abeille pisze: I w zbliżeniu
Podoba Ci się?
Przesyłam Ci pozdrowionka a kicia serdeczne miaaaaaaaaał
Mnie też się podoba... ale nie tylko to...
W twoim ogródku można zawsze znaleźć jakiś miły kącik...
Dalu, jest wiele różnych rodzajów akacji i są one mniej lub bardziej wytrzymałe na zimno. Za to na pewno wszystkie są
Joluś, też jestem tego zdania, to pszczółki są raczej pracowite a te trutnie tylko na nich żerująJolantaGraj pisze:Dziękuje za tego rudzielca zakochałam się w nim na zabój .
Wracając do pszczółek ,one są bardzo pracowite ,ale panowie pszczółki ,czyli trutnie ,to już nie .Straszne z nich lenie .Nawet sami się nie nakarmią,a co dopiero ,żeby wyżywić rodzinkę .
Ewciu, nie kłopocz się z ich identyficacją. Może takich w Polsce nie ma i trudno Ci będzie je rozpoznać.evluk pisze:To rude kocisko 8)
Odnośnie tych bzyków na przegorzanie, to mam pewien pomysł co do nich,ale się muszę jeszcze chwilkę zastanowić przed ostateczną diagnozą![]()
Odezwę się niedługo, pa!!!!
AniaDS pisze:Wiesiu, Ty zobacz czy ten kociak czasem nasionek nie robi, jak co to ja biorę 8)
Aniu i Moriolko, też bym chciała by kicia dała nasionka. Niestety dla niej jest już za późno.coma95 pisze:Szkoda że rude kotki nie mają nasionek jak koleuski bo też bym chciała
Gabiś, bardzo mi milo.Gabriela pisze: Mnie też się podoba... ale nie tylko to...
W twoim ogródku można zawsze znaleźć jakiś % 3y kącik...
Alionuszka, petunie miały kwitnąć razem z bakopą by była polska biało czerwona flaga. Ale bakopa jakoś usychaAlionuszka pisze:Czerwone petunie zawieszone na metalowej ozdobie ściennej pasują znakomicie na tle jasnego tynku.Przechodnie obojętnie chyba nie przechodzą koło Twego domu.
Na moim przegorzanie też mnóstwo pszczół i os.Czarny ,wielki owad może jest gościem tylko ciepłych,południowych klimatów,warto by było zapoznać się z jego nazwą.Poszukam w necie,a nuż mi się uda zidentyfikować.
Magdziu, to jest też moja ukochana kiciunia i bardzo łasa na pieszczoty. A moje ślimole to niestety nie winniczki imag pisze:Wiesiu,
ptasio na murze fantastyczny![]()
![]()
Ale Kicia podbiła moje serce bez reszty
... może dlatego, że miałam kiedyś takiego ukochanego rudaska... i ta minka, sama słodycz
Hanutka, jak bym te nogi im znalazła to tez bym powyrywała. Ale jakoś tylko jedną nogę widzę i jakoś nie daję rady jejhanka55 pisze:Wiesiołku, pokazałaś bezmiar zniszczeń Białego Pióra.
Strasznie mi przykro i tym slimakom to bym nogi z 4 powyrywała.
A tymczasem w Polsce...
Policjanci uwolnili ślimaki winniczki
Witaj Daluś, Jeśli tuli listki to na pewno akacja i dobrze że przewidziałaś jej zimowanie w ciepełku.dala pisze:Wiesiu, dziękuje bardzo za pomoc w identyfikacji mojej roślinki. Na pewno nie jest to robinia, ma dużo delikatniejsze listki, czego zdjęcie nie oddaje. Cechą charakterystyczna jest też fakt tulenia listków wieczorem. Myślę, że jest to jakaś odmiana akacji, tak jak powiedział to Karolek. Na pewno na zimę do domku!
Miłego wieczorku
Danuśku, przegorzan bardzo się rozrósł w tym roku i jesienią pewnie pójdzie na kompost bo zagraża piwoniidanutab pisze:Wiesiu ależ ty masz ogrom kwiatów Przegorzanu ja mam tylko 2 kwiatki
i to jeszcze takie małe.No może kiedyś urośnie. Dalia bordowa ma już
4 kwiaty i wcale nie wiele mniejsze.
Arturze, Bardzo mi przyjemnie gościć Cię w moich progach. Cieszę się że podobają Ci się moje ozdoby i ogrodoweTulipan998 pisze:Witaj abeille![]()
Pięknie i u Ciebie![]()
. Bardzo podoba mi sie ta różana alejka do fantastycznego kacika wypoczynkowego
![]()
. Pomysł na palisadę z bambusa świetny
. Te wszystkie ozdobne elementy , przewrózona waza z "wylewającą się roślinką " czy poidełko dla ptaszków tworzą fajny klimat
. Ja musze zacząć w takie ozdoby inwestowac
. Co tu dużo pisać , bardzo mi sie u Ciebie podoba
![]()
.
Pozdrawiam serdecznie i postaram sie zaglądac co jakis czas.
Aniu co by też się nie zrobiło by uratować 'Białe Piórko' ... A Hanutka zawsze ma najlepsze pomysłyAniaDS pisze:Wiesiu, Ty masz boskie poczucie humoru![]()
![]()
bardzo lubię czytać Twoje posty :P , a z tymi nogami ślimaczymi to dałyście z Hanią popalić