Witajcie kochane
Pogoda dopisuje prace powolutku idą do przodu nowy grill złożony impreza się odbyła bo jakby nie wypróbować nowego grilla. W sobotę było sprzątanie strychu i wyglądałam jak murzyn, ale zrobione już mam co mnie bardzo cieszy na razie nie ocieplamy dachu bo zobaczymy jak wyjdziemy finansowo dlatego na podłogę rozłożyłam stare dywany i chodniki zawsze to będzie trochu ocieplone. Dziś dawaliśmy płytki na mini ganeczku, ale zostało jeszcze tylko kilka płytek, fugi i można zakładać nowe drzwi które są już przygotowane. Na początku lipca przychodzą do altany będzie ocieplana i tynkowana już się nie mogę doczekać. Pracy mamy sporo ruszyło z kopyta.
Tak było
Tak jest teraz
To mój nowy grill
W sobotę przyszedł gościu młody facet tak z 30 lat góra na działkę naprzeciwko mojej i jak się okazało to nowy właściciel

zadowolona jestem bo w końcu zniknie ta trawa i przy dobrych wiatrach to te drzewa które sięgają nieba będą przycięte. Dziś przyszła ekipa do koszenia i przycinania drzewa rozmawiałam z właścicielem bo przyszedł się przedstawić. Rozmowa tak od słowa do słowa i przy okazji zapytałam się go co będzie robił z ławką bo jest bardzo zniszczona, że jak by ja wyrzucał to ja bym ją chciała i stało się, dostałam ją od niego

Wymaga sporo pracy, ale będzie cieszyć i będzie co robić w wolnej chwili.
Poza tym pełno pracy już pora na robienie soku z kwiatu czarnego bzu połowę oberwałam z czego zrobiłam miodek, syrop, i ususzyłam na herbatkę
Witaj
Aniu U mnie już lepiej mam nadzieję że ta zła fala już się skończyła. Ja tez staram sie omijać sklepy ogrodnicze ale nie zawsze się to udaje. Pozdrawiam Cię życzę udanego wtorku
Lucynko witaj cierpiący utulony i dziś już do pracy wrócił. Wszystko tez wraca powoli do normy pogoda dopisuje i to najważniejsze bo wszystko ładnie rośnie. Pozdrawiam serdecznie życzę miłego wtorku
W moim małym ogródku rośnie nie zapeszając nawet, nawet oby tylko jakaś zaraza nie przyszła.
Wyhodowana z małej gałązki
Dalia już zakwitła są jeszcze dwie ale w pąkach
Pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc dobrej nocki i miłego wtorku