Ogródek Pszczółki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

abeille pisze: I w zbliżeniu

Obrazek

Podoba Ci się?
Przesyłam Ci pozdrowionka a kicia serdeczne miaaaaaaaaał :;230

Mnie też się podoba... ale nie tylko to...
W twoim ogródku można zawsze znaleźć jakiś miły kącik...
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czerwone petunie zawieszone na metalowej ozdobie ściennej pasują znakomicie na tle jasnego tynku.Przechodnie obojętnie chyba nie przechodzą koło Twego domu.
Na moim przegorzanie też mnóstwo pszczół i os.Czarny ,wielki owad może jest gościem tylko ciepłych,południowych klimatów,warto by było zapoznać się z jego nazwą.Poszukam w necie,a nuż mi się uda zidentyfikować.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Szkoda że rude kotki nie mają nasionek jak koleuski bo też bym chciała :;230
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

dala pisze:Wiesiu, kicia jest urocza :!:
Chciałam Ci pokazać akację, o której rozmawiałyśmy.Tak wygląda jej gałązka; może Ty wiesz o niej coś więcej, n.p. jak przechowuje się ją zimą i czy kwitnie.
Obrazek
Miłego popołudnia :lol:
Dalu, jest wiele różnych rodzajów akacji i są one mniej lub bardziej wytrzymałe na zimno. Za to na pewno wszystkie są
ciepłolubne w przeciwieństwie do robinii które nazywamy często akacjami i które bardzo dobrze znoszą zimno.
Po listkach twojej akacji mogę powiedzieć że nie wygląda na mimozę bo mimoza ma drobniejsze listki.
Niestety Dalu, nie mogę Ci pomóc więcej w jej rozpoznaniu. A jak ona kwitnie? Jeśli na różowo to raczej to jest robinia.
Choć robinie mają większe listki i kwiaty podobne do pachnącego groszku. Są zresztą z tej samej rodziny co groszek.
Załuję że nie moge Ci więcej pomóc.
Za to życzę Ci by Ci dobrze rosła i pięknie kwitła.
Milutkiego dnia Daluś :wit :wit :wit
JolantaGraj pisze:Dziękuje za tego rudzielca zakochałam się w nim na zabój .
Wracając do pszczółek ,one są bardzo pracowite ,ale panowie pszczółki ,czyli trutnie ,to już nie .Straszne z nich lenie .Nawet sami się nie nakarmią,a co dopiero ,żeby wyżywić rodzinkę . :twisted:
Joluś, też jestem tego zdania, to pszczółki są raczej pracowite a te trutnie tylko na nich żerują
Pozdrowionka ;:31
evluk pisze:To rude kocisko 8)
Odnośnie tych bzyków na przegorzanie, to mam pewien pomysł co do nich,ale się muszę jeszcze chwilkę zastanowić przed ostateczną diagnozą :lol:
Odezwę się niedługo, pa!!!!
Ewciu, nie kłopocz się z ich identyficacją. Może takich w Polsce nie ma i trudno Ci będzie je rozpoznać.
Dzięki Ewciu ;:196
AniaDS pisze:Wiesiu, Ty zobacz czy ten kociak czasem nasionek nie robi, jak co to ja biorę 8)
coma95 pisze:Szkoda że rude kotki nie mają nasionek jak koleuski bo też bym chciała :;230
Aniu i Moriolko, też bym chciała by kicia dała nasionka. Niestety dla niej jest już za późno.
Uściski ;:162
Gabriela pisze: Mnie też się podoba... ale nie tylko to...
W twoim ogródku można zawsze znaleźć jakiś % 3y kącik...
Gabiś, bardzo mi milo.
Buziaczki ;:79
Alionuszka pisze:Czerwone petunie zawieszone na metalowej ozdobie ściennej pasują znakomicie na tle jasnego tynku.Przechodnie obojętnie chyba nie przechodzą koło Twego domu.
Na moim przegorzanie też mnóstwo pszczół i os.Czarny ,wielki owad może jest gościem tylko ciepłych,południowych klimatów,warto by było zapoznać się z jego nazwą.Poszukam w necie,a nuż mi się uda zidentyfikować.
Alionuszka, petunie miały kwitnąć razem z bakopą by była polska biało czerwona flaga. Ale bakopa jakoś usycha
czerwień wzięła góra. Czyżby komunizm brał górą i był silniejszy?
;:109 ;:109 ;:109
Gorące uściski ;:100 ;:100 ;:100
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu,
ptasio na murze fantastyczny :!: :!: :!: Ale Kicia podbiła moje serce bez reszty :wink: ... może dlatego, że miałam kiedyś takiego ukochanego rudaska... i ta minka, sama słodycz :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Wiesiołku, pokazałaś bezmiar zniszczeń Białego Pióra.
Strasznie mi przykro i tym slimakom to bym nogi z 4 powyrywała :twisted: .
A tymczasem w Polsce...
Policjanci uwolnili ślimaki winniczki
x-d-a

Post »

Wiesiu, dziękuje bardzo za pomoc w identyfikacji mojej roślinki. Na pewno nie jest to robinia, ma dużo delikatniejsze listki, czego zdjęcie nie oddaje. Cechą charakterystyczna jest też fakt tulenia listków wieczorem. Myślę, że jest to jakaś odmiana akacji, tak jak powiedział to Karolek. Na pewno na zimę do domku!
Miłego wieczorku :lol:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Hanutku,
u mnie winniczki są pod ochroną :lol: Jest ich pełno w ogrodzie i na prawdę nie robią szkód :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wiesiu ależ ty masz ogrom kwiatów Przegorzanu ja mam tylko 2 kwiatki
i to jeszcze takie małe.No może kiedyś urośnie. Dalia bordowa ma już
4 kwiaty i wcale nie wiele mniejsze.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich wieczorowo i bardzo gorąco
mag pisze:Wiesiu,
ptasio na murze fantastyczny :!: :!: :!: Ale Kicia podbiła moje serce bez reszty :wink: ... może dlatego, że miałam kiedyś takiego ukochanego rudaska... i ta minka, sama słodycz :lol:
Magdziu, to jest też moja ukochana kiciunia i bardzo łasa na pieszczoty. A moje ślimole to niestety nie winniczki i
nie zostawię ich w spokoju, nie da rady. Sa za bardzo żarłoczne ;:112
Uściski ;:100
hanka55 pisze:Wiesiołku, pokazałaś bezmiar zniszczeń Białego Pióra.
Strasznie mi przykro i tym slimakom to bym nogi z 4 powyrywała :twisted: .
A tymczasem w Polsce...
Policjanci uwolnili ślimaki winniczki
Hanutka, jak bym te nogi im znalazła to tez bym powyrywała. Ale jakoś tylko jedną nogę widzę i jakoś nie daję rady jej
wyrwać. A koło Białego piórka posypałam trutką na ślimole ale one ją zjadają i idą na deser podgryzać Piórko.
Może z tą ściółką kokosową biedne Piórko się podniesie i odrośnie. ;:108 ;:108 ;:108
Oj Ci milicjanci... nie ma co gadać...
Buziaczki ;:79
dala pisze:Wiesiu, dziękuje bardzo za pomoc w identyfikacji mojej roślinki. Na pewno nie jest to robinia, ma dużo delikatniejsze listki, czego zdjęcie nie oddaje. Cechą charakterystyczna jest też fakt tulenia listków wieczorem. Myślę, że jest to jakaś odmiana akacji, tak jak powiedział to Karolek. Na pewno na zimę do domku!
Miłego wieczorku :lol:
Witaj Daluś, Jeśli tuli listki to na pewno akacja i dobrze że przewidziałaś jej zimowanie w ciepełku.
;:63
Milutkiego wieczorka dla Ciebie również :wit
danutab pisze:Wiesiu ależ ty masz ogrom kwiatów Przegorzanu ja mam tylko 2 kwiatki
i to jeszcze takie małe.No może kiedyś urośnie. Dalia bordowa ma już
4 kwiaty i wcale nie wiele mniejsze.
Danuśku, przegorzan bardzo się rozrósł w tym roku i jesienią pewnie pójdzie na kompost bo zagraża piwonii
drzewiastej zabierając jej przestrzeń życiową. Zastąpię go czymś mniejszym ale tez miododajnym.
Wpadnę do Ciebie pooglądac dalię. ;:154 ;:154 ;:154
Cieplutkie uściski ;:196
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj abeille :D

Pięknie i u Ciebie :) :lol: . Bardzo podoba mi sie ta różana alejka do fantastycznego kacika wypoczynkowego :shock: ;:215 . Pomysł na palisadę z bambusa świetny :shock: . Te wszystkie ozdobne elementy , przewrózona waza z "wylewającą się roślinką " czy poidełko dla ptaszków tworzą fajny klimat :D . Ja musze zacząć w takie ozdoby inwestowac :oops: . Co tu dużo pisać , bardzo mi sie u Ciebie podoba :lol: :) .

Pozdrawiam serdecznie i postaram sie zaglądac co jakis czas :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wiesiu, Ty masz boskie poczucie humoru :lol: :lol:
bardzo lubię czytać Twoje posty :P , a z tymi nogami ślimaczymi to dałyście z Hanią popalić :;230
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie w ten pochmurny i nareszcie troszkę chłodniejszy dzień
Tulipan998 pisze:Witaj abeille :D

Pięknie i u Ciebie :) :lol: . Bardzo podoba mi sie ta różana alejka do fantastycznego kacika wypoczynkowego :shock: ;:215 . Pomysł na palisadę z bambusa świetny :shock: . Te wszystkie ozdobne elementy , przewrózona waza z "wylewającą się roślinką " czy poidełko dla ptaszków tworzą fajny klimat :D . Ja musze zacząć w takie ozdoby inwestowac :oops: . Co tu dużo pisać , bardzo mi sie u Ciebie podoba :lol: :) .

Pozdrawiam serdecznie i postaram sie zaglądac co jakis czas :lol: .
Arturze, Bardzo mi przyjemnie gościć Cię w moich progach. Cieszę się że podobają Ci się moje ozdoby i ogrodowe
scenki. Tez dopiero zaczęłam je zbierać i doceniać i to dzięki temu forum na którym można dużo podejrzeć i nauczyć się.
Wcześniej istniały tylko dla mnie roślinki. Ale przy dobrej dekoracji dużo zyskują i piękniej wyglądają.
Życzę udanej ogrodowej przygody i wpadaj jak tylko chcesz ;:100 ;:100 ;:100
AniaDS pisze:Wiesiu, Ty masz boskie poczucie humoru :lol: :lol:
bardzo lubię czytać Twoje posty :P , a z tymi nogami ślimaczymi to dałyście z Hanią popalić :;230
Aniu co by też się nie zrobiło by uratować 'Białe Piórko' ... A Hanutka zawsze ma najlepsze pomysły ;:112
Gorące buziaczki ;:79
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Już dawno nie wrzucałam nowych fotek więc jest chyba najwyższy czas by cokolwiek Wam pokazać.
;:8

Zacznę od nowych kwiatów clematisa 'Josephine'. Wplątał się w różę i bardzo dobrze mu tam bo jego kruche gałązki już
się tak nie łamią jak w zeszłym roku. Kwiaty ma mniej różowe niż na wiosnę i o dziwo w sercu starego wiosennego kwiata
wykwitły trzy nowe.

Obrazek

Taka sobie podwieszka z metaloplastyki na wiszące doniczki

Obrazek

Obrazek

Wysypałam część rabatek ściółką kokosową. Jest świetna. Zatrzymuje wilgoć w glebie i ślimole nie dają rady po
niej zasuwać. A do tego jest nawet dekoracyjna.

Obrazek

Obrazek

A to już zaczarowany królewicz

Obrazek

I jego cieniste królewstwo

Obrazek

I takie sobie scenki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Milutkiego popołudnia dla wszystkich milych gości.
Wątki Pszczółki
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Wiesiu fotki śliczne, cały czas intryguje mnie Twoj ogród, a te kwiaty wylewające się z donicy super, hee może u siebie coś takiego wykombinuję:D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”