Orzechowy zakątek Ines

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj z rana!

Widzę że dostałaś już rady co do zamocowania, :-)

Mój małżonek mówił to samo.

Sposób zamocowania zależy do czego chcesz je mocować. Czy do gotowych słupków (wtedy wystarczy je przykręcić wkrętami), czy kupować drewniane kantówki i do nich takie metalowe kątowniki (chyba tak to się nazywa- mam nadzieję że nic nie pokręciłam) i panel przykręca sie za pomocą tych metalowych "trójkącików"- kątowników. Oczywiście koniecznie musisz to (najlepiej lakierobejcą zewnętrzną z impregnatem grzybobójczym), drewno pomalować, bo ten sklepowy impregnat nie jest zbyt trwały i panele szybko sinieją i robią się brzydkie, no i oczywiście szybko niszczeją wtedy.
Ines1977
100p
100p
Od: 3 mar 2009, o 21:52

Post »

Witaj Aniu!
Dziękuję! Co prawda nie wiem co to są drewniane kantówki itp. ale mam nadzieję, że mój M będzie wiedział :) Przeczytam mu to wszystko :)

Ja na początku myślałam, że przymocujemy do tych betonowych słupów-łączników. Wtedy tylko w tym miejscu panel dotykałby betonu (bo one wystają) ale wtedy mocowanie wypadłoby w różnym miejscu panela (w sensie, że może na ramiaku a może na środku) więc nie wiem czy ta się da. Z mocowaniem do siatki chyba będzie prościej.

Dzięki dziewczyny!
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Widzę niezbędnik ogrodniczki - ten kilof też bardzo przydatny?
Jeśli chodzi o widły, to oczywiście amerykańskie, bo cienkie to raczej do obornika, a skąd to złoto brać? Ja mierzę w takie z wyższej półki F. (jako komplet do łopatki), jak prezent to prezent ;230. , moje 20-letnie już się zamortyzowały. Na urodziny dostałam świece, świeczniki, fryzjera (w krk), nasiona zakupione w internecie oraz książkę Pamuka, ale to była zima :lol: . : (nie lubię urodzin, bo zegar jest nieubłagany, a jubilatka brzmi strasznie :roll: ).Teraz muszę kupić coś facetowi, a nie mam pomysłu :wink: - może roślinę do ogródka :;230 :;230 i jeszcze posadzę.
Płotek macie malowniczy, rytmu paneli nie da się dopasować, choćby nie wiem, jak kombinować - chyba przerywnik z innego wymiaru?
Taniej chyba wyjdzie mocować do tego pięknego płotka, bo stal teraz droga :evil: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ines1977
100p
100p

Post »

Kilof teściów ale był niezbędny do przekopania działki, tak miejscami glina była ubita.
Płot piękny prawda? Aż żal zasłaniać... :lol: na szczęście niższy od paneli więc nie będzie widać gdzie jest ta nieszczęsna połówka.

Elu rozumiem, że urodzinki już jakiś czas temu były ale i tak wszystkiego naj... coby Ci wszystko zieleniło się, kwitło i owocowało przez cały rok :)
A facetowi kup widły :;230 Zobaczysz jak się ucieszy:)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Ines miłego słonecznego dnia Ci życzę. Widzę, że plany są imponujące.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Taki ażurowy płot bardzo ładnie wyglada :D
Słońce zaczyna świecić, lecę do ogrodniczego, koniecznie muszę coś wkopać bo inaczej pęknę
Sabina

Moje linki
Ines1977
100p
100p

Post »

roslynn pisze:Taki ażurowy płot bardzo ładnie wyglada :D
Słońce zaczyna świecić, lecę do ogrodniczego, koniecznie muszę coś wkopać bo inaczej pęknę
ażurowy tzn. który? :D bo ja niepojętna jestem ;:14

buuu a ja w pracy i to przy zasłoniętych oknach bo wszystkim słoneczko przeszkadza :(
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dopiero teraz (ślepota ze mnie) zobaczyłam, że dodałaś imię, Agnieszko. Prawda, że wcześniej nie było :?: :?:
A facetowi kup widły Zobaczysz jak się ucieszy:)
Potraktuje to jak prowokację, raczej wygodny leżaczek i podstawkę na herbatkę. :;230 . Widły zdecydowanie dla mnie :P
Wydaje mi się, że w "Majstrze" widziałam takie mocowanie paneli w ogrodzie (w starych numerach, jak nie wyrzuciłam, to poszukam).
W takiej gliniastej ziemi jak masz to lepiej uprawiać ziemię widłami niż łopatką: lżej i bardziej spulchnia glębę. Ja mam piaseczek, łatwe kopanie, ale podlewać trzeba częściej. Coś za coś :roll: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ines1977
100p
100p

Post »

elsi pisze:Dopiero teraz (ślepota ze mnie) zobaczyłam, że dodałaś imię, Agnieszko. Prawda, że wcześniej nie było :?: :?:
Nie było, nie było :) szybko zauważyłaś. Właściwie Ines/Inez to Agnieszka ale przecież nie wszyscy muszą o tym wiedzieć :)
elsi pisze:Potraktuje to jak prowokację, raczej wygodny leżaczek i podstawkę na herbatkę. :;230 . Widły zdecydowanie dla mnie :P
No chyba by Ci pożyczał? :)
elsi pisze:Wydaje mi się, że w "Majstrze" widziałam takie mocowanie paneli w ogrodzie (w starych numerach, jak nie wyrzuciłam, to poszukam).
Będę wdzięczna. Też poszukam jeszcze jakiś obrazków w tym temacie.
elsi pisze:W takiej gliniastej ziemi jak masz to lepiej uprawiać ziemię widłami niż łopatką: lżej i bardziej spulchnia glębę.
Też o tym czytałam dlatego właśnie te widły co prędzej kupiłam :)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko dziękuję za wizytę.
Dobrze , że pokazujesz od początku jak wszystko powstaje , potem można porównywać.
Po jakimś czasie wszystko wyda się inne.
Na tym forum wyczytasz same dobre rady.
Może tylko dzisiejszy dzień coś przeinaczy ale to trzeba wybaczyć.
Wszystkie roślinki posadzone w dzisiejszy dzień będą kwitły 2 razy.
Za każdym razem innym kolorem.
POWADZENIA :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:
Ines1977
100p
100p

Post »

Że też się Wam chce oglądać te moje nieużytki :;230

A w ogóle to wczoraj kupiłam 2 pnącza. Pochwalę się dokładnie co to jak będę w domu bo nie chcę pokręcić :)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ines1977
100p
100p

Post »

Ania Kropelka pisze:to jest kantówka:

http://www.leroymerlin.pl/gazetki/gazet ... index.html
Link nie działa ale M mi wyjaśnił:)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ooo. u mnie się otwiera :-(

Ale cieszę się że już wiesz. No i jak będziesz montować ten płot?
Ines1977
100p
100p

Post »

Nie zdecydowaliśmy jeszcze. Najpierw musimy się wybrać w ogóle kupić :D potem polakierować... trochę to pewnie potrwa ale na pewno pokaże:)
Pozdrawiam. Agnieszka.
Moje ogródkowe początki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”