Anulko ja moimi za bardzo iryskami się nie przejmuję , może je przesadzasz za często one tego nie lubią potrafią nie kwitnąć z 2 lata .
Jeżeli chodzi o lewkonie to powinno pisać na paczuszkach z nasionkami u mnie pisało tak
Siewki z żółto-zielonkawym zabarwieniem to roślinki o kwiatach pełnych .
Genia
Geniu przepraszam , że zawracam ci głowę ale czy ja mogę nasypać kompostu wierzchem na irysy? Bo wiesz ja je traktowałam jak nakazano :odpwiednio do stron świata żeby liście nie zacieniały bulw ,bulwy wystają odrobinę z ziemi .Nawoziłam je przesadzając coby zachować wszystkie te parametry.A Ty mówisz żeby nie przesadzać i zgłupiałam bardziej o ile to możliwe.
Witaj Aniu:) bardzo miło, że mnie odwiedziłaś Ale aż taki komentarz mi się nie należy .... tu jest wiele na prawdę pięknych ogrodów... i można dostać bzika chcąc im dorównać Widzisz każdemu bardziej się podoba u innych niż u siebie... ja za to bym oddała wszystko by mieć taki teren do nasadzeń i odpoczynku jak Ty... i z takimi widokami... na uboczu... coś pięknego... a i ten staw... na prawdę u Ciebie też jest pięknie... każdy ogród jest piękny i wyjątkowy
A ja swojego i tak nie lubię
Romciu nasionka są zbierane przeze mnie nie ręczę co z tego wyniknie, zawsze można zasilić kompost,a kard to takie duże zielsko trochę podobne do karczocha .Jadalne ma ogonki liściowe ale ja ich nie wybielałam i nie jadłam .U mnie robi za roślinę dekoracyjną jako ogromny oset(nie kłuje) z bardzo ładnymi liśćmi .
Mam datury białą i żółtą pięknie pachnące jeśli jesteście zainteresowani to zawsze wiosną strzygę badyle i one chętnie się ukorzeniają w grudniu jeszcze kwitła i pachniała.