Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu wpadłam zobaczyć co u Was się dzieje, widzę, że bardzo solidnie zabraliście się do pracy, altanka prawie gotowa, już pod dachem, jak takie tempo utrzymacie to na wiosnę nie będziecie mieli co robić. Czytam, że krety dalej Wam życie zatruwają ale pomału ze wszystkim na pewno sobie poradzicie. Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Ach kochane, pracujemy i to powiem, że nie z przymusu ale z chęci :lol: Ale mój M jest już zmęczony, i nie da sobie nic powiedzieć, żeby zwolnić tempo, że przecież nie musi iść...itp A on jak tylko nie idzie do pracy i deszcz nie pada to gna na działkę...Wziął sobie 3 dni wolnego, żeby popracować..
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Łał! Brawa dla Was! Normalnie szok! Piękna, taka "domowa" altanka, przytulnie z tym gankiem! Ale pieknie będzie, taki widok w dół, na włości! Super!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie.
Z takim zapałem i tak dużą energią do działania na pewno szybko Wasz ogród stanie się pięknym miejscem do odpoczynku.

życzymy wielu pomysłów i skutecznej walki z kretami.

Pozdrawiamy i zapraszamy do spaceru po naszym ogrodzie; Jola i Adam.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zajrzałam , obejrzałam , poczytałam i - jestem pod wrażeniem :shock: Rzeczywiście przejęliście w posiadanie zaniedbane " chaszczowisko" i w krótkim czasie uporaliście się z większością prac porządkowych - tych najtrudniejszych i najcięższych. Gratuluję :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Witaj Ewelinko i dziękuję za odwiedziny.
U nas dosyć ciepło i na ten tydzień zapowiadają ładną pogodę 17-20 stopni. Oby się sprawdziło to jeszcze wykorzystamy czas na prace działkowe :o
Dzisiaj sadziłam na rabatach...roślinek mam na razie niewiele , ale potrzebuję rady co mogę jeszcze posadzić na taką rabatę: mam irysy, lilie , piwonia i wetknęłam jeszcze parę cebulek krokusow. Co jeszcze pasuje?
Awatar użytkownika
gulek
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 18:29

Post »

Dawno do Was nie zaglądałem.
Ogród sie zmienia z tygodnia na tydzień, robi sie coraz ładniej. Dobrze że nie skupiliście sie tylko na budowie, ale też na sadzeniu i pielęgnowaniu roślinek :). Domyślam sie że w następnym sezonie juz wszystko będzie dopięte na ostatni guzik i tylko zostanie Wam dosadzanie drzewek :)
Pozdrawiam i gratuluję :)
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Witam, klikam na ósmą stronę waszego wątku to wyskakuje mi info, że nie ma postów.
A ósmą stronę widzę :roll:
I pewnie są na niej zdjęcia, które muszę zobaczyć, bo dawno mnie u Was nie było!
Pozdrawiam cieplutko.
u mnie dziś leje, a mam w ciul roślin do wsadzenia :evil:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Gulek witam serdecznie. Budowa budową, ale rzeczywiście chcemy, żeby w przyszłym sezonie było już troszkę zieleni i kwiatów - będzie po prostu ładniej i przyjemniej.
Agnieszko też tak czasami u mnie jest,że pokazuje nr strony, a jej po prostu nie ma. Tak więc żadnych nowych zdjęć nie przegapiłaś bo nic nowego na razie nie zamieściłam :D

Doradzcie co dosadzić na rabatę z irysami, liliami i piwonią
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Tess pisze:konewka 5 litrowa wody , szklanka płynu do mycia naczyń

szukam w kopcach dziury i wlewam te mydliny................średnio 2 konewki , krecik wyłazi jak oszalały....
jeśli nie - to albo padł, albo go nie ma....
sposób jest dobry i tani :lol:
Dzisiaj zastosowałam tę metodę na krecika..Wlałam do trzech dziur i nic.........nie wylazł :( Chyba że padł :lol:
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola i Marek pisze:
Tess pisze:konewka 5 litrowa wody , szklanka płynu do mycia naczyń

szukam w kopcach dziury i wlewam te mydliny................średnio 2 konewki , krecik wyłazi jak oszalały....
jeśli nie - to albo padł, albo go nie ma....
sposób jest dobry i tani :lol:
Dzisiaj zastosowałam tę metodę na krecika..Wlałam do trzech dziur i nic.........nie wylazł :( Chyba że padł :lol:
Biedny :cry: Nie wiem, co ja pocznę, bo nijak nie umiem zamordować, ani kreta, ani nornicy :cry: I dylemat...Kwiaty czy gryzonie? Z siatką na motyle po nocy będę tam koczować... :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

rivendel pisze: Dzisiaj zastosowałam tę metodę na krecika..Wlałam do trzech dziur i nic.........nie wylazł :( Chyba że padł :lol:
Biedny :cry: Nie wiem, co ja pocznę, bo nijak nie umiem zamordować, ani kreta, ani nornicy :cry: I dylemat...Kwiaty czy gryzonie? Z siatką na motyle po nocy będę tam koczować... :roll:[/quote]

Agnieszko może i on biedny, ale rujnuje mi działkę :evil: - ledwo co wschodzący nowy trawniczek. Ja też bym nie dała rady go zamordowć - zrzuciłam to M [też nie był zadowolony], ale co począc... A krecik i tak nie wyszedł :?
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Pogoda w tygodniu była wspaniała, na działce aż miło pracować. Ten zapowiada się jeszcze lepiej..Oby... Nowa trawka rośnie i zastanawiam się czy wysiać dalszą część czy czekać do wiosny... Drzewka posadzone:czereśnia, jabłoń, śliwka.. Jutro jeszcze muszę kupić nektarynkę i gruszę...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Jola i Marek pisze:[...]
Doradzcie co dosadzić na rabatę z irysami, liliami i piwonią
Wydaje mi się, ża jak irysy, liliowce i piwonia się rozrosną, czyli w przyszłe wakacje, to na taką rabatę niewiele więcej się już zmieści. Jednak te roślinki kwitna w maju-czerwcu, przynajmniej u mnie, a później już tylko same liście. Więc może jakieś jednoroczne sierpniowo-wrześniowe? np. cynie?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No pięknie! Wiecie co? Ja mam obawy, że za dużo napchałam, ale będę przekopywać!
Trawka super, ja czekam do wiosny z trawnikiem.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”