Ogród-Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izabello1004-iglaki kupowałam różnie,najlepsze co do ceny i wyboru są we Franku.Tam jestem tylko okazyjnie.Jednak znalazłam niedaleko mnie szkółkę która ma również przystępne ceny i różne odmiany iglaków(ogrodnik chce się na nie przestawić).Mojego" białoboka "trochę przepłaciłam
,ale dopiero zaczynałam je zbierać i nie byłam rozeznana w cenach.Teraz już wiem gdzie się udać aby była i ładna sadzonka, i przystępna cena
.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Priam miło mi ciebie przywitać
.Cieszę się że ci się podobają moje kwiatki,chociaż jest ich na razie niewiele
.
Skoro jestem przy iglakach to jeszcze coś zostało...

1.świerk Nidiformis ,2.3.świerk Acrocona nowy zakup
,4.Modrzew pendula w tle.
Nowy powojnik górski,już prawie przekwitnięty

Skoro jestem przy iglakach to jeszcze coś zostało...

1.świerk Nidiformis ,2.3.świerk Acrocona nowy zakup
Nowy powojnik górski,już prawie przekwitnięty

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

A powojnik nie jest górski tylko alpejski
.I moje maleństwa...

Sosna wallachiana "Zebrina",Jodła Glauca.

Sosna wallachiana "Zebrina",Jodła Glauca.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Gloriadei-większość iglaków mam z poprzedniego roku.Były zadołowane w doniczkach,a w tym roku zaczęłam robić z nimi porządek i nie omieszkałam czegoś nowego dokupić
Nie mogę zatem dużo powiedzieć o tym czy chorują,jak na razie to się trzymają.Z poprzedniej działki mam ogromne tuje -kule w donicach-ale to twarde sztuki mają już sześć lat.Obiecany głóg w całości...

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Niech ci rosną te iglaczki, pooglądam sobie u ciebiesterlizja36 pisze:Gloriadei-większość iglaków mam z poprzedniego roku.Były zadołowane w doniczkach,a w tym roku zaczęłam robić z nimi porządek i nie omieszkałam czegoś nowego dokupićNie mogę zatem dużo powiedzieć o tym czy chorują,jak na razie to się trzymają.Z poprzedniej działki mam ogromne tuje -kule w donicach-ale to twarde sztuki mają już sześć lat.Obiecany głóg w całości...
![]()
Głog nabiera rozpędu, zobaczysz jak z roku na rok będzie się zagęszczał i utworzy wielką koronę. Widzę, że rośnie na otwartej przestrzeni - to mu służy! Lubi mieć dużo słońca
miłego dnia!
a gdzie można się udać???sterlizja36 pisze:Izabello1004-iglaki kupowałam różnie,najlepsze co do ceny i wyboru są we Franku.Tam jestem tylko okazyjnie.Jednak znalazłam niedaleko mnie szkółkę która ma również przystępne ceny i różne odmiany iglaków(ogrodnik chce się na nie przestawić).Mojego" białoboka "trochę przepłaciłam,ale dopiero zaczynałam je zbierać i nie byłam rozeznana w cenach.Teraz już wiem gdzie się udać aby była i ładna sadzonka, i przystępna cena
.
białobok mnie też interesuje...
-
sterlizja36
- 500p

Mariasen-o kłokoczce również wiem niewiele,tyle co wyczytałam na forum(w wątku "identyfikacja roślin")i internecie.Moją posadziłam od strony zach.na małej skarpie,właściwie w pełnym słońcu,zoaczymy czy posłuży jej stanowisko.Dość duży okaz ma Tadeusz 48(Ranczo nad Nakłocią),jego można by się zapytać jaka jest w uprawie.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Tess-mówię o miejscu kupna iglaków blisko mojego miejsca zamieszkania ,czyli ponad 200km.od ciebie.Ta szkółka nie ma sprzedaży wysyłkowej.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
sterlizja36
- 500p

Izabello1004-powojnik wsadziłam naprzeciw świerka wężowego ,przy siatce .Było tam dość łysawo a ogrodnik też miał go na siatce więc myślę że nie przemarżnie.Mieli jeszcze niebieskie takie powojniki jednak słabsza odmiana ,sadzonki mizerne i podobno przyjmowały się gorzej.Sami nie wiedzieli dlaczego.Świerk Brewera zimą widziałam na all...też miałam na niego ochotę ,jednak nie kupiłam ,bo urośnie on do dużych rozmiarów
.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57