Witaj Agnieszko Widzę że w tym roku posadzimy tak samo: szafirki białe i żółte. Kiedy je kupowałem byłem zaskoczony, że te żółte mają takie duże cebulki ;) Fajnie wygląda ta mała kępka zimowitów jesiennych
Pozdrawiam
Priamie, ja w tym roku szadzę szafirki żółte i dwukolorowe - biało-niebieskie (odmiana Ocean Magic). Białe mam już od paru lat, niestety nie pachną one tak ładnie jak zwykłe błękitne. Żółte mają faktycznie cebulki niepodobne do innych odmian, trzy razy większe, gdyby były bez oryginalnego opakowania, to chyba bym nie uwierzyła, że to cebule tych roślin
Ja kupowałem moje nowe szafirki na targu i byłem bardzo zaskoczony, bo cebulki żółtych szafirków przypominały mi trochę cebule narcyzów ;) Ciekaw jestem jak się będą prezentowały. Pozdrawiam
Ładne prezenty,ja też w tym roku załapałam się na podobne.Powiedz mi Aguś,co jest na 3 zdjęciu z 14.09. g 16;38,podoba mi się a nie mogę załapac co to?
Zuziu, czy chodzi Ci o żółty kwiatuszek Niestety, nie znam jego nazwy. Jest to bylina, ładnie zimuje, łatwo się rozmnaża i kwitnie jesienią (u mnie dopiero zaczyna kwitnienie). Jeśli Ci się podoba, to wiosną... Mamy przecież blisko do siebie
No niestety, Aga, u mnie deszcz leje, zimno straszliwe, na działce nie byłam od soboty, więc nie ma co pokazywać. Mam nadzieję, że niedługo pogoda się poprawi, bo dzień bez ogródka, to dzień stracony
Zmieniam co napisałam bo wkleiło się 2 razy a komp ledwie zipie .
Agus zapraszam na jabłka do mnie ,a na malnki przyjadę do ciebie .
Ja dopiero w czerwcu sadziłam więc tylko pojedyńcze sztuki się trafiają .
Daleko masz działkę od domu?