Karmnik dla ptaków

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Robimy karmniki dla ptaszków.

Post »

Dawidku, a jabłko sam zjadłeś? :;230
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Stasiu, jabłka nie widać bo przed jabłkiem jest "górka ze śniegu"...
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Dawid, za to, że jesteś taki wrażliwy karmiciel kosów dostaniesz prezent ode mnie, lada dzień.
Stasiu, czy to Twoja córeczka Renatka pojawiła się na forum? Tak to miejskie gołębie, karmię je już 33 lata, ale inaczej kolorowe pojawiły się niedawno. Jest u nas też dużo grzywaczy i sierpówek, ale latem zalatują do mnie.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Kingo, moja córcia to Kasia i niestety, lubi nas podczytywać, ale się nie zapisała. Jeszcze nie ma z czym. Od wiosny spróbuję ją wraz z zięciem namówić na przyłączenie się. Ale to twarde sztuki i ... uparte.
Pozdrawiam, pa ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wiedziałam, że Kasia i zdziwiłam się, że ukrywasz jakieś dziecię. Podpisała się Renata- córka Stasi. Czy mogłam pomyśleć inaczej?
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Kingo, mamy tu wątek "ogródek mojej mamy", która ma tez na imię Stasia. Może stąd to skojarzenie. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie, pa, pa ;:196
Adresy do moich wątków
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Nowa stołóweczka:
Obrazek

Kos który przylatuje do mnie codziennie czyli tzw. "Dobry Przyjaciel" :wink::
Obrazek

Mieszka obok mojego domu na drzewie i przylatuje cały czas na śniadanko, obiadek i kolację :wink:
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

A moje gołębie nie jedzą owsa. Rozpuszczone czy co? Dawid, na wsi z większa satysfakcją można karmić ptaszki, jest też ciekawiej bo różne ptaszki przylatują. Nowy karmnik apetyczny!
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Trochę nie na temat, ale mój pies mi się przypomniał.... Nie ma go już, niestety od 6 lat, ale Łobuza pamiętam. Chodziłam na spacery do parku, obok którego jest przedszkole, no i dzieci wieszały na drzewach słoninkę dla sikorek :D A mojemu Łobuzowi ona bardzo smakowała ..... :D Oj, nalatałam się po zaspach, żeby go odciągnąć od karmników :D

A teraz wożę na działkę gotowe kule z tłuszczem i ziarnami, przylatują sikorki i gile, ale niestety koty tam łażą też, więc w przyszłym roku chyba dam spokój, bo nie wiem, czy karmiąc ptaki, nie zapewniam też stołówki kotom. Tej zimy nie zaprzestanę dokarmiania, bo ptaszki się przyzwyczaiły, ale niestety ..., nie zawsze można wszystkim istotkom pomóc. Co prawda kule są zawsze wydziobane, wiszą wysoko, ale te ślady kocich łapek mnie niepokoją.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Mambo! Taki jest ten świat. Łańcuch pokarmowy istniał, istnieje i będzie istniał. Nic na to nie poradzimy. A ptaki, jak nakarmisz je zimą, odwdzięczą się latem. A kot? To kot. Nie myśl o nim i już. Najważniejsze, że jesteś git Dziewuszką, że pamiętasz i dokarmiasz ptaki. One teraz są w bardzo trudnej sytuacji.
Trzymaj się, pa :wit

Kochana Kingo, Ty za pewnie tak rozpuściłaś swoje 'ptaszydła', że "byle czego nie ruszają, prawda? Co Ty im dajesz w mieście za rarytasy? ;:196

Dawidku, widzę, że rozszerzasz swoja ptasia jadłodajnie. I fajnie. Rób tak dalej. Jak Ci leci na feriach? Spoko? ;:108
Adresy do moich wątków
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Pewnie, że pamiętam. Po to między innymi jestem Działkowiczką - żeby było cicho i ptaki śpiewały:) Ale one dają koncerty, piękne, a ja nawet biletu nie muszę kupować :wink: , więc chociaż zimą im pomogę.
Nie mam niestety fotek, jak jedzą, ale jedną wstawię. I od razu pytanie - czy gołębie pływają???????????? Bo tego lata w Ińsku widziałam jednego, co siedział i "gadał" z mewami, a potem sobie pływał.
Obrazek
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
mamba9991
1000p
1000p

Post »

tzn zeszłego lata, pewnie w czerwcu się kapnę, że mamy 2010 :wink:
Esteci i łakomczuchy
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dokarmianie ptaków ma nie tylko dobre strony!
Dzisiaj w nocy jakieś stworzenie, drapiąc pazurkami i budząc mnie oczywiście chciało zobaczyć u kogo mu przyszło mieszkać. Od jakiegoś czasu słyszałam chroboty w nocy, ale podejrzewałam o nie mojego żółwia. Ona mieszka za moim łóżkiem, nazywa się mysia polna. Wydedukowałam, że przyniosła mi ją Blanka w worku z pszenicą. Muszę ją jakoś złapać i wywieźć do jej domu, na wieś.
Awatar użytkownika
polanka
100p
100p
Od: 19 gru 2009, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak tam wasze ptaszyny? Udało mi się sfocić dzięcioła.

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam
Kiedy człowiek zabije ostatnie zwierzę i spali ostatnie drzewo - przekona się, że pieniędzy nie można zjeść.

Wątek wymienny http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67891" onclick="window.open(this.href);return false;
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Do mnie też przylatują kosy na jabłuszka , zauważyłam 2 pary , mam nadzieję , że założą na wiosnę gniazda w pobliżu domu i będą pięknie śpiewały :D .

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”