Cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda pokazałaś
Storczyki mala06
Re: Storczyki mala06
O matko... Dziewczyny wystopujcie z pokazywaniem tych pięknot
, bo moja studencka biedna kieszeń robi sie coraz bardziej pusta (przez kwiatuchy oczywiście) i niedługo tynki ze ścian wszelakich będą moim jedynym pożywieniem
Pozdrawiam Agnieszka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie dziwię się, że nie umiałaś się zdecydować, bo obydwa są piękne. Zawsze mam ten sam problem, jak jestem w sklepie/na wystawie. Dlatego często wychodzę z obydwoma (ale szkoda, że tak się nie da w przypadku Vand).Dusiu miałam ogromny problem, którego wziąć ze sobą a było ich na prawdę bardzo dużo. Mnie najbardziej podobał się ten fioletowy, bo jest ciekawie ubarwiony. Białasek to wybór mojego M. jest taki delikatny i subtelny. Wiele uroku daje mu jasna warżka.
A mama zawsze mi mówiła, że jak byłam mała to ściany lizałam, więc Migrenqo nie łam się
wyszło mi na zdrowie, duża i zdrowa dziewczynka ze mnie wyrosła
A co do storczyków to tak właśnie jest, że chciałoby się więcej i... więcej - ciągleich mało a pieniędzy brak

A co do storczyków to tak właśnie jest, że chciałoby się więcej i... więcej - ciągleich mało a pieniędzy brak
Dusiu pewnie by tak było gdyby ceny Vand były niższe. Powiem Ci, że jak wchodzę teraz do kwiaciarni od razu szukam Vandy i to właśnie białej - jak myślisz dlaczego?Storczykowa pisze:
Nie dziwię się, że nie umiałaś się zdecydować, bo obydwa są piękne. Zawsze mam ten sam problem, jak jestem w sklepie/na wystawie. Dlatego często wychodzę z obydwoma (ale szkoda, że tak się nie da w przypadku Vand).
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- Storczykowa

Bo jest niezwykła, rzadka i wyjątkowa? taka Vanda jest moim największym marzeniem...
http://www.shop.schwerter-orchideenzuch ... te_005.htm <-- to własnie taka mi się marzy...
Widziałam taką na wystawie, była tak niezwykle piękna... Gdyby nie była już sprzedana, teraz pewnie stałaby na moim oknie.
Szkoda, że ja nie spotykam Vand na codzień, wystawy sa bardzo rzadko, w LM jestem tylko kilka razy w roku...
http://www.shop.schwerter-orchideenzuch ... te_005.htm <-- to własnie taka mi się marzy...
Widziałam taką na wystawie, była tak niezwykle piękna... Gdyby nie była już sprzedana, teraz pewnie stałaby na moim oknie.
Szkoda, że ja nie spotykam Vand na codzień, wystawy sa bardzo rzadko, w LM jestem tylko kilka razy w roku...
- Edyta 74

- Od: 6 sty 2009, o 16:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obydwa są piękne
Mój M też często mówi bierz oba,bo po prostu ma dość stania przy mnie i czekania aż się zdecyduję
A przecież wybór nie jest prosty ,bo wszystkie storczyki są przepiękne
Ja najchętniej to chwyciłabym w markecie cały regał ze storczykami i miałabym wtedy największą radość
No cóż ,pomarzyć zawsze można 
- Storczykowa

Szkoda tylko, że parapety nie są z gumy. Byłoby super, gdyby się rozciągały, jak przybywa jakiś storczyk. te rośliny sa tak uzależniające, że nigdy nie umiem się powstrzymac, jak widze jakiegoś ładnego. Niektóre mam nawet podwójne.
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
Hahaha.... Edytka w poście wyżej to tak jakby pisała o mnie

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
Dusiu byłam dzisiaj w centrum ogrodniczym w Kołobrzegu gdzie organizowany był dzień storczyka i pytałam czy bywają u nich białe Vandy, powiedzieli mi, że tak
... ale rzadko
akurat te, na które rzuciłam okiem wraz ze szklanym wysokim wazonem kosztowały ok 300 złotych.
Edyta 74, pani_storczyk, skorzystałam z dzisiejszego dnia storczyka i wróciłam do domciu z dwiema nowościami. Jedną kupiłam ja a za drugą zapłacił mój M

Edyta 74, pani_storczyk, skorzystałam z dzisiejszego dnia storczyka i wróciłam do domciu z dwiema nowościami. Jedną kupiłam ja a za drugą zapłacił mój M
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajniutko, że byłaś na Dniu Storczyka, ale gdzie fotki ja się pytam

orange30 aparat miałam owszem
ale baterie mi padły 
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Witaj
masz bardzo ładną kolekcję
a bohater wątku
brak słów. 
Orange30 to są jedyne zdjęcia jakie udało mi się zrobić zanim padła mi bateria

Dwa kolejne zdjęcia są niestety niewyraźne:

Ogólnie było mnóstwo storczyków. Prawdopodobnie jak pisali w ulotce było ich ok 2000 szt. Ceny od 19.90 do ok 200 zł, mówię oczywiście o Phalenopsisach bo akurat te najbardziej lubię. Vandy natomiast wraz z wysokimi wazonami ok 300 zł. Reasumując - można było zwariować
za dużo tego było a za mało czasu miałam gdyż spieszyłam się do pracy.

Dwa kolejne zdjęcia są niestety niewyraźne:

Ogólnie było mnóstwo storczyków. Prawdopodobnie jak pisali w ulotce było ich ok 2000 szt. Ceny od 19.90 do ok 200 zł, mówię oczywiście o Phalenopsisach bo akurat te najbardziej lubię. Vandy natomiast wraz z wysokimi wazonami ok 300 zł. Reasumując - można było zwariować
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
Dzięki Ci za fotki
Szkoda, że czasu mało, pewnie byś wyszła z jakimś bagażem storczykowym

Ależ proszę Halinko
Zdjęcia nie oddają tego co tam zobaczyłam ale zawsze to jakaś namiastka.
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- pani_storczyk
- 500p

- Od: 15 mar 2010, o 14:18
O mamuśku !!!!!!! Ja tobym chyba nie wyszła z tego sklepu, musiała by mnie ochrona siłą wywlec i to nie wiem czy bym w ostatniej chwili nie chwyciła regału i nie ciągła za sobą
Ale chwilka ,a gdzie foteczki nowych nabytków 

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania