Storczyki mala06

ODPOWIEDZ
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki mala06

Post »

O matko... Dziewczyny wystopujcie z pokazywaniem tych pięknot ;:167 , bo moja studencka biedna kieszeń robi sie coraz bardziej pusta (przez kwiatuchy oczywiście) i niedługo tynki ze ścian wszelakich będą moim jedynym pożywieniem :;230
Cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda pokazałaś ;:152
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu miałam ogromny problem, którego wziąć ze sobą a było ich na prawdę bardzo dużo. Mnie najbardziej podobał się ten fioletowy, bo jest ciekawie ubarwiony. Białasek to wybór mojego M. jest taki delikatny i subtelny. Wiele uroku daje mu jasna warżka.
Nie dziwię się, że nie umiałaś się zdecydować, bo obydwa są piękne. Zawsze mam ten sam problem, jak jestem w sklepie/na wystawie. Dlatego często wychodzę z obydwoma (ale szkoda, że tak się nie da w przypadku Vand).
mala06
100p
100p
Od: 12 lut 2009, o 12:37

Post »

A mama zawsze mi mówiła, że jak byłam mała to ściany lizałam, więc Migrenqo nie łam się :wink: wyszło mi na zdrowie, duża i zdrowa dziewczynka ze mnie wyrosła :;230 :;230
A co do storczyków to tak właśnie jest, że chciałoby się więcej i... więcej - ciągleich mało a pieniędzy brak :(
Storczykowa pisze:

Nie dziwię się, że nie umiałaś się zdecydować, bo obydwa są piękne. Zawsze mam ten sam problem, jak jestem w sklepie/na wystawie. Dlatego często wychodzę z obydwoma (ale szkoda, że tak się nie da w przypadku Vand).
Dusiu pewnie by tak było gdyby ceny Vand były niższe. Powiem Ci, że jak wchodzę teraz do kwiaciarni od razu szukam Vandy i to właśnie białej - jak myślisz dlaczego? :D
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo jest niezwykła, rzadka i wyjątkowa? taka Vanda jest moim największym marzeniem...
http://www.shop.schwerter-orchideenzuch ... te_005.htm <-- to własnie taka mi się marzy...
Widziałam taką na wystawie, była tak niezwykle piękna... Gdyby nie była już sprzedana, teraz pewnie stałaby na moim oknie.
Szkoda, że ja nie spotykam Vand na codzień, wystawy sa bardzo rzadko, w LM jestem tylko kilka razy w roku...
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obydwa są piękne ;:63 Mój M też często mówi bierz oba,bo po prostu ma dość stania przy mnie i czekania aż się zdecyduję ;:108 A przecież wybór nie jest prosty ,bo wszystkie storczyki są przepiękne ;:63 Ja najchętniej to chwyciłabym w markecie cały regał ze storczykami i miałabym wtedy największą radość :tan No cóż ,pomarzyć zawsze można :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda tylko, że parapety nie są z gumy. Byłoby super, gdyby się rozciągały, jak przybywa jakiś storczyk. te rośliny sa tak uzależniające, że nigdy nie umiem się powstrzymac, jak widze jakiegoś ładnego. Niektóre mam nawet podwójne.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Hahaha.... Edytka w poście wyżej to tak jakby pisała o mnie :;230 :;230
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
mala06
100p
100p

Post »

Dusiu byłam dzisiaj w centrum ogrodniczym w Kołobrzegu gdzie organizowany był dzień storczyka i pytałam czy bywają u nich białe Vandy, powiedzieli mi, że tak :D ... ale rzadko :( akurat te, na które rzuciłam okiem wraz ze szklanym wysokim wazonem kosztowały ok 300 złotych.
Edyta 74, pani_storczyk, skorzystałam z dzisiejszego dnia storczyka i wróciłam do domciu z dwiema nowościami. Jedną kupiłam ja a za drugą zapłacił mój M ;:167 :D
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajniutko, że byłaś na Dniu Storczyka, ale gdzie fotki ja się pytam ;:88 ;:113
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
mala06
100p
100p

Post »

orange30 aparat miałam owszem :wink: ale baterie mi padły ;:14
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Witaj :wit masz bardzo ładną kolekcję ;:224 ;:180 a bohater wątku :shock: :shock: :shock: brak słów. ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mala06
100p
100p

Post »

Orange30 to są jedyne zdjęcia jakie udało mi się zrobić zanim padła mi bateria :(
Obrazek Obrazek

Dwa kolejne zdjęcia są niestety niewyraźne:
Obrazek Obrazek
Ogólnie było mnóstwo storczyków. Prawdopodobnie jak pisali w ulotce było ich ok 2000 szt. Ceny od 19.90 do ok 200 zł, mówię oczywiście o Phalenopsisach bo akurat te najbardziej lubię. Vandy natomiast wraz z wysokimi wazonami ok 300 zł. Reasumując - można było zwariować ;:14 :shock: za dużo tego było a za mało czasu miałam gdyż spieszyłam się do pracy.
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Dzięki Ci za fotki ;:138 Szkoda, że czasu mało, pewnie byś wyszła z jakimś bagażem storczykowym ;:113 ;:112
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
mala06
100p
100p

Post »

Ależ proszę Halinko :wink: Zdjęcia nie oddają tego co tam zobaczyłam ale zawsze to jakaś namiastka.
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

O mamuśku !!!!!!! Ja tobym chyba nie wyszła z tego sklepu, musiała by mnie ochrona siłą wywlec i to nie wiem czy bym w ostatniej chwili nie chwyciła regału i nie ciągła za sobą :;230 Ale chwilka ,a gdzie foteczki nowych nabytków ;:88
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”