Dopisuję do listy marzeń...
Moje hobby - storczyki
Gelko bardzo nie fair jest to podejście twojej połówki.... jak ja się cieszę, że mój mężczyzna sie cieszy z moich storczyków... oczywiście na razie mam tylko 3... ale jeżeli my nie mówimy ze oglądanie meczy, wyścigów czy fascynacja szybkimi autami jest głupia to nikt nie powiniem obrażać naszych pasji...
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz mój mąż nie zauważa jak przynoszę nowego storczyka do domu,na razie uśmiecha się i pyta czy istnieje dla mnie inny świat niż forum ogrodnicze i moje kwiatki.Mówi ,że jestem czarownica ,bo do nich gadamgelatynka pisze:dziekuje za mile slowa dla moich podopiecznych, tylko tu na forum moge się wygadac i pochwalic, gdyz moja druga polowka nie podziela mojego entuzjamu a moje pieknosci nazywa pasozytamiuwaza ze przesadzam a jak przynosze nastepnego to uwaza ze jestem "chora" i pwnnam się leczyc, a tak poza tym ten biały to co wypuszcza-a mialam nadzieje ze jest pedem to korzonek- dzisiaj doszlam do takiego wniosku, ale i tak się ciesze poza tym chyba wypuszcza nastepny, bo się pojawilo kolejne zgrubienie
- Storczykowa

ja nie mam jak kupować storczyków w tajemnicy. R. raczej nie rozumieją tego, że tak spodobały mi się storczyki, że ciągle o jakimś marzę i nie umiem wytrzymać bez nich. zwykle udaje mi się ich przekonać. brak miejsca był problemem nawet wtedy, gdy miałam nie więcej niż 5 storczyków, bo miałam kilkadziesiąt innych roślin, ale już nie mam, teraz trzymam same storczyki, a w moim pokoju jak na razie mieści się tylko 50, a jeszcze tyle wymarzonych jest... ale w przyszłości chciałabym mieć z 200 Phalaenopsisów.
Zawsze można powiedzieć że ich piwo w knajpie z kumplami jest znacznie droższe niż nasze kwiatuszkigelatynka pisze:Dzięki za slowa wsparcia- moj chlopak zaczal ostatnio je liczyc i sprawdza czy nic nowego nie przybyloale nie jest tak zle- zawsze go jakos ublagam zreszta nieglugo zabraknie mi miejsca wiec nie będę mogla kupowac:( nietety,dopiero moze kiedys gdy będę miala wieksze mieszkanie
witam, nie bylo mnie w weekend w domu, wiec jak przyjechalam od razu poszlam do kwiatkow zrobic przeglad, wszystko ok- korzonki i listki nowe ladnie rosna, ale niestety u mojego cytrynka zauwazlam ze uschna mu 3-4 paczki malutkie- widocznie tak musi byc aby sie zaklimatyzowal, szkoda ich mam nadzieje ze wiecej nie odpdnie, a jutro wybieram sie do netto podobno maja byc storczyki za 19,90 i pojade do obi- będę szukac mojego wymarzonego łaciatka- a moze cos innego tez sie mi spodoba czego sie boje, ale fajnie by bylo
ach nie moge sie doczekac
chociz mam nadzieje ze jakas pieknosc przyniose do domu :P
gelka
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Gelko trzymam kciuki za udane łowy
a pączkami się nie martw, to norma przy takiej pogodzie
mi raz odpadły prawie wszystkie pączki, smutek był ogromny, ale zawsze może jeszcze przedłużyć pęd 
a pączkami się nie martw, to norma przy takiej pogodzie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
ach i wrocilam ze sklepu-jestem srednio zadowolona- w netto byly same marne storczyki nic ciekawego pojechalam do obi a tam rowniez nie bylo nic ciekawego a mojego wymarzonego tez nie bylo:( na pocieszenie kupilam sobie takiego, on mi sie tylko podobal a tak poza tym tez nic nowego nie mieli oto moj dzisiejszy "pocieszyciel"

a moj cytrynek wyglada tak:

zólty z bordowa warzka ma tylko jeden kwiatek, a reszta przekwila

od 12.02. maja byc storczyki w lidl wiec chyba sie przejde moze tam bedzie moj wymarzony łaciatek

a moj cytrynek wyglada tak:

zólty z bordowa warzka ma tylko jeden kwiatek, a reszta przekwila

od 12.02. maja byc storczyki w lidl wiec chyba sie przejde moze tam bedzie moj wymarzony łaciatek
gelka
- Storczykowa

-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.