No to daje fotki 2 kwiatów a trzeci nieprzesadzony więc fotka będzie jak go przesadzę
Jestem zachwycona tymi dwoma , ale najbardziej tym co nie dam foty
I jak się Wam podobają moje nowe nabytki
Ja wiem że nie są to rzadkie okazy , ale jak na moja dziurę to nigdy bym takich nie kupiła
Dziękuje za komplementy
Teraz mój najwspanialszy zakup , nie mam go gdzie postawic to sobie stoi obok kwietnika w nowej doniczce i ślicznej nowej osłonie
To znaczy osłona była doniczką kupiona specjalnie dla niego , ale jakaś taka za duża .
Wydaj mi sie że cena 24zł ze ten okaz to chyba nie jest dużo ???
dlatego go kupiłam bo na allegro jest za 49 a w OBI za 24 no i musiałam go mieć .
Całą drogę do domu myślałam gdzie go postawić
Teraz psom tłumaczę że on fe ale mąż mówi że one to maja kurzy rozum i nic nie rozumieją
Mam nadzieje że filodendrony nie sa trujące ?
Z ziemi mu wyrasta 5 sztuk a powyżej jedna sie rozgałęziła i razem jest 6 , jeju normalnie czuje sie jak dzieciak co dostał lizaka
basga pisze:To jest ten czeronounerwiony ?Piękny okaz!
A wiesz ja nie wiem czy on jest czerwono unerwiony ale ma liście w prążki i młode listki sa od spodu czerwone .
To jest odmiana " Red Emerald " czy jakoś tak
Tylko ma plamy od wody do zraszania i ścieram je a one i tak wychodzą , czym można je zetrzec ?
No i musze sie pochwalić że będzie następny okaz filka , dotrze do mnie chyba w środę , dzis został wysłany
a wygląda o tak , bo to on w całej okazałości
Nazywa sie Filodendron Florida Beauty
Kurcze coraz bardziej szczęśliwa jestem
Basia
Ps. Ten filek pochodzi z wymiany forumowej , bo minoł mi ban