Dzisiaj wracając z pracy ot tak sobie weszłam do kwiaciarni(Boże, to już naprawdę choroba)
i zobaczcie co z niej wytaszczyłam
Czy te cyklameny nie proszą się aby je mieć 8)
Kasiu cyklameny są rewelacyjne,niecierpek bombowy jakby kiedyś była możliwość na malutka szczepke:oops: ....mogłabym się uśmiechnąć?.Twoje kwiaty mnie zaczarowały,trzymam kciuki za gruboszka
Pozdrawiam Klaudia
6Tak przy okazji, jak już tu jestem, chcialam ponowić prośbe o nazwanie mojej cebulki. Zaznaczam że dodałam jej dokładniejsze zdjęcia. Są na stronce nr 6 .
Basga obejrzałam sobie w necie niecierpki, ale ta moja roślinka nie przypomina go wyglądem. Jest dużo wyższa i krzaczasta. Chyba że to jakaś inna odmiana. Sama nie wiem.
Może ktoś z Was ma tą roślinkę i utwierdzi mnie w przekonaniu, Ze to niecierpek. Zdjęcia są również na stronie nr 6
Deissunia, jasne że możesz liczyć na szczepkę i to niejedną, tylko musimy troszeczkę poczekać, bo ostatnio go troszkę ogołocilam. Jak odrośnie dam Ci znać 8)
Właśnie i dlatego sądzę, że jednak Basga ma rację, bo tak jak powiedziała "w oczach się ukorzenia".
Tylko zastanawia mnie ta słodka wydzielina, i ten krzaczor. Na początku myślałam, że tak się wyciągnął, ale nie mogł, bo trzymam go na parapecie. Ghyba powinnam zrobić z niego nową roślinkę i powyrzucać te stare grube pędy. Jak myślicie?
Te niecierpki w sklepach zawsze mają śliczny pokrój ale oni jakoś je sztucznie karmią,potem roślinka rośnie i dziczeje,robiąc się powyciągana.Wystarczy odmładzać ją co jakiś czas uszczykując wierzchołki,to tak jak z koleusami. :P
Kasiu dziękuję za wizytę u mnie Twoja bromeria jest piękna pozostałe roślinki zresztą też wyglądają na zdrowe i zadbane . Oczywiście będę pokazywała co się dzieje z imbirem , kiedyś już miałam dużego ,ale oddałam w prezencie
Pozdrawiam cieplutko
U nas były tez w biedronce,ale takie zmaltretowane i w końcu nie kupiłam.A teraz troszkę żałuje i chyba jutro polecę do obi albo jakiegoś innego sklepu i naprawie swój błąd ,jak będą w przystępnej cenie bo 15zł faktycznie drogo