Ile kosztuje ....

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asprokol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2012, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze pytanie młodego ogrodnika - wycena trawnika

Post »

Wstydź się chcesz na rodzicach zarabiać ? Zrewanżuj się za te trudy wychowawcze i zrób porządny trawniczek. Jeszcze bym zrozumiał koszty poniesionych nakładów ale Ty piszesz o kosztach robocizny ;:306
Inni użytkownicy forum pewnie uznają że za błędy wychowawcze trzeba płacić i rzucą konkretne wyceny tego przypadku.
BorsuczySamuraj
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 lip 2016, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No cóż. Padła od ojca oferta dorobienia przez wakacje to co miałem nie skorzystać :D
Awatar użytkownika
asprokol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście ale jeżeli ufasz ojcu niech to on wyceni ile to jest warte.
Ja nie zatrudniam syna bo uważam że inni lepiej nauczą go podejścia do życia i pracy ale w podobnej sytuacji dałem ofertę - zarób sobie w wakacje a ja dołożę tyle samo. Ten układ działa lepiej. Pisałeś że pracowałeś więc wiesz ile godzin pracowaliście w ile osób aby zrobić jakiś trawnik. Ty znasz warunki jakie panują na miejscu - przygotuj 1 m2 zmierz czas a będziesz wiedział ile trudu potu i łez wlejesz w taki nieużytek. Może Twoim ojcem jest Bill Gates i zarobisz w wakacje swój pierwszy miliard.
adammo998
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 mar 2018, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ile kosztuje ....

Post »

Temat troche zastygl ale jestem na forum nowy.tak samo zaczynam na nowo moj pierwszy biznes po powrocie do PL z UK .tym zajeciem ma byc utrzymywanie zieleni.mam pierwsze pytanie:czy nie lepiej wyceniac pracy poprzez roboczogodzine?niewazne chyba co będę robil najwazniejsze jak dlugo mi to zejdzie prawda?jaka teraz aktualnie jest cena za koszenie trawnikow czy zywoplotow w PL??Dzięki.
Awatar użytkownika
asprokol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Ile kosztuje ....

Post »

Zmoderowałam wpis/Adm. K
Mój jest ten kawałek podłogi,
Nie mówcie mi więc, co mam robić!
Moja wizytówka - zapraszam