Storczyki moni ;)
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Moniu
storczyki masz bardzo ładne , najbardziej podoba mi się dendrobium .

storczyki masz bardzo ładne , najbardziej podoba mi się dendrobium .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
Moni pierwszy moj storczyk jest u mnie juz 4 lata i kwitnie bez przerwy powiedzialabym.vertigo pisze:Witaj, Moniu - przyszłam teraz ja do Ciebie![]()
Masz przepiękne stroczyki
![]()
Dendrobium cudowne, pozostałe również. Od dawna je masz??
Dendrobium natomiast pare tygodni mam i ma sie swietnie. To moje pierwsze tak obficie kwitnace

Jestem pod dużym wrażeniem
śliczne są Twoje storczyki .... mogę chociaż tu na forum podziwiac piekno Waszych kwiatków! U mnie od kilku miesięcy cisza
żadnych nowych pędów...korzonków....listków. Zupełnie nic.
Mam pytanie dotyczace dendrobium nobile, czy ono zakwitło tak pieknie u Ciebie czy takie je kupiłaś ? Moje mam już ponad rok niby rośnie ale nie kwitnie .... czy masz może jakiś magiczny sposób aby i moje było tak piękne
?
Pozdrawiam serdecznie.

Mam pytanie dotyczace dendrobium nobile, czy ono zakwitło tak pieknie u Ciebie czy takie je kupiłaś ? Moje mam już ponad rok niby rośnie ale nie kwitnie .... czy masz może jakiś magiczny sposób aby i moje było tak piękne

Pozdrawiam serdecznie.
- karolaipiotr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izulko, Dendrobium juz kupilam kwitnace. Mialam "zakaz" od M na kupowanie Storczykow przez 2 mce
ale jak mu pokazalam to cudo powiedzial tylko: " Moni, kupuj
! "
Mam jeszcze jedno Dendrobium, biale z rozowym srodkiem, ktore dostalam jako malutka "szczepke" . Zakwitla jeszcze tego saego roku, miala ok 10 cm i 5 kwiatuszkow. Bylam bardzo szczesliwa z tego powodu. Ale nie moge powiedziec, ze mam jakies specjalne doswiadczenie jezeli chodzi o Dendr. po prostu "fartlo" mi sie
Oto one...

Wyglada anemicznie, ale dostalo drugi przyrost
Podlewam je czesciej niz Phalaenopsisy i stoi na "chlodniejszym" parapecie.

Mam jeszcze jedno Dendrobium, biale z rozowym srodkiem, ktore dostalam jako malutka "szczepke" . Zakwitla jeszcze tego saego roku, miala ok 10 cm i 5 kwiatuszkow. Bylam bardzo szczesliwa z tego powodu. Ale nie moge powiedziec, ze mam jakies specjalne doswiadczenie jezeli chodzi o Dendr. po prostu "fartlo" mi sie

Oto one...

Wyglada anemicznie, ale dostalo drugi przyrost