Cudne, cudne masz tulipany
Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 3
- gagawi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu , byłam się spytać o sadzenie piwonii w ogrodnictwie, w którym zakupiłam moją, i powiedzieli, że są dwie szkoły, oni hołdują sadzeniu tak jak rosła w doniczce, czyli szyjka na górze... i w swoim ogrodzie mają egzemplarz 10-letni, który był właśnie w ten sposób posadzony i rośnie i kwitnie bujnie co roku
Oj, oj, Ewuniu!!!
Ale masz ogród! Ileż musisz mu czasu poświęcać? Ogrodniczka! Z talentem! I fantazją!
Gdzie zimujesz oleandry? Twoja piwonia drzewiasta bardzo przypomina mi mój ostatni podarek od Czarodziejki.
Kto ona jest? Wiesz co? Mamy chyba podobne gusty? A warzywnik posiadasz?
Ale masz ogród! Ileż musisz mu czasu poświęcać? Ogrodniczka! Z talentem! I fantazją!
Gdzie zimujesz oleandry? Twoja piwonia drzewiasta bardzo przypomina mi mój ostatni podarek od Czarodziejki.
Kto ona jest? Wiesz co? Mamy chyba podobne gusty? A warzywnik posiadasz?
Pozdrawiam, nigella
Grażynko, jak widać każda szkoła sadzenia jest dobra
Ja swoją kupowałam gdzieś na Śląsku, w okolicach Katowic, duża szkółka z ogrodami tematycznymi. Posadziłam tak jak pan ze szkółki mi kazał, no i się sprawdziło, policzyłam pąki wczoraj, jest 7!!!!
Miło mi Ciebie gościć Nigello
Warzywnika nie posiadam, bo do warzyw rękę mam czarną, nie zieloną
Olesie zimują w garażu, imię piwonii znam, ale gdzieś posiałam, w moim wątku jest jej nazwa, podawałam ją też Grażynce/gagawi, ma taką samą.
Pogoda cudna, róże mają pączki i mszyce
Wodę trzeba lac na okrągło, bo sucho okropnie, chwasty mają się dobrze, szczególnie pięknie wyglądają mlecze na trawniku
Musimy wkroczyć ze STARANE 
Ogród ciągle w przebudowie, roboty huk, mój M już mnie przestaje tolerować z moimi pomysłami
Pięknie kwitnie berberys, obsypany cały kwiatami.

Bzy też niczego sobie

Moje ukochane wiosenne floksy.

Miło mi Ciebie gościć Nigello
Olesie zimują w garażu, imię piwonii znam, ale gdzieś posiałam, w moim wątku jest jej nazwa, podawałam ją też Grażynce/gagawi, ma taką samą.
Pogoda cudna, róże mają pączki i mszyce
Ogród ciągle w przebudowie, roboty huk, mój M już mnie przestaje tolerować z moimi pomysłami
Pięknie kwitnie berberys, obsypany cały kwiatami.

Bzy też niczego sobie

Moje ukochane wiosenne floksy.

Ale wszystko kwitnie!!!Twoje tulipany rzeczywiście wyjątkowej urody- ja lubię je i nie!
Podobnie ,jak Ciebie denerwują mnie zasychające liście. Parę lat temu- jakie miałam tulipany!!!
Ale wykopywałam je każdego roku, w czerwcu i sadziłam w sierpniu. Zaniedbanie w wykopywaniu powoduje
-marnienie. Mszyce wszędzie!!!
Podobnie ,jak Ciebie denerwują mnie zasychające liście. Parę lat temu- jakie miałam tulipany!!!
Ale wykopywałam je każdego roku, w czerwcu i sadziłam w sierpniu. Zaniedbanie w wykopywaniu powoduje
-marnienie. Mszyce wszędzie!!!
Pozdrawiam, nigella
O rany...ja też do cmoków się przyłączam - przecudnie masz w ogrodzie 
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Witajcie Izo, Ewuniu i Basiu
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa 
Słoneczne dni, ale wiatr dość chłodny, wszystko rozwija się w tempie błyskawicznym, teraz dominują ostre żywe kolory różaneczników, miniaturowych floksów, goździków i rozkwitających piwonii.
Rabata, którą zakładałam w zeszłym roku..

teraz wygląda tak..

Słoneczne dni, ale wiatr dość chłodny, wszystko rozwija się w tempie błyskawicznym, teraz dominują ostre żywe kolory różaneczników, miniaturowych floksów, goździków i rozkwitających piwonii.
Rabata, którą zakładałam w zeszłym roku..

teraz wygląda tak..