Gabrysiu ja często eksperymentuję, każdego roku kupuję nasionka ,których do tej pory u siebie nie znałam. W zeszłym roku pierwszy raz zostawiłam wszystkie opakowania po nasionkach. Okazało się , że nie wszystkie wzeszły, nie mam przekonania co do nasion z firmy L. Chciałam mieć bratki w kolorze niebieskim ( tak mi się spodobały u Ani- Raczka), szukałam nasion i tylko były właśnie z tej firmy. Posiałam je i kilka innych torebek z bratkami w różnych kolorach innych firm. Byłam miło zaskoczona nasionka z firmy L wykiełkowały w 100%, gorzej było z bratkami innych firm. Siałam o tym samym czasie, miały nasionka te same warunki do kiełkowania, to po prostu wina nasion i producentów.
Justynaz Witam krajankę , coraz więcej osób jest z naszego miasta, zapraszam zawsze do mojego ogrodu. Działka ,którą urządzam jest oddalona od Krakowa ok 40 km. Życzę Ci aby Twoja działka była dla Ciebie oazą spokoju, marzenia się spełniają na pewno uda Ci się stworzyć ogród o jakim marzysz
Już mnie tak nosi, chciałabym coś posiać, czy nie za wcześnie na wysianie do pojemnika poziomek, ja bym już zaryzykowała, proszę doradżcie.