Ogród Marii Michalskiej
Re: Ogród Marii Michalskiej
WITAM ja jestem w podkarpackim Dębica .Działkę mam jak inne 172 działki wzdłuż rzeki Wisłoka. Na pasie ochronnym wyskoczył gejzer.Bo ciśnienie wody z rzeki przedostało się pod jezdnię i pas ochronny i na działce tryskała woda w wysokości ok 4 m. Ja tego nie widziałam bo to było nad ranem.Tylko tacy wałęsający się panowie zauważyli i
alarmowali służbom co zaraz nawieżli samochodami worków z piaskiem. A teraz dołożę starań i zrobię zdjęcia każdej piwoni. pozdrawiam
alarmowali służbom co zaraz nawieżli samochodami worków z piaskiem. A teraz dołożę starań i zrobię zdjęcia każdej piwoni. pozdrawiam
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo ładne te ostatnie zdjęcia i podoba mi się to fioletowe pnącze 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Co to znaczy
macierzanka po której się chodzi??

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
wpadłam z rewizytą
pięknie u Ciebie. Czuję że będę ci często dreptać tą macierzankę. Super bukszpany. ale najpiękniejsze dla mnie clematisy i wiciokrzew. Kolekcja tulipanów tez jest boska. Cieszę się że do mnie wpadłaś bo dzięki temu mogę zwiedzić twój piękny ogród.

cieszę się że ogród się podoba,
PO MACIERZANCE POWINNO SIĘ CHODZIĆ POBUDZA SIĘ DO WYDZIELANIA ZAPACHU.To jest naprawdę fajne.
PO MACIERZANCE POWINNO SIĘ CHODZIĆ POBUDZA SIĘ DO WYDZIELANIA ZAPACHU.To jest naprawdę fajne.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
A ja nadal nie rozumiem.... Normalnie chodzić w butach?? nie zadepcze się jej?? nie zaszkodzi jej taki ciężar?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Jagusiu !!!!! tak w butach i mimo że się ją podepcze podnosi głowę i zarazem roznosi się piękny zapach. Mam jeszcze o pstrych liściach ale ona powoli się rozrasta. Ajeszcze ja ją przycinam jak wchodzi na płytki i to zaraz się odradza
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu
ponownie pospacerowam po twoich włościach
Piękne krzewy , trzmielina i inne formowane .Bardzo tez mi sie podoba wiciokrzew no i przepiękny powojnik
Ładne masz również piwonie
jedna widziałam taka białą z małym bordowym nalotem - jest piękna .Kiedyś teściowa przyniosła mi podobna piwonię do wazonu i one tak pięknie, cudownie pachniały.Nie weim jak się nazywa ale marzę o takiej tylko nie weim jak takiej szukać skoro nie znam nazwy 
ponownie pospacerowam po twoich włościach

Piękne krzewy , trzmielina i inne formowane .Bardzo tez mi sie podoba wiciokrzew no i przepiękny powojnik

Ładne masz również piwonie

Ogród przyblokowy uprawiany przez moją osobę.
IWONA XP witaj i śpieszę Ci pomódz w nazwie tej piwonii która Cię zachwyca jest to "maxima" spróbuj na alegro rośliny czy potwierdzi się. Tak istotnit ma b. silny zapach.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Witam
.Miło było mi pooglądać.Nawet nie wiedziałam że po macierzance można chodzić. 

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mario - moja imienniczkoGrandiflora pisze:Jolanto,znalazlam na pewnym blogu taki tekst :
Są tereny, gdzie piwonie nie kwitną. Jeśli jest warstwa żyznej ziemi, a pod nią piasek i to z niskim poziomem wód gruntowych piwonie nie będą kwitły, bo one tworzą zawiązki pąków w lipcu. Jeśli wtedy nie będą zasilane i będą miały sucho ? kwitnąć nie będą. W takim wypadku jedynym rozwiązaniem jest wykopać dół (najlepiej kubik) i wypełnić go żyzną, ?trzymającą wodę? ziemią (gliniasta). I w tak przygotowane miejsce posadzić moje ulubione kwiaty.
Podziękują kwitnieniem.
Link do tego Blogu http://niepoprawni.pl/blog/365/zielone- ... we-piwonie

Kiedyś odwiedziłaś mnie w moim wątku, a ja dopiero dzisiaj przyszłam z rewizytą. I dobrze zrobiłam - bo teraz rozumiem dlaczego moja piwonia nie kwitnie. U mnie właśnie tak jest. Ziemia jest piaszczysta i bardzo łatwo przesycha. Wystarczy kilka ciepłych dni i już mam Saharę na działce. Dlatego biedaczka nie może wytworzyć zawiązków kwiatowych - ech żal.....