka już w drodze do Ciebie (od wczoraj), jest w doniczce więc przesadzanie już Cię ominie - jednak bardzo ostrożnie z podlewaniem. Ja podlewam obecnie raz na tydzień, gdy ziemia przeschnie.
P.S: nie Gracjalis tylko Gracilis
Dziękuję Wiesiu za wszystko
Tak podejrzewałam że to będzie Pubicalyx bo jest podobna do tej co ostatnio kupiłam ale wolałam się upewnić
A za hojkę bardzo (nie)dziękuję
Pozdrowionka ASIA
Oj Patrycjo patrz ile tylko duszyczka zapragnie
A twój też będzie na pewno kwitł tylko go nie ruszaj nawet na centymetr a jak już myjesz okno to tak jak już pisałam zaznacz sobie na doniczce którą stroną do okna stał i tak go postaw jak go nie będziesz ruszać to tobie za to podziękuje na 100%
Pozdrowionka ASIA