Kalateya też przecudna
Moja domowa dżungla ;)
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja domowa dżungla ;)
Piękne wisoki
Niedługo mebli nie będzie widać, bo tak się rozrosną
Kalateya też przecudna
Kalateya też przecudna
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- daka
- 1000p

- Od: 10 lut 2010, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję wszystkim za wizytę, kwiatki ucieszyły się z pochlebstw 
andziax jak ktoś widzi to zdjęcie to pierwsze pytanie jakie słyszę to - a jak ty ta szafkę otwierasz
kasiu chyba jak lubi to wszystko ;) choć na pewno są jakieś wyjątki..
daka mój kilka kroków za Twoim ale kolorek już widać, ciesze się że ten mi tak ładnie rośnie po poprzedniej niespodziance..
A ostatnio byłam w LM i po materiał na mój nowy parapecik
i zgadnijcie co jeszcze ze sobą przywlokłam
o dziwo mama nawet mocno nie marudziła. Zdjęcka niebawem zrobię i wstawię 
I oto moje nabytki ( i nie tylko)
Storczyk panterek ;)
a kupiłam go bo
teraz pozostaje mieć nadzieje ze ten pędzik się rozrośnie:)
Lilijki (strasznie zaniedbane i zasuszone)wzięłam bo pachniały cudnie i były za 5 ;)

i fiołeczek za całe 3 zł :)mocno przelany...
ale

andziax jak ktoś widzi to zdjęcie to pierwsze pytanie jakie słyszę to - a jak ty ta szafkę otwierasz
kasiu chyba jak lubi to wszystko ;) choć na pewno są jakieś wyjątki..
daka mój kilka kroków za Twoim ale kolorek już widać, ciesze się że ten mi tak ładnie rośnie po poprzedniej niespodziance..
A ostatnio byłam w LM i po materiał na mój nowy parapecik
I oto moje nabytki ( i nie tylko)
Storczyk panterek ;)
a kupiłam go bo
teraz pozostaje mieć nadzieje ze ten pędzik się rozrośnie:)
Lilijki (strasznie zaniedbane i zasuszone)wzięłam bo pachniały cudnie i były za 5 ;)

i fiołeczek za całe 3 zł :)mocno przelany...
ale

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
A tu moi od dawna 
Półpełny hibiskusek upolowany w netto z którym się dogadaliśmy, ze ja mu zwiększę wilgotność a on przestanie suszyć liście i zrzucać pąki

Skrzydłokwiat który mam wrażenie ze cały czas rośnie. ;) (p.s. wiedzieliście że one tak ładnie pachną
?) Oraz hipek któremu już coraz mniej brakuje
i wprawdzie nie kwitnąca ale odbijająca po przymusowym zimowaniu i przesadzeniu valotta

Koniec chwalenia na dziś ;)
Półpełny hibiskusek upolowany w netto z którym się dogadaliśmy, ze ja mu zwiększę wilgotność a on przestanie suszyć liście i zrzucać pąki

Skrzydłokwiat który mam wrażenie ze cały czas rośnie. ;) (p.s. wiedzieliście że one tak ładnie pachną

Koniec chwalenia na dziś ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- kati-1976

Ależ kwitnąco u Ciebie
.
Samarytanka z Ciebie. Przygarniasz wszystkie zabiedzone roślinki i stawiasz je na nogi
Trzymam kciuki za hibka.
Samarytanka z Ciebie. Przygarniasz wszystkie zabiedzone roślinki i stawiasz je na nogi
Trzymam kciuki za hibka.
Dzięki kati
na szczęście za dużo do stawiania na nogi do mnie nie przychodzi, bo miejsca nadal brak..
A oto kilka nowych kolorowych akcentów:) (ten żółty ma olbrzymie kwiaty)
oraz półeczka na nowe nabytki (nadal mało miejsca...
)

P.s. to okno wcale nie jest takie brudne na jakie wygląda ;)
Czy u waz ziemiórki korzystają ze sprezentowanych im żółtych tabliczek? Bo u mnie wyraźnie nie są zainteresowane :/ Ostatnia deska ratunku to ten nomolt, może jak je przesuszę to podziała...
A oto kilka nowych kolorowych akcentów:) (ten żółty ma olbrzymie kwiaty)
oraz półeczka na nowe nabytki (nadal mało miejsca...

P.s. to okno wcale nie jest takie brudne na jakie wygląda ;)
Czy u waz ziemiórki korzystają ze sprezentowanych im żółtych tabliczek? Bo u mnie wyraźnie nie są zainteresowane :/ Ostatnia deska ratunku to ten nomolt, może jak je przesuszę to podziała...
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
Śliczne prymulki na działke, od razu będzie na niej kolorowo.
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Kwiatuszek na samym początku czerwony jest śliczny taki marzyłby mi się , storczyki sliczniutke w ogule cały watek kolorowy bardzo mi sie podoba, gratuluje.
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Wow
prawdziwa dżungla!! A jak kolorowo i wiosennie , śliczna ta Twoja dżungla
Pytałaś o żółte tablice lepne i ziemiórki.. U mnie niestety nie sprawdziły się, żaden
nie chwycił, straciłam anturium, a to draństwo przeniosło się dalej. Pół zimy straciłam na niebolesną dla roślin walkę naturalnymi środkami. Ostatnio tylko nomolt właśnie!!
Pytałaś o żółte tablice lepne i ziemiórki.. U mnie niestety nie sprawdziły się, żaden
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- chabermona
- 500p

- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Na ziemiórki polecam płytki owadobójcze np Brosa. U mnie się sprawdziły.
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
Dziękuję wszystkim za wizytę 
Danka właśnie czekam na ocieplenie, na działce będzie kolorowo, a ja zyskam trochę miejsca
Elu chodzi ci o vallote? ostatnio przesadzałam i trochę drobnych cebulek mam, mogę ci parę podesłać. Daj znać na pw jak coś
Maribat ja już raz nomolt próbowałam, nawet troszkę roślinki przesuszyłam i jak nim podlałam to po prostu zaczęły radośnie hasać, bo znów miały mokro... Na żółte tabliczki nie złapało się jak na razie nic
Chabermona Tą płytkę używałam na muchy. A pomaga tylko na muszki czy też na to draństwo w doniczkach?Mogłabym na każdy parapet postawić i niech sobie działa jak mnie w domu nie ma
Mój główny problem to to że nie wiem co tak właściwie mam. Wydaje mi się ze pakiet ziemiórki + skoczogonki. Ale ostatnio gostek w sklepie uparcie twierdził ze te białe skaczące robaczki to larwy ziemiórek... Te posiadam na pewno bo od czasu do czasu jakaś muszka przeleci
;:5 i po problemie ale przecież jakoś się rozmnażają, więc nie wiem cie kitrają się te mnożące... :/
Danka właśnie czekam na ocieplenie, na działce będzie kolorowo, a ja zyskam trochę miejsca
Elu chodzi ci o vallote? ostatnio przesadzałam i trochę drobnych cebulek mam, mogę ci parę podesłać. Daj znać na pw jak coś
Maribat ja już raz nomolt próbowałam, nawet troszkę roślinki przesuszyłam i jak nim podlałam to po prostu zaczęły radośnie hasać, bo znów miały mokro... Na żółte tabliczki nie złapało się jak na razie nic
Chabermona Tą płytkę używałam na muchy. A pomaga tylko na muszki czy też na to draństwo w doniczkach?Mogłabym na każdy parapet postawić i niech sobie działa jak mnie w domu nie ma
Mój główny problem to to że nie wiem co tak właściwie mam. Wydaje mi się ze pakiet ziemiórki + skoczogonki. Ale ostatnio gostek w sklepie uparcie twierdził ze te białe skaczące robaczki to larwy ziemiórek... Te posiadam na pewno bo od czasu do czasu jakaś muszka przeleci
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- stynka0207
- 500p

- Od: 21 lut 2010, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne okazy,gratuluję:)
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
e-w-u- dziękuję napisałam na pw ,oczywiście jak zobaczysz coś dla siebie w moim watku pisz. Varlotta jest naprawdę śliczna.
Ela
- kati-1976

O to ta półeczka o której pisałaś
Sprytne rozwiązanie
Sprytne rozwiązanie
- katarzyna3221
- 500p

- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Witam
Ewo ale Ty masz tych kwiatuszków
Prymulki...ach jak je widzę to czuję wiosnę Zauważyłam ze dwu pąkowy Amarylis zaczyna rozkwitać i zanosi się na bardzo ciekawy kolor już nie mogę się doczekać
jak będzie wyglądał w pełni rozkwitu.. 
Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ